Skip to main content

Løkpai med Kesam®

Enkel
2t

En vegetarisk middagspai med grov bunn og frisk salat til. Et god alternativ til en kjøttfri middag eller som del av en tapasbuffet.

4.0
(20)
Next ImageLøkpai med Kesam®

Ingredienser

Antall porsjoner

6

PAIBUNN

2 dl
hvetemel
1 dl
sammalt hvete, fin
3 ss
kaldt vann

FYLL

3 stk
rødløk
1 stk
løk
1 bunt
vårløk
6 stk
egg
1 ts
salt
0.5 ts
pepper

SALAT

2 stk
avokado
0.5 stk
blomkål
0.5 stk
rødløk
12 stk
cherrytomat
8 dl
småbladet salat
2 dl
ruccola

Fremgangsmåte

  1. Kjør mel og smør til finsmulet i en kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør inn Kesam® og vann til en jevn deig. Pakk deigen i plast og la hvile kjølig i minst 30 minutter.

  2. Sett ovnen på 200 °C. Kjevle ut deigen tynt og kle en paiform på ca. 24 centimeter i diameter med deigen. Prikk bunnen med en gaffel og forstek i ca. 10 minutter.

  3. Skrell og grovsnitt løk og vårløk. Fres løken myk i smør i en panne, ca. 15 minutter, og krydre med salt og pepper. Løken skal være myk og lett karamellisert. Fordel løken i paiskallet.

    Tips

    En løkpai blir aller best når løken stekes lenge nok i forkant slik at sødmen kommer godt fram.

  4. Visp sammen egg, Kesam®, salt, pepper og ost og hell over. Stek paien i ovnen i 25-35 minutter eller til den er gyllen og eggestanden har satt seg.

  5. Skrell og del avokado i biter. Grovhakk blomkål og finsnitt løk. Del tomat i to og bland alt med salat i en bolle. Hell over litt olje og eddik og smak til med salt og pepper.

  6. Pynt paien med frisk ruccola og TINE® Petite Fraîche og server med salat.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Har du dårlig tid kan du bruke ferdig paibunn.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter