
Løkpai med Kesam®
En vegetarisk middagspai med grov bunn og frisk salat til. Et god alternativ til en kjøttfri middag eller som del av en tapasbuffet.

Ingredienser
Antall porsjoner
6
PAIBUNN
FYLL
SALAT
Fremgangsmåte
- 1
Kjør mel og smør til finsmulet i en kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør inn Kesam® og vann til en jevn deig. Pakk deigen i plast og la hvile kjølig i minst 30 minutter.
- 2
Sett ovnen på 200 °C. Kjevle ut deigen tynt og kle en paiform på ca. 24 centimeter i diameter med deigen. Prikk bunnen med en gaffel og forstek i ca. 10 minutter.
- 3
Skrell og grovsnitt løk og vårløk. Fres løken myk i smør i en panne, ca. 15 minutter, og krydre med salt og pepper. Løken skal være myk og lett karamellisert. Fordel løken i paiskallet.
Tips
En løkpai blir aller best når løken stekes lenge nok i forkant slik at sødmen kommer godt fram.
- 4
Visp sammen egg, Kesam®, salt, pepper og ost og hell over. Stek paien i ovnen i 25-35 minutter eller til den er gyllen og eggestanden har satt seg.
- 5
Skrell og del avokado i biter. Grovhakk blomkål og finsnitt løk. Del tomat i to og bland alt med salat i en bolle. Hell over litt olje og eddik og smak til med salt og pepper.
- 6
Pynt paien med frisk ruccola og TINE® Petite Fraîche og server med salat.
Tips
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


