Løkpai med Kesam®
En vegetarisk middagspai med grov bunn og frisk salat til. Et god alternativ til en kjøttfri middag eller som del av en tapasbuffet.
Enkel•2 t•6 personer
Ingredienser
PAIBUNN
- 2 dl hvetemel
- 1 dl sammalt hvete, fin
- 50 g TINE® Meierismør
- 1 dl Kesam® Mager Naturell
- 3 ss kaldt vann
FYLL
- 3 stykk rødløk
- 1 stykk løk
- 1 bunt vårløk
- 2 ss TINE® Meierismør
- 6 stykk egg
- 2 dl Kesam® Mager Naturell
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 1.5 dl TINE® Ekte Revet Ost 4 oster
SALAT
- 2 stykk avokado
- 0.5 stykk blomkål
- 0.5 stykk rødløk
- 12 stykk cherrytomat
- 8 dl småbladet salat
- 2 dl ruccola
- 6 ss TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
Slik gjør du
1
Kjør mel og smør til finsmulet i en kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør inn Kesam® og vann til en jevn deig. Pakk deigen i plast og la hvile kjølig i minst 30 minutter.
2
Sett ovnen på 200 °C. Kjevle ut deigen tynt og kle en paiform på ca. 24 centimeter i diameter med deigen. Prikk bunnen med en gaffel og forstek i ca. 10 minutter.
3
Skrell og grovsnitt løk og vårløk. Fres løken myk i smør i en panne, ca. 15 minutter, og krydre med salt og pepper. Løken skal være myk og lett karamellisert. Fordel løken i paiskallet.
TipsEn løkpai blir aller best når løken stekes lenge nok i forkant slik at sødmen kommer godt fram.
4
Visp sammen egg, Kesam®, salt, pepper og ost og hell over. Stek paien i ovnen i 25-35 minutter eller til den er gyllen og eggestanden har satt seg.
5
Skrell og del avokado i biter. Grovhakk blomkål og finsnitt løk. Del tomat i to og bland alt med salat i en bolle. Hell over litt olje og eddik og smak til med salt og pepper.
6
Pynt paien med frisk ruccola og crème fraîche, og server med salat.
TipsHar du dårlig tid kan du bruke ferdig paibunn.