Potetgulasj
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkløk
-
1 stkhvitløksfedd
-
1 ts
-
200 garomasopp
-
2 sstomatpuré
-
6 stkpoteter
-
1 stkgrillet rød paprika
-
2 sshakket soltørkede tomater på olje
-
½ sspaprikapulver
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
1 tstimian
-
¼ tsspisskummen
-
7 dlgrønnsaksbuljong
GRØNN SALAT
-
1 stkromanosalat
-
2 stilkerstangselleri
-
1 stkbrokkolistilk (eventuelt brokkoli)
-
2 stkvårløk
-
2 ssolivenolje
-
1 sshvitvinseddik
-
1 tssitronsaft
TIL SERVERING
-
2 dl
-
1 tsrevet sitronskall
-
1 ssgressløk
Slik gjør du det
-
1
Skrell og hakk løk og hvitløk. Fres mykt i smør i en gryte, ca. 2 minutter. Del sopp i skiver, ha i gryten og stek videre i ca. 3 minutter. Ta gjerne ut noen stekte soppskiver til pynt og sett til side. Vend inn tomatpuré og fres et par minutter under omrøring.
-
2
Skrell og del poteter i terninger og legg i kaldt vann. Del paprika i biter og ha i gryten. Krydre med paprikapulver, salt, pepper, timian og spisskummen og fres et par minutter.
-
3
Tilsett halvparten av potetterningene og grønnsakskraft. Kok opp og la småkoke i 15 minutter under omrøring.
-
4
Kjør til en glatt suppe med stavmikser. Tilsett resten av potetene og kok videre i ca. 15 minutter eller til potetterningene er møre.
Tips
Det er ikke nødvendig å kjøre sausen med en stavmikser, men retten blir fyldigere ved å gjøre det.
-
5
Riv salat i biter og del selleri, brokkoli og vårløk i tynne skiver. Vend med olje, eddik og sitronsaft.
Tips
Her kan du selvfølgelig bruke hele brokkolien og ikke bare stilken om du ønsker det.
-
6
Bland sammen yoghurt, revet sitronskall og gressløk til en dressing. Server til potetgulasj med stekt sopp og salat.