
Potetgulasj
En vegetarisk vri på den klassiske kjøttgryten fra Ungarn. Her er det mye smak av umami fra sopp, paprika og soltørket tomat, så kjøttet er ikke savnet. Server en frisk salat og yoghurtdressing til.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
GRØNN SALAT
Fremgangsmåte
- 1
Skrell og hakk løk og hvitløk. Fres mykt i smør i en gryte, ca. 2 minutter. Del sopp i skiver, ha i gryten og stek videre i ca. 3 minutter. Ta gjerne ut noen stekte soppskiver til pynt og sett til side. Vend inn tomatpuré og fres et par minutter under omrøring.
- 2
Skrell og del poteter i terninger og legg i kaldt vann. Del paprika i biter og ha i gryten. Krydre med paprikapulver, salt, pepper, timian og spisskummen og fres et par minutter.
- 3
Tilsett halvparten av potetterningene og grønnsakskraft. Kok opp og la småkoke i 15 minutter under omrøring.
- 4
Kjør til en glatt suppe med stavmikser. Tilsett resten av potetene og kok videre i ca. 15 minutter eller til potetterningene er møre.
Tips
Det er ikke nødvendig å kjøre sausen med en stavmikser, men retten blir fyldigere ved å gjøre det.
- 5
Riv salat i biter og del selleri, brokkoli og vårløk i tynne skiver. Vend med olje, eddik og sitronsaft.
Tips
Her kan du selvfølgelig bruke hele brokkolien og ikke bare stilken om du ønsker det.
- 6
Bland sammen yoghurt, revet sitronskall og gressløk til en dressing. Server til potetgulasj med stekt sopp og salat.
Tips
Ønsker du å gjøre denne retten om til en kjøttbasert variant, kan du tilsette brunet mørt oksekjøtt i små biter sammen med den siste halvparten av potetene slik at det koker med i 15 minutter.