Nudler med pesto av grønnkål og Kesam®
Glassnudler med grønnsaker og grønnkålpesto smaker fortreffelig, og er en lett lunsj eller middag til de dagene du verken trenger kjøtt eller store mengder mat.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 400 g glassnudler
- 1 stykk brokkoli
- 1 stykk hvitløksfedd
- 1 ss TINE® Meierismør
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
GRØNNKÅLPESTO
- 5 dl grønnkål
- 2 dl Kesam® Mager Naturell
- 4 stykk vårløk
- 1 dl sitronsaft
- 4 dl cashewnøtter
- 1.5 dl vann
- 1 stykk hvitløksfedd
TIL SERVERING
- 0.5 stykk rødløk
- 1 stykk granateple
- 0.25 bunt frisk koriander
- 1 stykk sitron
Slik gjør du
1
Kok nudler etter anvisning på pakken. Skyld i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen og ha i en bolle.
2
Skjær brokkoli i små buketter og finhakk hvitløk. Stek alt raskt i en panne med litt smør, krydre med salt og pepper, og ha over i bollen med nudler.
TipsBruk gjerne det du har av grønnsaker. Dette er en fin måte å bruke rester på.
3
Skjær rødløk i tynne skiver, åpne granateple og ta ut kjerner, og grovhakk koriander. Del sitron i båter.
4
Riv grønnkålbladene fra stilkene og ha i en kjøkkenmaskin med knivblad sammen med Kesam®, vårløk, sitronsaft, cashewnøtter, vann og hvitløk. Kjør til fin, kremet konsistens. Spe med mer vann om den blir for tørr.
5
Rør grønnkålpesto inn i nudlene og grønnsakene til du synes det er nok. Resten kan du servere ved siden av, sammen med rødløk, granateplekjerner, grovhakket koriander og sitron i båter.
TipsPrøv gjerne kelpnudler til denne retten. De er laget av sjøgress (kelp) og gjør en fantastisk jobb med å suge til seg smak og saus.