Dal
Enkel•90 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
500 gukokte gule linser
-
2 lvann
-
200 gukokt ris , kan sløyfes
-
2 stkløk
-
3 stkgrønn chili
-
6 stktomater
-
5 stkhvitløksfedd
-
2 cmingefærrot
-
2 ss
-
2 tsmalt spisskummen
-
2 tsgaram masala
-
2 tsgurkemeie
-
1 ½ ssmalt koriander
-
4 dlgrønnsaksbuljong
-
1 tssalt
-
1 tspepper
-
1 dlfrisk koriander
CHAPATI
-
4 dlsammalt hvete, fin
-
2 dlsammalt rug, grov
-
3 dlhvetemel
-
1 tssalt
-
4 dlvann
SALAT
-
1 stkrødløk
-
1 stklime
-
½ tssalt
-
2 stkhjertesalat
-
½ stkagurk
-
2 ssolivenolje
TIL SERVERING
-
2 dl
-
1 stklime
Slik gjør du det
-
1
Lag chapati ved å kna mel og salt med vann til en litt hard brøddeig. La deigen hvile under et klede i ca. 10 minutter. Del deigen i emner og kjevle ut til runde tynne leiver.
-
2
Stek på begge sider i en varm, tørr stekepanne, ca. 2 minutter på hver side, men snu de gjerne ofte slik at de ikke blir brent. Oppbevar brødene under et varmt, fuktig kjøkkenhåndkle slik at de holder seg myke fram til de skal serveres.
DAHL
-
3
Skyll linsene godt og kok dem møre i vann, ca. 25 minutter. Rør i linseblandingen så de blir litt most. Spe med litt ekstra vann om det koker tørt.
Tips
Hvis du bruker hermetiserte linser går det raskere, da kan du droppe kokingen og bare vende dem inn i gryten til slutt.
-
4
Kok ris etter anvisningen på pakken. Sil av vannet og la risen dampe fra seg.
-
5
Hakk løk, chili og tomater og finhakk hvitløk og ingefær. Fres løk, chili og ingefær i smør i ca. 5 minutter til mykt og gyllent. Tilsett tomater, hvitløk, spisskummen, garam masala, gurkemeie, koriander og grønnsaksbuljong og kok i ca. 15 minutter.
-
6
Vend inn de kokte linsene i gryten. Spe eventuelt med litt vann hvis konsistensen er for tykk. Kok opp og smak til med salt og pepper.
-
7
Rør inn halvparten av korianderbladene og dryss resten på toppen. Server med yoghurt, limebåter, ris, chapati og salat.
SALAT
-
8
Finsnitt løk og mariner i limesaft og salt, ca. 10 minutter. Riv salat i biter, del agurk i skiver og vend med marinert løk og olivenolje.