Dahl

Dal

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 90 min
Dal, daal eller dahl, er en indisk linsegryte som er både sunn, billig og mettende. Retten er deilig krydret med eksotiske smaker.

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g ukokte gule linser
2 l vann
200 g ukokt ris , kan sløyfes
2 stk løk
3 stk grønn chili
6 stk tomater
5 stk hvitløksfedd
2 centimeter ingefærrot
2 ss TINE Meierismør
2 ts malt spisskummen
2 ts garam masala
2 ts gurkemeie
1 ½ ss malt koriander
4 dl grønnsaksbuljong
1 ts salt
1 ts pepper
1 dl frisk koriander

CHAPATI

4 dl sammalt hvete, fin
2 dl sammalt rug, grov
3 dl hvetemel
1 ts salt
4 dl vann

SALAT

1 stk rødløk
1 stk lime
½ ts salt
2 stk hjertesalat
½ stk agurk
2 ss olivenolje

TIL SERVERING

2 dl TINE Yoghurt Naturell
1 stk lime

Slik gjør du det

    1. Lag chapati ved å kna mel og salt med vann til en litt hard brøddeig. La deigen hvile under et klede i ca. 10 minutter. Del deigen i emner og kjevle ut til runde tynne leiver.
    2. Stek på begge sider i en varm, tørr stekepanne, ca. 2 minutter på hver side, men snu de gjerne ofte slik at de ikke blir brent. Oppbevar brødene under et varmt, fuktig kjøkkenhåndkle slik at de holder seg myke fram til de skal serveres.
  1. DAHL

    1. Skyll linsene godt og kok dem møre i vann, ca. 25 minutter. Rør i linseblandingen så de blir litt most. Spe med litt ekstra vann om det koker tørt.
      Tips!

      Hvis du bruker hermetiserte linser går det raskere, da kan du droppe kokingen og bare vende dem inn i gryten til slutt.

    2. Kok ris etter anvisningen på pakken. Sil av vannet og la risen dampe fra seg.
    3. Hakk løk, chili og tomater og finhakk hvitløk og ingefær. Fres løk, chili og ingefær i smør i ca. 5 minutter til mykt og gyllent. Tilsett tomater, hvitløk, spisskummen, garam masala, gurkemeie, koriander og grønnsaksbuljong og kok i ca. 15 minutter.
    4. Vend inn de kokte linsene i gryten. Spe eventuelt med litt vann hvis konsistensen er for tykk. Kok opp og smak til med salt og pepper.
    5. Rør inn halvparten av korianderbladene og dryss resten på toppen. Server med yoghurt, limebåter, ris, chapati og salat.
  2. SALAT

    1. Finsnitt løk og mariner i limesaft og salt, ca. 10 minutter. Riv salat i biter, del agurk i skiver og vend med marinert løk og olivenolje.
Tips!

Server gjerne vanlig nanbrød til i stedet for chapati, eller godt brød med smør.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Sofia

    2 år siden
    Det skrives Daal

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei sofia, Ja, det stemmer at Dahl ofte skrives daal/dal. Vi skal nå se på om vi kan forbedre vår tekst på vår oppskrift så dette også kommer frem. Tusen takk for din tilbakemelding :)

      Kommenter  (5)


Det er mye kjærlighet i god mat