Pai med squash og Cottage Cheese

Pai med squash og cottage cheese

4
50
Enkel60 min
Lekrere blir det ikke! Og i tillegg er denne paien helt uten kjøtt. Med spinat, cottage cheese og fargerik squash er dette perfekt vegetar-pai for den som ønsker kjøttfri middag.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    ferdig paibunn
  • 3 dl
  • 1 dl
    revet parmesan
  • ½ stk
    sitron
  • ½ dl
    olivenolje
  • 2 stk
    egg
  • 1 ts
    salt
  • 1 ts
    pepper
  • 8 dl
    babyspinat

Topping

  • 1 ½ stk
    grønn squash
  • 1 ½ stk
    gul squash
  • ½ dl
    olivenolje
  • ½ dl
    hakket frisk timian

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 200 °C. Smør en paiform på ca. 20 cm og kle formen med paideigen. Sett formen kaldt i minst 15 minutter.

  2. 2

    Bland cottage cheese, revet parmesan, sitronsaft og olivenolje. Visp sammen egg, salt og pepper og rør inn i cottage cheese-blandingen. Vend inn spinat og fordel i formen.

  3. 3

    Del squash i avlange, tynne skiver på langs med ostehøvel eller mandolin. Del skivene i to på langs. Legg skivene på høykant med skallsiden opp i en spiral, fra ytterst til innerst.

    Tips

    Du kan også bruke strimlet gulrot, søtpotet og aubergine om du ønsker å variere fyllet.

  4. 4

    Drypp litt olje over grønnsakene og dryss med salt, pepper og timian. Stek paien i ovnen i ca. 30-35 minutter eller til grønnsakene er myke og fyllet har satt seg. Avkjøl delvis før den skjæres i stykker så paien får satt seg.

Tips

Bruk gjerne en paiform med løs bunn så er det lettere å løfte ut paien av formen. Du kan også lage paideig fra bunnen av, gjerne med litt grovt mel, om du har tid og lyst.

Del denne oppskriften: