Skip to main content

Pai med squash og cottage cheese

Enkel
1t

Lekrere blir det ikke! Og i tillegg er denne paien helt uten kjøtt. Med spinat, cottage cheese og fargerik squash er dette perfekt vegetar-pai for den som ønsker kjøttfri middag.

3.9
(66)
Next ImagePai med squash og cottage cheese

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 stk
ferdig paibunn
1 dl
revet parmesan
0.5 stk
sitron
0.5 dl
olivenolje
2 stk
egg
1 ts
salt
1 ts
pepper
8 dl
babyspinat

Topping

1.5 stk
grønn squash
1.5 stk
gul squash
0.5 dl
olivenolje
0.5 dl
hakket frisk timian

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C. Smør en paiform på ca. 20 cm og kle formen med paideigen. Sett formen kaldt i minst 15 minutter.

  2. Bland cottage cheese, revet parmesan, sitronsaft og olivenolje. Visp sammen egg, salt og pepper og rør inn i cottage cheese-blandingen. Vend inn spinat og fordel i formen.

  3. Del squash i avlange, tynne skiver på langs med ostehøvel eller mandolin. Del skivene i to på langs. Legg skivene på høykant med skallsiden opp i en spiral, fra ytterst til innerst.

    Tips

    Du kan også bruke strimlet gulrot, søtpotet og aubergine om du ønsker å variere fyllet.

  4. Drypp litt olje over grønnsakene og dryss med salt, pepper og timian. Stek paien i ovnen i ca. 30-35 minutter eller til grønnsakene er myke og fyllet har satt seg. Avkjøl delvis før den skjæres i stykker så paien får satt seg.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bruk gjerne en paiform med løs bunn så er det lettere å løfte ut paien av formen. Du kan også lage paideig fra bunnen av, gjerne med litt grovt mel, om du har tid og lyst.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter