
Pai med squash og cottage cheese
Enkel•60 min35 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkferdig paibunn
-
3 dl
-
1 dlrevet parmesan
-
½ stksitron
-
½ dlolivenolje
-
2 stkegg
-
1 tssalt
-
1 tspepper
-
8 dlbabyspinat
Topping
-
1 ½ stkgrønn squash
-
1 ½ stkgul squash
-
½ dlolivenolje
-
½ dlhakket frisk timian
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C. Smør en paiform på ca. 20 cm og kle formen med paideigen. Sett formen kaldt i minst 15 minutter.
-
2
Bland cottage cheese, revet parmesan, sitronsaft og olivenolje. Visp sammen egg, salt og pepper og rør inn i cottage cheese-blandingen. Vend inn spinat og fordel i formen.
-
3
Del squash i avlange, tynne skiver på langs med ostehøvel eller mandolin. Del skivene i to på langs. Legg skivene på høykant med skallsiden opp i en spiral, fra ytterst til innerst.
Tips
Du kan også bruke strimlet gulrot, søtpotet og aubergine om du ønsker å variere fyllet.
-
4
Drypp litt olje over grønnsakene og dryss med salt, pepper og timian. Stek paien i ovnen i ca. 30-35 minutter eller til grønnsakene er myke og fyllet har satt seg. Avkjøl delvis før den skjæres i stykker så paien får satt seg.