placeholder image
4

Pai med squash og cottage cheese

(38)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Lekrere blir det ikke! Og i tillegg er denne paien helt uten kjøtt. Med spinat, cottage cheese og fargerik squash er dette perfekt vegetar-pai for den som ønsker kjøttfri middag.

Antall porsjoner

8

Utstyr

paiform på ca. 20 cm

Ingredienser

1 stkNå® Paibunn
3 dlTINE Cottage Cheese Original
1 dlrevet parmesan
½ stksitroner
½ dlolivenolje
2 stkegg
1 tssalt
1 tspepper
8 dlbabyspinat

Topping

1 ½ stkgrønn squash
1 ½ stkgul squash
½ dlolivenolje
½ dlhakket frisk timian

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Smør en paiform på ca. 20 cm og kle formen med paideigen. Sett formen kaldt i minst 15 minutter.
    2. Bland cottage cheese, revet parmesan, sitronsaft og olivenolje. Visp sammen egg, salt og pepper og rør inn i cottage cheese-blandingen. Vend inn spinat og fordel i formen.
    3. Del squash i avlange, tynne skiver på langs med ostehøvel eller mandolin. Del skivene i to på langs. Legg skivene på høykant med skallsiden opp i en spiral, fra ytterst til innerst.

      Tips:

      Du kan også bruke strimlet gulrot, søtpotet og aubergine om du ønsker å variere fyllet.

    4. Drypp litt olje over grønnsakene og dryss med salt, pepper og timian. Stek paien i ovnen i ca. 30-35 minutter eller til grønnsakene er myke og fyllet har satt seg. Avkjøl delvis før den skjæres i stykker så paien får satt seg.

Tips:

Bruk gjerne en paiform med løs bunn så er det lettere å løfte ut paien av formen. Du kan også lage paideig fra bunnen av, gjerne med litt grovt mel, om du har tid og lyst.

Kommentarer