Pai med squash og Cottage Cheese

Pai med squash og cottage cheese

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 60 min
  • 35 min
Lekrere blir det ikke! Og i tillegg er denne paien helt uten kjøtt. Med spinat, cottage cheese og fargerik squash er dette perfekt vegetar-pai for den som ønsker kjøttfri middag.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

paiform på ca. 20 cm
1 stk ferdig paibunn
3 dl TINE Cottage Cheese Original
1 dl revet parmesan
½ stk sitron
½ dl olivenolje
2 stk egg
1 ts salt
1 ts pepper
8 dl babyspinat

Topping

1 ½ stk grønn squash
1 ½ stk gul squash
½ dl olivenolje
½ dl hakket frisk timian

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Smør en paiform på ca. 20 cm og kle formen med paideigen. Sett formen kaldt i minst 15 minutter.
    2. Bland cottage cheese, revet parmesan, sitronsaft og olivenolje. Visp sammen egg, salt og pepper og rør inn i cottage cheese-blandingen. Vend inn spinat og fordel i formen.
    3. Del squash i avlange, tynne skiver på langs med ostehøvel eller mandolin. Del skivene i to på langs. Legg skivene på høykant med skallsiden opp i en spiral, fra ytterst til innerst.
      Tips!

      Du kan også bruke strimlet gulrot, søtpotet og aubergine om du ønsker å variere fyllet.

    4. Drypp litt olje over grønnsakene og dryss med salt, pepper og timian. Stek paien i ovnen i ca. 30-35 minutter eller til grønnsakene er myke og fyllet har satt seg. Avkjøl delvis før den skjæres i stykker så paien får satt seg.
Tips!

Bruk gjerne en paiform med løs bunn så er det lettere å løfte ut paien av formen. Du kan også lage paideig fra bunnen av, gjerne med litt grovt mel, om du har tid og lyst.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Monique Anne Marchand

    1 år siden
    Denne var god på smak - men pakningen burde kanskje vært forstekt? Den var veldig bløt og halvrå. Stekte i litt over 35 minutter og fyllet var fast. Jeg ville kanskje hatt i litt hvitløk og litt mindre sitron. Men prøver igjen for dette var godt.

    Kommenter  (6)


  • Monique Anne Marchand

    1 år siden
    Denne var god på smak - men pakningen burde kanskje vært forstekt? Den var veldig bløt og halvrå. Stekte i litt over 35 minutter og fyllet var fast. Jeg ville kanskje hatt i litt hvitløk og litt mindre sitron. Men prøver igjen for dette var godt.

    Kommenter  (0)


  • Monique Anne Marchand

    1 år siden
    Denne var god på smak - men pakningen burde kanskje vært forstekt? Den var veldig bløt og halvrå. Stekte i litt over 35 minutter og fyllet var fast. Jeg ville kanskje hatt i litt hvitløk og litt mindre sitron. Men prøver igjen for dette var godt.

    Kommenter  (0)

    • Sindre , Kundekonsulent

      1 år siden
      Takk for gode innspill Monique! Det kan være at vi må justere steketiden noe.

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat