Pai med squash og Cottage Cheese

Pai med squash og cottage cheese

4
 • Enkel
 • 60 min
 • 35 min
Lekrere blir det ikke! Og i tillegg er denne paien helt uten kjøtt. Med spinat, cottage cheese og fargerik squash er dette perfekt vegetar-pai for den som ønsker kjøttfri middag.

Ingredienser

Utstyr

paiform på ca. 20 cm
1 stk ferdig paibunn
3 dl TINE Cottage Cheese Original
1 dl revet parmesan
½ stk sitron
½ dl olivenolje
2 stk egg
1 ts salt
1 ts pepper
8 dl babyspinat

Topping

1 ½ stk grønn squash
1 ½ stk gul squash
½ dl olivenolje
½ dl hakket frisk timian

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 200 °C. Smør en paiform på ca. 20 cm og kle formen med paideigen. Sett formen kaldt i minst 15 minutter.
  2. Bland cottage cheese, revet parmesan, sitronsaft og olivenolje. Visp sammen egg, salt og pepper og rør inn i cottage cheese-blandingen. Vend inn spinat og fordel i formen.
  3. Del squash i avlange, tynne skiver på langs med ostehøvel eller mandolin. Del skivene i to på langs. Legg skivene på høykant med skallsiden opp i en spiral, fra ytterst til innerst.
   Tips

   Du kan også bruke strimlet gulrot, søtpotet og aubergine om du ønsker å variere fyllet.

  4. Drypp litt olje over grønnsakene og dryss med salt, pepper og timian. Stek paien i ovnen i ca. 30-35 minutter eller til grønnsakene er myke og fyllet har satt seg. Avkjøl delvis før den skjæres i stykker så paien får satt seg.
Tips

Bruk gjerne en paiform med løs bunn så er det lettere å løfte ut paien av formen. Du kan også lage paideig fra bunnen av, gjerne med litt grovt mel, om du har tid og lyst.

Kommentarer

 • Monique Anne Marchand

  3 år siden
  Denne var god på smak - men pakningen burde kanskje vært forstekt? Den var veldig bløt og halvrå. Stekte i litt over 35 minutter og fyllet var fast. Jeg ville kanskje hatt i litt hvitløk og litt mindre sitron. Men prøver igjen for dette var godt.

   (2)


Det er mye kjærlighet i god mat