Ovnsbakte rødbeter med cottage cheese
Få ting smaker bedre og mer sødmefylt enn ovnsbakte rødbeter! Med friskhet fra cottage cheese og krønsj fra valnøtter har du en herlig vegetarrett.
Enkel•1 t 30 min•4 personer
Ingredienser
- 500 g rødbeter
- 4 stykk hvitløksfedd
- 4 ss balsamicoeddik
- 4 ss TINE® Meierismør
- 5 kvist frisk timian
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 3 dl quinoa
Til servering
- 100 g valnøtter
- 400 g TINE® Cottage Cheese Original
- 1 stykk sitron
Slik gjør du
1
Sett ovnen på 220 °C. Skrell rødbeter og del i grove biter. Bland beter, hele hvitløkfedd, smør, eddik og timian i en form og krydre med salt og pepper.
2
Dekk formen med aluminiumsfolie og bak i ovn i ca. 30 minutter, eller til betene er godt møre. Fjern folien og stek videre i 15 minutter.
3
Rist valnøtter i en tørr panne, ca. 2 minutter, og grovhakk. Kok quinoa etter anvisning på pakken.
4
Del sitronen i båter. Server bakte beter med quinoa, cottage cheese, ristede nøtter og sitronbåter.
TipsAll slags ost er godt til bakte rødbeter, chevre er en klassiker, men prøv også gjerne blåmuggost!
TipsDenne retten er en fin som varm lunsjsalat til 6 personer. Særlig godt ved siden av en nøttepostei.