No bake plomme-pai
Enkel•30 min min
Enklere blir det ikke! Denne raske no-bake paibunnen er laget av digge vaffelkjeks. Paien er fylt med ferdig vaniljekrem og toppet med sesongens frukt.
Ingredienser
Antall porsjoner
Vaniljebunn
-
250 gvaffelkjeks fylt (Gullvafler)
-
150 g
Fyll
-
1 pakke
-
500 gplommer ev. aprikoser elelr fersken
Slik gjør du det
-
1
Kjør hele vaffelkjeks til smuler i en kjøkkenmaskin med knivblad. Smelt smør og bland inn.
-
2
Press blandingen ut i en paiform, ca. 25 cm i diameter. Press blandingen godt opp langs kanten. Sett bunnen i fryseren i ca. 15 minutter så bunnen får satt seg.
-
3
Fordel vaniljekrem i bunnen og del frukten i to, fjern steinen og skjær hver halvdel i tynne skiver. Fordel dem utover på toppen av kremen, gjerne i en spiral. La skivene overlappe og jobb fra ytterkanten og innover til midten.
Tips
Ønsker du en gradert effekt, kan du velge frukt i forskjellige fargenyanser.