Minipaier med fetaost
Enkel•15 min min
Lekre små paier i porsjonsformer. Veldig hendige å ha med seg på tur, kjempegode på smak og i tillegg er de lettlagde. Kan det bli bedre? Oppskriften gir ca 16 små paier.
Ingredienser
Antall porsjoner
Til paideigen:
-
2 ½ dlhvetemel
-
100 g
Til fyllet:
-
100 gfetaost
-
8 stkcherrytomater
-
3 stkegg
-
2 ½ dl
-
½ tssalt
-
½ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Finn fram små porsjonsformer. Alternativt kan du bruke et muffinsbrett med teflonbelegg.
-
2
Ha mel og smør i en food processor og la maskinen gå noen sekunder slik at det blir en grynet masse. Samle alt sammen til en deig med hendene og trykk deigen ut i 16 engangsaluminiumsformer. La formene stå kjølig ca. 30 minutter.
-
3
Sett stekeovnen på 225 °C.
-
4
Mos osten og del tomatene i to. Visp sammen egg, fløte, salt og pepper. Fordel osten i formene og hell over eggeblandingen. Legg ½ tomat i hver form. Stek paiene midt i ovnen i ca 18 – 20 minutter