Salat med kylling og bulgur

(10)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Herlig oppskrift på kyllingsalat med bulgur, bacon, filet av kylling, grønne bønner, rødløk og fersk babyspinat.

Antall porsjoner

Ingredienser

Salat

2 dlbulgur
1 stkhønsebuljongterning
140 gbacon
400 gkyllingfileter
1 tssalt
¼ tspepper
1 ssTINE Meierismør
½ stkrødløk
50 ggrønne bønner eller sukkererter
75 gbabyspinat

Dressing

75 gSelbu Blå eller annen god blåmuggost
300 gTINE Lett Crème Fraîche 18 %

Slik gjør du det

  • Salat

    1. Kok bulgur i buljong og som anvist på pakken. Strimle bacon og sprøstek det i en tørr, varm stekepanne. La det renne av på et kjøkkenpapir.
    2. Bank ut kyllingfileter med hånden. Salt og pepre. Stek de i smør 4 – 5 minutter på hver side.
    3. Skjær løk i tynne skiver, kok bønner lett og avkjøl i kaldt vann. Bland bulgur, løk, bønner og spinat på et stort fat.
    4. Skjær kylling i skiver og legg oppå. Strø over bacon.
  • Dressing

    1. Mos blåmuggost med en gaffel og bland med lett crème fraîche. Server dressingen til salaten og gjerne med godt brød.

Tips:

Bulgur stammer fra Midtøsten. Det lages av durumhvete som forkokes (parboiled), tørkes og knuses. Bulgur ligner couscous, men er mer næringsrikt enn couscous. 

Kommentarer

  Legg til kommentar