Håndkle og blad
Salat med kylling og bulgur
(1515)

Salat med kylling og bulgur

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Herlig oppskrift på kyllingsalat med bulgur, bacon, filet av kylling, grønne bønner, rødløk og fersk babyspinat.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Salat

2 dlbulgur
1 stkhønsebuljongterning
140 gbacon
400 gkyllingfileter
1 tssalt
¼ tspepper
1 ssTINE Meierismør
½ stkrødløk
50 ggrønne bønner eller sukkererter
75 gbabyspinat

Dressing

75 gSelbu Blå eller annen god blåmuggost
300 gTINE Lett Crème Fraîche 18 %
BladBlad

Slik gjør du det

  • Salat

    1. Kok bulgur i buljong og som anvist på pakken. Strimle bacon og sprøstek det i en tørr, varm stekepanne. La det renne av på et kjøkkenpapir.
    2. Bank ut kyllingfileter med hånden. Salt og pepre. Stek de i smør 4 – 5 minutter på hver side.
    3. Skjær løk i tynne skiver, kok bønner lett og avkjøl i kaldt vann. Bland bulgur, løk, bønner og spinat på et stort fat.
    4. Skjær kylling i skiver og legg oppå. Strø over bacon.
  • Dressing

    1. Mos blåmuggost med en gaffel og bland med lett crème fraîche. Server dressingen til salaten og gjerne med godt brød.
Blått hjerte
Tips!

Bulgur stammer fra Midtøsten. Det lages av durumhvete som forkokes (parboiled), tørkes og knuses. Bulgur ligner couscous, men er mer næringsrikt enn couscous. 

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat