Salat med kylling og bulgur

Salat med kylling og bulgur

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 20 min
Herlig oppskrift på kyllingsalat med bulgur, bacon, filet av kylling, grønne bønner, rødløk og fersk babyspinat.

Ingredienser

Antall porsjoner

Salat

2 dl bulgur
1 stk hønsebuljongterning
140 g bacon
400 g kyllingfileter
1 ts salt
¼ ts pepper
1 ss TINE Meierismør
½ stk rødløk
50 g grønne bønner eller sukkererter
75 g babyspinat

Dressing

75 g Selbu Blå eller annen god blåmuggost
300 g TINE Lett Crème Fraîche 18 %

Slik gjør du det

    1. Kok bulgur i buljong og som anvist på pakken. Strimle bacon og sprøstek det i en tørr, varm stekepanne. La det renne av på et kjøkkenpapir.
    2. Bank ut kyllingfileter med hånden. Salt og pepre. Stek de i smør 4 – 5 minutter på hver side.
    3. Skjær løk i tynne skiver, kok bønner lett og avkjøl i kaldt vann. Bland bulgur, løk, bønner og spinat på et stort fat.
    4. Skjær kylling i skiver og legg oppå. Strø over bacon.
  1. Dressing

    1. Mos blåmuggost med en gaffel og bland med lett crème fraîche. Server dressingen til salaten og gjerne med godt brød.
Tips!

Bulgur stammer fra Midtøsten. Det lages av durumhvete som forkokes (parboiled), tørkes og knuses. Bulgur ligner couscous, men er mer næringsrikt enn couscous. 

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat