Aspargessalat med parmaskinke
Enkel•20 min min
I denne gode aspargessalaten med parmaskinke har vi samlet mange spennende ingredienser.
Ingredienser
Antall porsjoner
Salat
-
1 buntasparges
-
150 gblandet salat
-
200 gstore, hvite bønner
-
1 bokshermetiske artisjokk hjerter
-
200 gparmaskinke eller annen skinke
-
2 ssristede solsikkekjerner
Dressing
-
½ stkfinhakket hvitløksfedd
-
1 sshvitvinseddik
-
2 dl
-
4 ssolivenolje
-
¼ tssalt og nykvernet pepper
Slik gjør du det
-
1
Dressingen bør lages først, siden halvparten skal brukes i salaten og resten kan settes frem i en skål dersom man ønsker mer.
-
2
Rør sammen hvitløk, eddik, crème fraîche, olivenolje, salt og pepper til en dressing.
Salat
-
3
Kok asparges i godt saltet vann i ca. 4 minutter. Avkjøl i kaldt vann og la de renne av seg. Del de i mindre biter.
-
4
Legg asparges og blandet salat i en bolle, med hvite bønner og artisjokkhjerter godt skylt og avrent. Bland sammen med halvparten av dressingen og legg det opp på et fat eller porsjonstallerkener.
-
5
Legg på skinke og strø over ristede solsikkekjerner. Server resten av dressingen ved siden av.