Aspargessalat med skinke

Aspargessalat med parmaskinke

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 20 min
I denne gode aspargessalaten med parmaskinke har vi samlet mange spennende ingredienser.

Ingredienser

Antall porsjoner

Salat

1 bunt asparges
150 g blandet salat
200 g store, hvite bønner
1 boks hermetiske artisjokk hjerter
200 g parmaskinke eller annen skinke
2 ss ristede solsikkekjerner

Dressing

½ stk finhakket hvitløksfedd
1 ss hvitvinseddik
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
4 ss olivenolje
¼ ts salt og nykvernet pepper

Slik gjør du det

    1. Dressingen bør lages først, siden halvparten skal brukes i salaten og resten kan settes frem i en skål dersom man ønsker mer.
    2. Rør sammen hvitløk, eddik, crème fraîche, olivenolje, salt og pepper til en dressing.
  1. Salat

    1. Kok asparges i godt saltet vann i ca. 4 minutter. Avkjøl i kaldt vann og la de renne av seg. Del de i mindre biter.
    2. Legg asparges og blandet salat i en bolle, med hvite bønner og artisjokkhjerter godt skylt og avrent. Bland sammen med halvparten av dressingen og legg det opp på et fat eller porsjonstallerkener.
    3. Legg på skinke og strø over ristede solsikkekjerner. Server resten av dressingen ved siden av.
Tips!

Parmaskinken kan byttes ut med for eksempel røkt skinke.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat