Aspargessalat med skinke

Aspargessalat med parmaskinke

0
7
Enkel20 min
I denne gode aspargessalaten med parmaskinke har vi samlet mange spennende ingredienser.

Ingredienser

Antall porsjoner

Salat

  • 1 bunt
    asparges
  • 150 g
    blandet salat
  • 200 g
    store, hvite bønner
  • 1 boks
    hermetiske artisjokk hjerter
  • 200 g
    parmaskinke eller annen skinke
  • 2 ss
    ristede solsikkekjerner

Dressing

Slik gjør du det

  1. 1

    Dressingen bør lages først, siden halvparten skal brukes i salaten og resten kan settes frem i en skål dersom man ønsker mer.

  2. 2

    Rør sammen hvitløk, eddik, crème fraîche, olivenolje, salt og pepper til en dressing.

Salat

  1. 3

    Kok asparges i godt saltet vann i ca. 4 minutter. Avkjøl i kaldt vann og la de renne av seg. Del de i mindre biter.

  2. 4

    Legg asparges og blandet salat i en bolle, med hvite bønner og artisjokkhjerter godt skylt og avrent. Bland sammen med halvparten av dressingen og legg det opp på et fat eller porsjonstallerkener.

  3. 5

    Legg på skinke og strø over ristede solsikkekjerner. Server resten av dressingen ved siden av.

Tips

Parmaskinken kan byttes ut med for eksempel røkt skinke.

Del denne oppskriften: