Pastaskruer med kremet tomatsaus

Pastaskruer med kremet tomatsaus

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Her serveres pasta med en mild, fyldig og kremet kjøttsaus. Retten er laget med mye grønnsaker, slik at barna får i seg mye grønt uten at de tenker over det. En ny hverdagsfavoritt!

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Stavmikser

Kjøttsaus

1 stk løk , finhakket
3 stk gulrøtter , revet
½ stk squash , revet
2 ss TINE Meierismør
1 stk hvitløksfedd , finhakket
2 ss tomatpuré
1 boks hermetiske tomater
2 dl hønsebuljong
1 ts tørket oregano
½ ts salt
¼ ts pepper
250 g karbonadedeig
2 dl TINE Crème Fraîche Original

Pasta og tilbehør

400 g pastaskruer
1 stk brokkoli , i små biter
1 ss TINE Meierismør
2 dl TINE Revet Ost Original til servering

Slik gjør du det

    1. Fres løk, gulrot og squash blankt i litt av smøret i en gryte, på middels varme, ca. 2 minutter. Tilsett hvitløk og tomatpuré, og fres noen minutter til. Ha i hermetiske tomater, hønsebuljong, oregano, salt og pepper, og la småkoke på middelsvarme i 8-10 minutter.
    2. Kok pastaskruer etter anvisning på pakken. Ha brokkolibiter i gryta de siste 2 minuttene. Hell av vannet, og rør inn smør.
    3. Brun karbonadedeig i resten av smøret, i en stekepanne på høy varme. Smak til med salt og pepper.
    4. Kjør tomatsausen glatt med en stavmikser, og vend inn stekt karbonadedeig og crème fraîche.
      Tips!

      Tilsetter du crème fraîche, rømme eller fløte gjør det tomatsausen mildere og mer populært blant barna. Prøv dette også med andre oppskrifter.

    5. Server pastaskruer og brokkoli med kjøttsaus, og topp med revet ost.
Tips!

Når du skal lage suppe, er en stavmikser det enkleste redskapet å bruke, men du kan også kjøre suppen i en blender eller presse den gjennom en finmasket sil.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat