Pastaskruer med kremet tomatsaus

Pastaskruer med kremet tomatsaus

3
83
Enkel30 min
Her serveres pasta med en mild, fyldig og kremet kjøttsaus. Retten er laget med mye grønnsaker, slik at barna får i seg mye grønt uten at de tenker over det. En ny hverdagsfavoritt!

Ingredienser

Antall porsjoner

Kjøttsaus

  • 1 stk
    løk , finhakket
  • 3 stk
    gulrøtter , revet
  • ½ stk
    squash , revet
  • 2 ss
  • 1 stk
    hvitløksfedd , finhakket
  • 2 ss
    tomatpuré
  • 1 boks
    hermetiske tomater
  • 2 dl
    hønsebuljong
  • 1 ts
    tørket oregano/mynte
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 250 g
    karbonadedeig
  • 2 dl

Pasta og tilbehør

Slik gjør du det

  1. 1

    Fres løk, gulrot og squash blankt i litt av smøret i en gryte, på middels varme, ca. 2 minutter. Tilsett hvitløk og tomatpuré, og fres noen minutter til. Ha i hermetiske tomater, hønsebuljong, oregano, salt og pepper, og la småkoke på middelsvarme i 8-10 minutter.

  2. 2

    Kok pastaskruer etter anvisning på pakken. Ha brokkolibiter i gryta de siste 2 minuttene. Hell av vannet, og rør inn smør.

  3. 3

    Brun karbonadedeig i resten av smøret, i en stekepanne på høy varme. Smak til med salt og pepper.

  4. 4

    Kjør tomatsausen glatt med en stavmikser, og vend inn stekt karbonadedeig og crème fraîche.

    Tips

    Tilsetter du crème fraîche, rømme eller fløte gjør det tomatsausen mildere og mer populært blant barna. Prøv dette også med andre oppskrifter.

  5. 5

    Server pastaskruer og brokkoli med kjøttsaus, og topp med revet ost.

Tips

Når du skal lage suppe, er en stavmikser det enkleste redskapet å bruke, men du kan også kjøre suppen i en blender eller presse den gjennom en finmasket sil.

Del denne oppskriften: