Tomatsuppe med pasta

Tomatsuppe med pasta

5
58
Enkel30 min
Et middagstips til travle hverdager er hjemmelaget tomatsuppe med pasta. En varmende suppe som gjør lykke hos hele familien.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 dl
    ukokt pasta , f.eks skruer
  • 1 stk
    løk
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 1 ss
    TINE Meierismør til steking
  • 1 ts
    malt ingefær
  • ¼ ts
    pepper
  • 400 g
    knuste hermetiske tomater
  • 2 dl
    vann
  • 5 dl
  • 2 stk
    grønnsaksbuljongterninger
  • ½ ss
    sukker (smak til)
  • 4 stk
    basilikumblader
  • ⅛ ts
    kajennepepper
  • 1 ts
    salt

Tilbehør:

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok pastaen som anvist på pakken.

  2. 2

    Rens og hakk løk og hvitløk. Fres løken i smør i en kjele. Rør inn ingefær, pepper, tomater, vann, melk og buljongterninger. La suppen koke noen minutter.

  3. 3

    Legg i kokt pasta og smak til med grovhakket basilikum, kajennepepper og eventuelt salt. Server suppen med en klatt rømme og basilikum. Brød er også godt til.

Tips

Ønsker du litt kjøtt i suppen, kan du tilsette røkte kjøttpølser

Del denne oppskriften: