Tomatsuppe med pasta

Tomatsuppe med pasta

5
  • Enkel
  • 30 min
Et middagstips til travle hverdager er hjemmelaget tomatsuppe med pasta. En varmende suppe som gjør lykke hos hele familien.

Ingredienser

2 dl ukokt pasta , f.eks skruer
1 stk løk
2 stk hvitløksfedd
1 ss TINE Meierismør til steking
1 ts malt ingefær
¼ ts pepper
400 g knuste hermetiske tomater
2 dl vann
5 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
2 stk grønnsaksbuljongterninger
4 stk basilikumblader
⅛ ts kajennepepper
1 ts salt

Tilbehør:

2 dl TINE Lettrømme 18 %
4 skiver brød

Slik gjør du det

    1. Kok pastaen som anvist på pakken.
    2. Rens og hakk løk og hvitløk. Fres løken i smør i en kjele. Rør inn ingefær, pepper, tomater, vann, melk og buljongterninger. La suppen koke noen minutter.
    3. Legg i kokt pasta og smak til med grovhakket basilikum, kajennepepper og eventuelt salt. Server gjerne suppen med en klatt lettrømme og et basilikumblad. Brød erogså godt til.
Tips

Ønsker du litt kjøtt i suppen, kan du tilsette røkte kjøttpølser

Kommentarer

  • Chris

    7 dager siden
    Grei tomatsuppe, men melka blir til ost oppi suppen om man følger oppskriften slavisk. Tanken var god da. 2 av 5. Finner ny oppskrift til neste gang.

     (1)

    • Margrete

      6 dager siden
      Hei, Chris! Litt usikker på hva du mener - melka ble til ost? KLumpet den seg? :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat