
Fiskegrateng med makaroni
Enkel•45 min min
En enklere, smakfull og mer familievennlig norsk fiskerett skal du lete lenge etter. Kombinasjonen av hvit fisk, varm hvit saus og sprø strøkavring får selv den mest innbitte fiskemotstander til å prøvesmake. Server gjerne klassikeren hjemmelaget fiskegrateng med revne gulrøtter, kokt potet og litt smeltet smør.
Ingredienser
Antall porsjoner
Fiskegrateng
-
50 gmakaroni , gjerne av fullkorn
Hvit saus
-
2 ss
-
3 sshvetemel
-
4 dlTINE® Lettmelk 1,0 % fett eller andre varianter
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 stkegg
Fisk
-
400 gtorsk eller annen hvit fisk
-
½ stkpurre , hakket
-
5 ssstrøkavring
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C og finn fram en ildfast form.
-
2
Kok makaronien som anvist på pakken i lettsaltet vann.
Hvit saus
-
3
Smelt smøret i en kjele og rør inn mel. Spe på med litt og litt av melken til du får en fin og klumpfri saus. Krydre med salt og pepper. Til slutt rører du inn egget.
Steking
-
4
Skjær fisken i biter og vend den sammen med purre i sausen. Fordel alt i formen. Dryss over strøkavring og stek midt i ovn i ca 30 minutter.