Fiskegrateng med makaroni

Fiskegrateng med makaroni

1
 • Enkel
 • 45 min
En enklere, smakfull og mer familievennlig norsk fiskerett skal du lete lenge etter. Kombinasjonen av hvit fisk, varm hvit saus og sprø strøkavring får selv den mest innbitte fiskemotstander til å prøvesmake. Server gjerne klassikeren hjemmelaget fiskegrateng med revne gulrøtter, kokt potet og litt smeltet smør.

Ingredienser

Fiskegrateng

50 g makaroni , gjerne av fullkorn

Hvit saus

2 ss TINE Meierismør
3 ss hvetemel
4 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett eller andre varianter
¼ ts salt
¼ ts pepper
1 stk egg

Fisk

400 g torsk eller annen hvit fisk
½ stk purre , hakket
5 ss strøkavring

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 200 °C og finn fram en ildfast form.
  2. Kok makaronien som anvist på pakken i lettsaltet vann.
 1. Hvit saus

  1. Smelt smøret i en kjele og rør inn mel. Spe på med litt og litt av melken til du får en fin og klumpfri saus. Krydre med salt og pepper. Til slutt rører du inn egget.
 2. Steking

  1. Skjær fisken i biter og vend den sammen med purre i sausen. Fordel alt i formen. Dryss over strøkavring og stek midt i ovn i ca 30 minutter.
Tips

#1: Fiskegrateng er en ypperlig måte for deg å bruke opp fiskerester fra dagen før. Steketiden vil være litt kortere når du bruker ferdig kokt fisk.

#2: Ha gjerne i friske urter eller sennep i gratengen for ekstra smak#3: En liten mengde muskat gir god smak til hvit saus

Kommentarer

 • Wenche Nielsen

  7 år siden
  En veldig god grateng med en nydelig smak av purre. Selv den som ikke er så begeistret for fisk må like denne gratengen.

   (5)


Det er mye kjærlighet i god mat