Lakseform med pepperrot

Lakseform med pepperrot

4
23
Enkel60 min
Oppskrift på potetform med smak av røkelaks og pepperrot. En herlig smakskombinasjon, og en grateng som enkelt kan servere som hverdagsmiddag.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • ¾ kg
    potet
  • 1 stk
    purre
  • 300 g
    røkelaks
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 ss
    revet pepperrot
  • 3 dl
  • 1 dl
    Norvegia® Revet

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 225 °C.

  2. 2

    Skrell potetene og skjær dem i skiver. Skjær purreløk i ringer og laks i skiver.

  3. 3

    Bland potet og purre med salt, pepper og pepperrot. Bland det med laksen i en ildfast form eller porsjonsformer. Hell over fløte og strø på ost.

  4. 4

    Stek i ovnen ved 225 °C i 30-40 minutter eller til potetene er møre.

Tips

Varier smaken på gratengen ved å prøve en ny type ost, for eksempel Jarlsberg eller litt blåmuggost.

Del denne oppskriften: