Lakseform med pepperrot

Lakseform med pepperrot

4
  • Enkel
  • 60 min
Oppskrift på potetform med smak av røkelaks og pepperrot. En herlig smakskombinasjon, og en grateng som enkelt kan servere som hverdagsmiddag.

Ingredienser

Utstyr

Ildfast form, 20x30 cm
¾ kg potet
1 stk purre
300 g røkelaks
½ ts salt
¼ ts pepper
1 ss revet pepperrot
3 dl TINE Matfløte
1 dl Norvegia® Revet

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225 °C.
    2. Skrell potetene og skjær dem i skiver. Skjær purreløk i ringer og laks i skiver.
    3. Bland potet og purre med salt, pepper og pepperrot. Bland det med laksen i en ildfast form eller porsjonsformer. Hell over fløte og strø på ost.
    4. Stek i ovnen ved 225 °C i 30-40 minutter eller til potetene er møre.
Tips

Varier smaken på gratengen ved å prøve en ny type ost, for eksempel Jarlsberg eller litt blåmuggost.

Kommentarer

  • chris

    3 år siden
    med tanke på å gjøre middagen sunnere, hadde jeg valgt å bruke potet, søtpotet og gulerot, istedet for bare potet, tror også jeg velger ørret som fisk, da den ikke er fra oppdrett (såvidt jeg vet) og er et sunnere alternativ.

     (1)


Det er mye kjærlighet i god mat