Lakseform med pepperrot
Oppskrift på potetform med smak av røkelaks og pepperrot. En herlig smakskombinasjon, og en grateng som enkelt kan servere som hverdagsmiddag.
Enkel•1 t•4 personer
Ingredienser
- 0.75 kg potet
- 1 stykk purre
- 300 g røkelaks
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 ss revet pepperrot
- 3 dl TINE® Matfløte
- 1 dl Norvegia® Revet
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 225 °C.
2
Skrell potetene og skjær dem i skiver. Skjær purreløk i ringer og laks i skiver.
3
Bland potet og purre med salt, pepper og pepperrot. Bland det med laksen i en ildfast form eller porsjonsformer. Hell over fløte og strø på ost.
4
Stek i ovnen ved 225 °C i 30-40 minutter eller til potetene er møre.
TipsVarier smaken på gratengen ved å prøve en ny type ost, for eksempel Jarlsberg eller litt blåmuggost.