Lakseform med pepperrot

Lakseform med pepperrot

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 60 min
Oppskrift på potetform med smak av røkelaks og pepperrot. En herlig smakskombinasjon, og en grateng som enkelt kan servere som hverdagsmiddag.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form, 20x30 cm
¾ kg potet
1 stk purre
300 g røkelaks
½ ts salt
¼ ts pepper
1 ss revet pepperrot
3 dl TINE Matfløte
1 dl Norvegia® Revet

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225 °C.
    2. Skrell potetene og skjær dem i skiver. Skjær purreløk i ringer og laks i skiver.
    3. Bland potet og purre med salt, pepper og pepperrot. Bland det med laksen i en ildfast form eller porsjonsformer. Hell over fløte og strø på ost.
    4. Stek i ovnen ved 225 °C i 30-40 minutter eller til potetene er møre.
Tips!

Varier smaken på gratengen ved å prøve en ny type ost, for eksempel Jarlsberg eller litt blåmuggost.

Kommentar

Kommentarer

  • chris

    2 år siden
    med tanke på å gjøre middagen sunnere, hadde jeg valgt å bruke potet, søtpotet og gulerot, istedet for bare potet, tror også jeg velger ørret som fisk, da den ikke er fra oppdrett (såvidt jeg vet) og er et sunnere alternativ.

    Kommenter  (1)


  • Brit Kvalheim

    2 år siden
    Denne skal jeg aldri lage mer. et var å kaste bort førsteklasses røkelaks. 30 - 40 minutter ved 225 grader var passe for potetene, men røkelaks skal ikke varmebehandles på denne brutale måten. Røkelaks bør ikke varmebehandles i det hele tatt. Den burde vært servert som den er ved siden av potetene. Men det er mulig jeg prøver oppskriften en annen gang med kyllingfilet og med estragon istedenfor pepperrot.

    Kommenter  (10)


  • Trude

    4 år siden
    Retten luktet nydelig, men den ble litt tørr. Kanskje steketemperaturen er litt høy evt steketiden for lang?

    Kommenter  (2)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Trude, Steketiden avhenger litt av størrelsen på formen man bruker. Bruker man en form som er større en 20x30 cm, er nok steketiden litt for lang. Det er også lurt å ta en liten test underveis og kjenne etter om potetene er møre. Dette skal jeg spesifisere bedre i oppskriften. Takk for tilbakemeldingen :)

      Kommenter  (6)


Det er mye kjærlighet i god mat