Texmexgrateng

Texmexgrateng

10
  • Enkel
  • 40 min
  • 20 min
Her er en oppskrift på taco i form. Nydelig sammen med nachochips og en deilig hjemmelaget guacamole.

Ingredienser

Texmexgrateng:

2 stk løk
2 stk hvitløksfedd
400 g karbonadedeig eller kjøttdeig
1 pose tacokrydder
1 boks hakkede hermetiske tomater à 400 g
1 glass tacosaus
¼ ts pepper
3 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
2 dl Norvegia® Revet , gjerne vellagret
4 stk tomater

guacamole:

2 stk avokadoer
1 stk hvitløksfedd
1 ss olivenolje
3 ss limesaft eller sitron
½ ts salt
¼ ts pepper

tilbehør:

12 stk nachochips

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225 °C.
    2. Finhakk løk og hvitløk. Stek løk og hvitløk sammen med karbonadedeigen noen minutter, til det har fått fin farge.
    3. Tilsett kryddermiks, hakkede tomater, tacosaus og pepper. La det trekke noen minutter.
    4. Fordel blandingen i en ildfast form. Bland crème fraîche med ost, og fordel det over. Gratiner i ovnen i ca. 20 minutter.
    5. Skjær tomat i biter og fordel over formen.
  1. guacamole:

    1. Del avokado på langs og fjerne steinen med en skje. Skrap ut avokadokjøttet med den samme skjeen, og ha det i en bolle. Mos lett med gaffel til du får ønsket konsistens.
    2. Press i hvitløk, og bland det i avokadoen sammen med olivenolje, limesaft, salt og pepper. Settes kaldt fram til servering. Server texmexgrateng med hjemmelaget guacamole og tacochips.
Tips

Det er smart å lage guacamole på forhånd, så den får stå og godgjøre seg litt i kjøleskapet. Da setter smaken seg.

Kommentarer

  • Marie

    2 år siden
    Guacamolen ble skikkelig god til!

     (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Marie, Guacamole er veldig godt til TexMex mat :) God sommer!

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat