Texmexgrateng

Texmexgrateng

10
142
Enkel40 min
Her er en oppskrift på taco i form. Nydelig sammen med nachochips og en deilig hjemmelaget guacamole.

Ingredienser

Antall porsjoner

Texmexgrateng:

  • 2 stk
    løk
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 400 g
    karbonadedeig eller kjøttdeig
  • 1 pose
    tacokrydder
  • 1 boks
    hakkede hermetiske tomater à 400 g
  • 1 glass
    tacosaus
  • ¼ ts
    pepper
  • 3 dl
  • 100 g
    Norvegia® Revet , gjerne vellagret eller annen god ost
  • 4 stk
    tomater

guacamole:

  • 2 stk
    avokadoer
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • 1 ss
    olivenolje
  • 3 ss
    limesaft eller sitron
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

tilbehør:

  • 12 stk
    nachochips

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 225 °C.

  2. 2

    Finhakk løk og hvitløk. Stek løk og hvitløk sammen med karbonadedeigen noen minutter, til det har fått fin farge.

  3. 3

    Tilsett kryddermiks, hakkede tomater, tacosaus og pepper. La det trekke noen minutter.

  4. 4

    Fordel blandingen i en ildfast form. Bland crème fraîche med ost, og fordel det over. Gratiner i ovnen i ca. 20 minutter.

  5. 5

    Skjær tomat i biter og fordel over formen.

guacamole:

  1. 6

    Del avokado på langs og fjerne steinen med en skje. Skrap ut avokadokjøttet med den samme skjeen, og ha det i en bolle. Mos lett med gaffel til du får ønsket konsistens.

  2. 7

    Press i hvitløk, og bland det i avokadoen sammen med olivenolje, limesaft, salt og pepper. Settes kaldt fram til servering. Server texmexgrateng med hjemmelaget guacamole og tacochips.

Tips

Det er smart å lage guacamole på forhånd, så den får stå og godgjøre seg litt i kjøleskapet. Da setter smaken seg.

Del denne oppskriften: