Texmexgrateng

Texmexgrateng

Kommentarer 12
  • Enkel
  • 40 min
  • 20 min
Her er en oppskrift på taco i form. Nydelig sammen med nachochips og en deilig hjemmelaget guacamole.

Ingredienser

Antall porsjoner

Texmexgrateng:

2 stk løk
2 stk hvitløksfedd
400 g karbonadedeig eller kjøttdeig
1 pose tacokrydder
1 boks hakkede hermetiske tomater à 400 g
1 glass tacosaus
¼ ts pepper
3 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
2 dl Norvegia® Revet , gjerne vellagret
4 stk tomater

guacamole:

2 stk avokadoer
1 stk hvitløksfedd
1 ss olivenolje
3 ss limesaft eller sitron
½ ts salt
¼ ts pepper

tilbehør:

12 stk nachochips

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225 °C.
    2. Finhakk løk og hvitløk. Stek løk og hvitløk sammen med karbonadedeigen noen minutter, til det har fått fin farge.
    3. Tilsett kryddermiks, hakkede tomater, tacosaus og pepper. La det trekke noen minutter.
    4. Fordel blandingen i en ildfast form. Bland crème fraîche med ost, og fordel det over. Gratiner i ovnen i ca. 20 minutter.
    5. Skjær tomat i biter og fordel over formen.
  1. guacamole:

    1. Del avokado på langs og fjerne steinen med en skje. Skrap ut avokadokjøttet med den samme skjeen, og ha det i en bolle. Mos lett med gaffel til du får ønsket konsistens.
    2. Press i hvitløk, og bland det i avokadoen sammen med olivenolje, limesaft, salt og pepper. Settes kaldt fram til servering. Server texmexgrateng med hjemmelaget guacamole og tacochips.
Tips!

Det er smart å lage guacamole på forhånd, så den får stå og godgjøre seg litt i kjøleskapet. Da setter smaken seg.

Kommentar

Kommentarer

  • Marie

    1 år siden
    Guacamolen ble skikkelig god til!

    Kommenter  (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Marie, Guacamole er veldig godt til TexMex mat :) God sommer!

      Kommenter  (1)


  • Merethe

    3 år siden
    Går det an å bytte ut creme fraiche med vanlig eller mager kesam?

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Merethe, Crème Fraîche og Kesam er to helt forskjellige produkter. Crème Fraîche er syrnet fløte som er ekstra varmebehandlet, slik at den egner seg bedre til varm mat. Mens Kesam er en magrere ferskost som egner seg til dressinger, dipper og kald mat. Kesam vil derfor skille seg under steking av grateng, så jeg vil ikke anbefale deg dette. Du kan eventuelt bruke lettere Crème Fraîche. Lykke til :)

      Kommenter  (2)


  • Cleareyes

    4 år siden
    1 ts salt i denne oppskriften er unødvendig. Det blir for salt da kjøttdeig/karbonadedeig som regel inneholder en prosent salt. Det er også mye salt i tacokrydderet.

    Kommenter  (1)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Cleareyes, Takk for god tilbakemelding. Det er vi helt enige i, og har fjernet saltet fra gratengen. God helg :)

      Kommenter  (1)


  • Mia

    5 år siden
    Hva slags urter er brukt sammen med tomatene til pynt på toppen?

    Kommenter  (8)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      På bildet er det pyntet med frisk koriander. Det gir litt ekstra smak, og ser veldig friskt og pent ut. Du kan fint lage retten uten frisk koriander, eller bytte ut koriander med bladpersille.

      Kommenter  (0)


  • Else Nilsen

    5 år siden
    Savner ernæringsoversikt på oppskriften? kan det gjøres? Dessverre må noen av oss telle litt kalorier i hverdagen....

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei! Våre oppskrifter er dessverre ikke næringsberegnet, men Matvaretabellen http://www.matvaretabellen.no/ er et godt verktøy for beregninger av kalorier.

      Kommenter  (1)


  • Fredrik Mikkelsen

    5 år siden
    Munnorgasme! Dette produktet er en orgasme for munnen! Satans godt... ! Anbefales på det helvetes sterkeste!

    Kommenter  (3)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Det er alltid hyggelig at oppskriftene våre faller i smak. :) Gode matopplevelser kan beskrives på forskjellige måter. Du har helt rett i at denne retten er veldig, veldig god.

      Kommenter  (6)


Det er mye kjærlighet i god mat