Texmexgrateng
Enkel•40 min20 min
Her er en oppskrift på taco i form. Nydelig sammen med nachochips og en deilig hjemmelaget guacamole.
Ingredienser
Antall porsjoner
Texmexgrateng:
-
2 stkløk
-
2 stkhvitløksfedd
-
400 gkarbonadedeig eller kjøttdeig
-
1 posetacokrydder
-
1 bokshakkede hermetiske tomater à 400 g
-
1 glasstacosaus
-
¼ tspepper
-
3 dl
-
100 gNorvegia® Revet , gjerne vellagret eller annen god ost
-
4 stktomater
guacamole:
-
2 stkavokado
-
1 stkhvitløksfedd
-
1 ssolivenolje
-
3 sslimesaft eller sitron
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
tilbehør:
-
12 stknachochips
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 225 °C.
-
2
Finhakk løk og hvitløk. Stek løk og hvitløk sammen med karbonadedeigen noen minutter, til det har fått fin farge.
-
3
Tilsett kryddermiks, hakkede tomater, tacosaus og pepper. La det trekke noen minutter.
-
4
Fordel blandingen i en ildfast form. Bland crème fraîche med ost, og fordel det over. Gratiner i ovnen i ca. 20 minutter.
-
5
Skjær tomat i biter og fordel over formen.
guacamole:
-
6
Del avokado på langs og fjerne steinen med en skje. Skrap ut avokadokjøttet med den samme skjeen, og ha det i en bolle. Mos lett med gaffel til du får ønsket konsistens.
-
7
Press i hvitløk, og bland det i avokadoen sammen med olivenolje, limesaft, salt og pepper. Settes kaldt fram til servering. Server texmexgrateng med hjemmelaget guacamole og tacochips.