Kylling- og grønnsakform
Kylling i form med brokkoli, squash og bacon er et middagstips som passer til hele familien i en travel hverdag.
Enkel•45 min•4 personer
Ingredienser
Kylling- og grønnsakform:
- 4 stykk kyllingfilet
- 0.5 stykk sitron, (saften av)
- 2 ss olivenolje
- 1 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 400 g brokkoli
- 1 stykk squash
- 2 stykk løk
- 4 stykk hvitløksfedd
- 2 ss TINE® Meierismør, (til steking)
- 140 g bacon
Dressing:
- 1 stykk hvitløksfedd
- 3 dl TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 2 ss TINE® Kremgo® Naturell
- 1 ss søt og sterk sennep
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 ts hvitvinseddik
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en ildfast form eller en liten langpanne.
2
Del kyllingfilet i to. Press sitronsaft over kyllingen. Ringle litt olivenolje over, og krydre med salt og pepper.
3
Rens og kutt brokkoli, squash, løk og hvitløk i mindre biter.
4
Varm smør i en vid stekepanne, og stek alle grønnsakene lett i smøret. Legg grønnsakene i en ildfast form og kyllingen over grønnsakene.
5
Del bacon i mindre biter, og fordel det rundt kyllingen. Sett pannen i nedre del av ovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter.
Dressing:
1
Bland hakket hvitløk, crème fraîche, kremost og sennep. Smak til med salt og pepper og eventuelt litt eddik. Server til kyllingpannen.
TipsBytt gjerne ut kyllingfileten med skiver av svinefilet.