Skip to main content

Kylling- og grønnsakform

Enkel
45min

Kylling i form med brokkoli, squash og bacon er et middagstips som passer til hele familien i en travel hverdag.

3.5
(121)
Next ImageKylling- og grønnsakform

Ingredienser

Antall porsjoner

Kylling- og grønnsakform:

4 stk
kyllingfilet
0.5 stk
sitron (saften av)
2 ss
olivenolje
1 ts
salt
0.25 ts
pepper
400 g
brokkoli
1 stk
squash
2 stk
løk
4 stk
hvitløksfedd
2 ss
TINE® Meierismør (til steking)
140 g
bacon

Dressing:

1 stk
hvitløksfedd
1 ss
søt og sterk sennep
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 ts
hvitvinseddik

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en ildfast form eller en liten langpanne.

  2. Del kyllingfilet i to. Press sitronsaft over kyllingen. Ringle litt olivenolje over, og krydre med salt og pepper.

  3. Rens og kutt brokkoli, squash, løk og hvitløk i mindre biter.

  4. Varm smør i en vid stekepanne, og stek alle grønnsakene lett i smøret. Legg grønnsakene i en ildfast form og kyllingen over grønnsakene.

  5. Del bacon i mindre biter, og fordel det rundt kyllingen. Sett pannen i nedre del av ovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter.

Dressing:

  1. Bland hakket hvitløk, crème fraîche, kremost og sennep. Smak til med salt og pepper og eventuelt litt eddik. Server til kyllingpannen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bytt gjerne ut kyllingfileten med skiver av svinefilet.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter