Fiskeform med reker

(8)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på herlig fiskerett i form som inneholder både torsk og reker. Sammen med en potetmos og en god fiskesaus blir dette et smakfullt middagsmåltid som du kan servere på hverdager og til fest.

Antall porsjoner

Ingredienser

Fisk i form

600 gtorskefilet eller annen hvit fisk
1 tssalt
¼ tspepper
250 grensede reker

Potetmos

800 gpoteter
1 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
2 ssTINE Meierismør
1 stkeggeplomme
¼ tssalt
¼ tspepper

Saus

1 dlfiskekraft
3 dlTINE Matfløte
1 ssskalldyrkraft eller fiskebuljong
2 sshvetemel
1 sssitronsaft
3 sshakket dill

Pynt

1 stksitron (båter til pynt)

Slik gjør du det

  • Fisk i form

    1. Skjær fisken i porsjonsstykker og legg dem i en ildfast form. Dryss på salt og pepper. Legg bakepapir over fisken og sett den i ovnen ved 225°C i ca 15 minutter.
  • Potetmos

    1. Skrell potetene, skjær dem i biter og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos dem. Bland med varm melk og smør. Smak til med salt og pepper. Rør inn eggeplommen.
    2. Fordel mosen oppå fisken med sprøytepose eller en skje. Gratiner midt i ovnen ved 225°C i ca 30 minutter.
  • Saus

    1. Hell fiskekraften, som er i formen, over i en kjele. Rør inn matfløten, kraft og hvetemel. Visp og la det koke opp under omrøring. La det trekke i ca 3 minutter.
    2. Tilsett sitronsaft og dill. Smak til med salt og pepper. Fordel rekene over fisken. Hold av noen reker til pynt. Hell sausen over fisken.
    3. Pynt med resten av rekene, sitronbåter og dill ved servering.

Tips:

Rekene er prikken over i `en. Husk å legge reker, sitronbåter og dill på ved servering etter at retten er tatt ut av ovnen.

Kommentarer