
Fiskeform med reker
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Fisk i form
-
600 gtorskefilet eller annen hvit fisk
-
1 tssalt
-
¼ tspepper
-
250 grensede reker
Potetmos
-
800 gpoteter
-
1 dl
-
2 ss
-
1 stkeggeplomme
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
Saus
-
1 dlfiskekraft
-
3 dl
-
1 ssskalldyrkraft eller fiskebuljong
-
2 sshvetemel
-
1 sssitronsaft
-
3 sshakket dill
Pynt
-
1 stksitron (båter til pynt)
Slik gjør du det
-
1
Skjær fisken i porsjonsstykker og legg dem i en ildfast form. Dryss på salt og pepper. Legg bakepapir over fisken og sett den i ovnen ved 225°C i ca 15 minutter.
Potetmos
-
2
Skrell potetene, skjær dem i biter og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos dem. Bland med varm melk og smør. Smak til med salt og pepper. Rør inn eggeplommen.
-
3
Fordel mosen oppå fisken med sprøytepose eller en skje. Gratiner midt i ovnen ved 225°C i ca 30 minutter.
Saus
-
4
Hell fiskekraften, som er i formen, over i en kjele. Rør inn matfløten, kraft og hvetemel. Visp og la det koke opp under omrøring. La det trekke i ca 3 minutter.
-
5
Tilsett sitronsaft og dill. Smak til med salt og pepper. Fordel rekene over fisken. Hold av noen reker til pynt. Hell sausen over fisken.
-
6
Pynt med resten av rekene, sitronbåter og dill ved servering.