Meksikansk kyllingform

(46)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Spennende kyllinggryte, perfekt både til hverdags og helg. Gode smaker av tomatsalsa, koriander, bønner og Port Salut.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 dlris
1 stkløk
2 ssTINE Meierismør til steking
300 gbønner, gjerne med chili
3 ssfinhakket koriander
250 gPort Salut
1 tstacokrydder
¼ tssalt
¼ tspepper
600 gkyllingfileter
2 ssrapsolje, solsikkeolje eller annen egnet olje til steking
125 gTINE Crème Fraîche Original
4 dltomatsalsa ev. tacosaus

Slik gjør du det

    1. Sett på stekeovnen på 200 °C.
    2. Kok ris etter anvisning på pakken.
    3. Hakk løk og fres den gyllen i en kjele med smør. Bland sammen bønner, ris og koriander og ha det hele i en ildfast form. Dryss over 1/3 av osten.
    4. Ha litt tacokrydder, salt og pepper over kyllingbrystene. Brun dem godt på begge sider i olje i en stekepanne. Bland i crème fraîche. Hell tacosaus over og kok opp.
    5. Legg kyllingbrystene på ris- og bønneblandingen og fordel tacosaus over. Strø resten av osten over og stek kyllingretten på midterste rille i 15–20 minutter, til osten er gyllen.

Tips:

Port Salut et er en halvfast, kittmodnet ost med franske aner. Osten har en pipet hullsetting og en aromatisk og litt skarp smak. Port Salut passer utmerket som pålegg, på ostefat, som snacks og dessert.

Kommentarer