Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Meksikansk kyllingform

Enkel
45min

Spennende kyllinggryte, perfekt både til hverdags og helg. Gode smaker av tomatsalsa, koriander, bønner og Port Salut.

4.0
(150)
Next ImageMeksikansk kyllingform

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 dl
ris
1 stk
løk
2 ss
TINE® Meierismør til steking
300 g
bønner, gjerne med chili
3 ss
finhakket koriander
250 g
Port Salut
1 ts
tacokrydder
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper
600 g
kyllingfilet
2 ss
rapsolje, solsikkeolje eller annen egnet olje til steking
4 dl
tomatsalsa ev. tacosaus

Fremgangsmåte

  1. Sett på stekeovnen på 200 °C.

  2. Kok ris etter anvisning på pakken.

  3. Hakk løk og fres den gyllen i en kjele med smør. Bland sammen bønner, ris og koriander og ha det hele i en ildfast form. Dryss over 1/3 av osten.

  4. Ha litt tacokrydder, salt og pepper over kyllingbrystene. Brun dem godt på begge sider i olje i en stekepanne. Bland i crème fraîche. Hell tacosaus over og kok opp.

  5. Legg kyllingbrystene på ris- og bønneblandingen og fordel tacosaus over. Strø resten av osten over og stek kyllingretten på midterste rille i 15–20 minutter, til osten er gyllen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Port Salut et er en halvfast, kittmodnet ost med franske aner. Osten har en pipet hullsetting og en aromatisk og litt skarp smak. Port Salut passer utmerket som pålegg, på ostefat, som snacks og dessert.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter