Meksikansk kyllingform

Meksikansk kyllingform

19
  • Enkel
  • 45 min
  • 15 min
Spennende kyllinggryte, perfekt både til hverdags og helg. Gode smaker av tomatsalsa, koriander, bønner og Port Salut.

Ingredienser

4 dl ris
1 stk løk
2 ss TINE Meierismør til steking
300 g bønner , gjerne med chili
3 ss finhakket koriander
250 g Port Salut
1 ts tacokrydder
¼ ts salt
¼ ts pepper
600 g kyllingfileter
2 ss rapsolje , solsikkeolje eller annen egnet olje til steking
125 g TINE Crème Fraîche Original
4 dl tomatsalsa ev. tacosaus
1 pakke TINE Revet Ost Original

Slik gjør du det

    1. Sett på stekeovnen på 200 °C.
    2. Kok ris etter anvisning på pakken.
    3. Hakk løk og fres den gyllen i en kjele med smør. Bland sammen bønner, ris og koriander og ha det hele i en ildfast form. Dryss over 1/3 av osten.
    4. Ha litt tacokrydder, salt og pepper over kyllingbrystene. Brun dem godt på begge sider i olje i en stekepanne. Bland i crème fraîche. Hell tacosaus over og kok opp.
    5. Legg kyllingbrystene på ris- og bønneblandingen og fordel tacosaus over. Strø resten av osten over og stek kyllingretten på midterste rille i 15–20 minutter, til osten er gyllen.
Tips

Port Salut et er en halvfast, kittmodnet ost med franske aner. Osten har en pipet hullsetting og en aromatisk og litt skarp smak. Port Salut passer utmerket som pålegg, på ostefat, som snacks og dessert.

Kommentarer

  • Hobbykokk

    7 måneder siden
    Neste gang skal jeg kutte ut port salut,det ga en merkelig lukt og smak,hadde nok vært bedre med norvegia.Port salut er dessuten en kjempedyr ost,250 g kostet over 200 kr!

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      7 måneder siden
      Hei!

      Det er nok en distinktiv lukt og smak på Port Salut som ikke er for alle. Men den kan som du nevner fint byttes ut med både Jarlsberg og Norvegia. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat