
Meksikansk kyllingform
Enkel•45 min15 min
Spennende kyllinggryte, perfekt både til hverdags og helg. Gode smaker av tomatsalsa, koriander, bønner og Port Salut.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 dlris
-
1 stkløk
-
2 ssTINE® Meierismør til steking
-
300 gbønner , gjerne med chili
-
3 ssfinhakket koriander
-
250 gPort Salut
-
1 tstacokrydder
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
600 gkyllingfileter
-
2 ssrapsolje , solsikkeolje eller annen egnet olje til steking
-
125 g
-
4 dltomatsalsa ev. tacosaus
-
1 pakke
Slik gjør du det
-
1
Sett på stekeovnen på 200 °C.
-
2
Kok ris etter anvisning på pakken.
-
3
Hakk løk og fres den gyllen i en kjele med smør. Bland sammen bønner, ris og koriander og ha det hele i en ildfast form. Dryss over 1/3 av osten.
-
4
Ha litt tacokrydder, salt og pepper over kyllingbrystene. Brun dem godt på begge sider i olje i en stekepanne. Bland i crème fraîche. Hell tacosaus over og kok opp.
-
5
Legg kyllingbrystene på ris- og bønneblandingen og fordel tacosaus over. Strø resten av osten over og stek kyllingretten på midterste rille i 15–20 minutter, til osten er gyllen.