Meksikansk kyllingform

Meksikansk kyllingform

Kommentarer 17
  • Enkel
  • 45 min
  • 15 min
Spennende kyllinggryte, perfekt både til hverdags og helg. Gode smaker av tomatsalsa, koriander, bønner og Port Salut.

Ingredienser

Antall porsjoner

4 dl ris
1 stk løk
2 ss TINE Meierismør til steking
300 g bønner , gjerne med chili
3 ss finhakket koriander
250 g Port Salut
1 ts tacokrydder
¼ ts salt
¼ ts pepper
600 g kyllingfileter
2 ss rapsolje , solsikkeolje eller annen egnet olje til steking
125 g TINE Crème Fraîche Original
4 dl tomatsalsa ev. tacosaus
1 pakke TINE Revet Ost Original

Slik gjør du det

    1. Sett på stekeovnen på 200 °C.
    2. Kok ris etter anvisning på pakken.
    3. Hakk løk og fres den gyllen i en kjele med smør. Bland sammen bønner, ris og koriander og ha det hele i en ildfast form. Dryss over 1/3 av osten.
    4. Ha litt tacokrydder, salt og pepper over kyllingbrystene. Brun dem godt på begge sider i olje i en stekepanne. Bland i crème fraîche. Hell tacosaus over og kok opp.
    5. Legg kyllingbrystene på ris- og bønneblandingen og fordel tacosaus over. Strø resten av osten over og stek kyllingretten på midterste rille i 15–20 minutter, til osten er gyllen.
Tips!

Port Salut et er en halvfast, kittmodnet ost med franske aner. Osten har en pipet hullsetting og en aromatisk og litt skarp smak. Port Salut passer utmerket som pålegg, på ostefat, som snacks og dessert.

Kommentar

Kommentarer

  • Hanna

    8 måneder siden
    du trenger ikke bruke salsa. du kan blande sriracha og hakkede tomater. bruk også gjerne mer taco krydder og krem fresh er absolutt ikke nødvendig (smaker bedre uten etter min mening)
    siste tips: tilsett gjerne mais og paprika og knust tortilla chips på toppen!

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Takk for at du deler dine erfaringer og din måte å lage meksikansk kyllingform med alle oss, Hanna! Det høres veldig godt ut :)

      Kommenter  (0)


  • Heidi

    11 måneder siden
    Hei. Denne ser veldig god ut. Skal absolutt prøves ut. Prøver å være litt sunnere om dagen, så jeg lurte på om det går å erstatte ris med quinoa?

    Kommenter  (0)

    • Kathrin, Kundekonsulent Tine

      11 måneder siden
      Det kan du absolutt gjøre, Heidi!

      Kommenter  (0)


  • Sissel Røneid

    1 år siden
    Hei.Det står at det skal vera Port samute i tetten, men når skal den blandast inn? Og er det både den og reven ost?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Sissel, Du kan gjerne blande Revet Ost Original og Port Salut sammen for å få begge ostene i trinn 2 og i trinn 5 :) God matlaging!

      Kommenter  (0)


  • Caroline

    4 år siden
    Denne rette ser veldig god ut, men er det mulig å bytte ut osten port salut med vanlig Norvegia? er veldig kresen på ost... og eventuelt kutte ut bønnene?

    Kommenter  (1)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      4 år siden
      Hei Caroline Du kan bytte osten til en mildere variant, som Norvegia eller Norvegia Fyldig. Du kan også lage retten uten bønner. Da vil den bli litt mindre fyldig.

      Kommenter  (3)


  • Janine

    6 år siden
    Åh! Elsker slike retter! Denne skal prøves til middag i dag :)

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Håper og tror middagen faller i smak, Janine! Lykke til med matlagingen!

      Kommenter  (0)


  • Natalie

    6 år siden
    Hei. Dette ser godt ut! Men det står ikke hvor man skal gjøre av Creme Fraichen i oppskriften? Skal den blandes inn med risen?

    Kommenter  (3)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Natalie. Creme Fraiche skal vendes inn i de kyllingfiletene etter at du har brunet dem i pannen. Beklager det forsinkete svaret! God sommer!

      Kommenter  (5)


  • Camilla Christiansen

    6 år siden
    Er det noe annet enn bønner man kunne brukt? Evt kan man bare droppe det?

    Kommenter  (1)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Camilla. Dersom du ikke har eller ikke liker bønner, går det helt fint å lage denne gode kyllingformen uten! Ha en fortsatt fin dag!

      Kommenter  (0)


  • Linni

    7 år siden
    Mmm, denne retten så god ut! Tror det blir så vi prøver den i kveld jeg! ;)

    Kommenter  (2)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      7 år siden
      Godt valg, Linni! Gi oss gjerne en tilbakemelding på hva du synes og antall stjerner etter at du har laget kyllingformen! Lykke til! :)

      Kommenter  (0)

      • Linni

        7 år siden
        Denne retten var aldeles nydelig!! Den skal lages flere ganger! :D

        Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat