Tacoform

Tacoform

Kommentarer 18
  • Enkel
  • 45 min
  • 20 min
Lag en ny vri på fredagstacoen med taco i form! En tacogryte som passer til hele familien, og som nærmest lager seg selv.

Ingredienser

Antall porsjoner

Tacoform:

1 stk løk
2 stk hvitløksfedd
2 ss TINE Meierismør til steking
500 g kjøttdeig eller karbonadedeig
3 ss tacokrydder
2 stk paprika
2 dl TINE Revet Ost Original eller annen god gulost
3 dl TINE Matfløte

Tilbehør:

2 dl TINE Lettrømme 18 %
150 g tacosaus
100 g nachochips

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225 °C.
    2. Skrell og hakk løk og hvitløk. Stek løken og hvitløken blank i smør i en stekepanne. Legg i en smurt ildfast form.
    3. Stek kjøttdeig til den blir grynete, og bland med tacokrydder.
    4. Fordel kjøttdeigen over løken. Finhakk paprika og legg i formen. Fordel revet ost over, og hell på fløte.
    5. Stek formen midt i ovnen i 20–30 minutter.
    6. Server tacoformen med rømme, tacosaus og nachochips.
Tips!

Hvis du ønsker en mer mettende middag, kan du legge terninger av kokte poteter i bunnen av formen.

Kommentar

Kommentarer

  • Elisabeth Lampe Madsen

    2 år siden
    Laget den idag, men den sprakk- skilte seg. Skulle kanskje heller brukte kremfløte istedenfor matfløten. Serverte hermetisk mais til, men savnet en salat. Dette var ikke nok til 4 sultne personer hos oss(. ??

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Elisabeth, En årsak til at fløten sprakk kan være for stor temperatur forskjeller. Ett tips er å ha alle ingrediensene du skal bruke klart på kjøkkenbenken så alt har nogen lunde lik temperatur :) Til en Tacoform kan man servere salat med diverse grønnsaker i, hvitløksbrød, guacamole. Her er det bare fantasien som setter grenser. God matlaging videre!

      Kommenter  (0)


  • Maja

    2 år siden
    Første gangen jeg lagde denne ble den veldig bløt, så andre gangen erstattet jeg matfløten med creme fraiche, og da ble den mye bedre :) Kjempegod!

    Kommenter  (5)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Maja, Så bra at det ble bedre andre gang du lagde det og at det smakte :) Takk for hyggelig tilbakemelding. God jul!

      Kommenter  (0)

    • Ingrid

      1 år siden
      Ahh, det var lurt Maja!:) Det skal jeg prøve også!

      Kommenter  (0)

      • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

        1 år siden
        Takk for at du deler dine tips med oss, Maja :) Håper du fikk ett smakende måltid Ingrid ;) God matlaging videre!

        Kommenter  (0)


  • rigmor steffens

    3 år siden
    Dette var en forfedelig rett. Det ble altfor fett med både såpass mye fløte og ost. Beklager, aldri mer .....

    Kommenter  (29)


  • Annika Arnesdatter

    3 år siden
    Kan enkelt gjøres vegansk også, så har du både et sunnere måltid samt bedre samvittighet :) Bytt ut kjøttdeig med bønner (foretrekker kidney bønner eller sorte bønner). Bruk soya fløte samt en type vegansk ost (finnes mange varianter) isteden for 'vanlig' fløte og ost. Bruk en vegetabilsk olje til steking. Tacokrydderet kommer avv på hvilket merke du bruker, noen er veganske mens andre ikke er det. Som tilbehør kan man bruke hjemmelaget guacamole isteden for rømme. Nachochips er vegans, samt de fleste tomat sauser (også taco saus), slik at disse er ok. Nam!

    Kommenter  (5)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Takk for at du deler, Annika :)

      Kommenter  (1)


  • Jenny

    3 år siden
    Smakte godt,serverte med salat, nachoschips og rømme.Eneste er at matfløten ikke tåler varmen, og skiller seg.Hva kan man bruke istedet?

    Kommenter  (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Jenny, Matfløten skal, i utgangspunktet, ikke skille seg. Men dersom den nærmere seg holdbarhetsdatoen, så kan det skje. Du kan alternativt bruke Creme Fraiche. Bedre lykke neste gang :)

      Kommenter  (4)

      • Jeanett

        2 år siden
        Vi lagde denne men matfløten skilte seg til oss og. Og den går ut i januar, nå er det oktober. Så kort holdbarhet kan ikke være det som ødelegger.

        Kommenter  (0)

        • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

          2 år siden
          Hei Jeanette, Har marfløten deres vært åpen i noen dager i kjøleskapet eller ble den åpnet der og da? Når man bruker fløte eller andre meieriprodukter ved matlaging anbefaler jeg å ta ut det du trenger av kartongen ved start av matlagingen slik at temperatur forskjellene ikke blir så store når den helles i maten :) Håper tipset fungerer til neste gang dere skal lage denne. Lykke til!

          Kommenter  (0)


  • Vilde

    3 år siden
    Tacoform er så godt, det vi gjør er å ha nachochips i bunn også kjøttdeig med masse godsaker, og ost på toppen kanskje en salat ved siden av :)) veldig veldig godt, men dette så kjempegodt ut det også

    Kommenter  (5)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Vilde, Denne oppskriften er veldig god, så du må gi den et forsøk :)

      Kommenter  (8)


  • Berit

    4 år siden
    Veldig godt! Når jeg ser på bildet nå etterpå så ser jeg at det hadde sikkert vært godt med mais i, ja! Salat var et godt tilbehør hos oss også.

    Kommenter  (3)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Berit, Så hyggelig å høre :)

      Kommenter  (0)


  • Anne-marie

    4 år siden
    Veldig god Tacogryte, og fin avveksling fra den vanlige fredagstacoen. Den falt i smak hos hele familien. Vi serverte med salat og guacemole tillegg til tilbehøret som stod i oppskriften, og det passet godt til denne. Hadde også en boks kidneybønner i gryta.

    Kommenter  (9)


Det er mye kjærlighet i god mat