Bakt potet med tacofyll
Enkel•60 min40 min
Bakt potet kan være et helt måltid i seg selv. Hva med å servere bakt potet fylt med klassisk taco-tilbehør ved neste anledning? Her er poteten fylt med taco-kjøtt, mais, salsa, ost og rømme.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkbakepoteter
-
200 gkjøttdeig
-
1 ss
-
2 sstacokrydder
-
2 dl
-
4 ssmais
-
4 sstomatsalsa
-
3 dl
-
⅛ pottefrisk koriander
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 220 °C. Vask potetene godt og pakk dem inn i aluminiumsfolie. Bak i ovnen til møre, ca. 40 minutter.
Tips
Steketiden på potetene varierer etter størrelsen på poteten. De største bakepotetene trenger 1 time, mens en vanlig potet trenger rundt 30 minutter.
-
2
Stek kjøttdeig i en varm panne med litt smør. Hakk kjøttet i biter og stek under omrøring til nesten gjennomstekt, ca. 5 minutter. Rør inn tacokrydder og stek et par minutter til.
Tips
Ønsker du en mer kremet kjøtt-variant kan du røre inn et par spiseskjeer crème fraîche.
-
3
Pakk poteten ut og skjær et kryss i toppen. Press poteten åpen og fyll med tacokjøtt, revet ost, mais, salsa og rømme. Server gjerne guacamole, lime og koriander til.
Slik lager du Hjemmelaget salsa