Bakt potet med tacofyll

Bakt potet med tacofyll

1
  • Enkel
  • 60 min
  • 40 min
Bakt potet kan være et helt måltid i seg selv. Hva med å servere bakt potet fylt med klassisk taco-tilbehør ved neste anledning? Her er poteten fylt med taco-kjøtt, mais, salsa, ost og rømme.

Ingredienser

4 stk bakepoteter
200 g kjøttdeig
1 ss TINE Meierismør
2 ss tacokrydder
2 dl Jarlsberg® Revet
4 ss mais
4 ss tomatsalsa
3 dl TINE Lettrømme 10 %
⅛ potte frisk koriander

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 220 °C. Vask potetene godt og pakk dem inn i aluminiumsfolie. Bak i ovnen til møre, ca. 40 minutter.
      Tips!

      Steketiden på potetene varierer etter størrelsen på poteten. De største bakepotetene trenger 1 time, mens en vanlig potet trenger rundt 30 minutter.

    2. Stek kjøttdeig i en varm panne med litt smør. Hakk kjøttet i biter og stek under omrøring til nesten gjennomstekt, ca. 5 minutter. Rør inn tacokrydder og stek et par minutter til.
      Tips!

      Ønsker du en mer kremet kjøtt-variant kan du røre inn et par spiseskjeer crème fraîche.

    3. Pakk poteten ut og skjær et kryss i toppen. Press poteten åpen og fyll med tacokjøtt, revet ost, mais, salsa og rømme. Server gjerne guacamole, lime og koriander til.
      Slik lager du Hjemmelaget salsa:
Tips!

Bakte poteter kan fylles med mye forskjellig, så bytt gjerne ut kjøttdeig med pulled pork, bacon eller grillet kylling. Topp herligheten med sterk chilisaus hvis du ønsker det hot!

Kommentarer

  • Mr.Pavlova

    2 dager siden
    så godt ut!

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat