Bakt potet med tacofyll

Bakt potet med tacofyll

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 60 min
  • 40 min
Bakt potet kan være et helt måltid i seg selv. Hva med å servere bakt potet fylt med klassisk taco-tilbehør ved neste anledning? Her er poteten fylt med taco-kjøtt, mais, salsa, ost og rømme.

Ingredienser

Antall porsjoner

4 stk bakepoteter
200 g kjøttdeig
1 ss TINE Meierismør
2 ss tacokrydder
2 dl Jarlsberg® Revet
4 ss mais
4 ss tomatsalsa
3 dl TINE Lettrømme 10 %
⅛ potte frisk koriander

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 220 °C. Vask potetene godt og pakk dem inn i aluminiumsfolie. Bak i ovnen til møre, ca. 40 minutter.
      Tips!

      Steketiden på potetene varierer etter størrelsen på poteten. De største bakepotetene trenger 1 time, mens en vanlig potet trenger rundt 30 minutter.

    2. Stek kjøttdeig i en varm panne med litt smør. Hakk kjøttet i biter og stek under omrøring til nesten gjennomstekt, ca. 5 minutter. Rør inn tacokrydder og stek et par minutter til.
      Tips!

      Ønsker du en mer kremet kjøtt-variant kan du røre inn et par spiseskjeer crème fraîche.

    3. Pakk poteten ut og skjær et kryss i toppen. Press poteten åpen og fyll med tacokjøtt, revet ost, mais, salsa og rømme. Server gjerne guacamole, lime og koriander til.
      Slik lager du Hjemmelaget salsa:
Tips!

Bakte poteter kan fylles med mye forskjellig, så bytt gjerne ut kjøttdeig med pulled pork, bacon eller grillet kylling. Topp herligheten med sterk chilisaus hvis du ønsker det hot!

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat