Tacopizza med tykk bunn

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Tacopizza er en spicy vri på den tradisjonelle, norske hjemmelagde pizzaen med kjøttsaus. Her får du tykk, saftig bunn og masse smak av taco.

Antall porsjoner

4

Ingredienser

2 dlvann
2 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 pakketørrgjær
1 ssolivenolje
7 dlhvetemel
1 tssalt

Topping

400 gkjøttdeig
1 tsTINE Meierismør
2 sstacokrydder
3 dltomatsalsa
2 dlmais
½ stkrødløk
5 dlTINE Revet Ost 4 oster

Til servering

1 buntfrisk koriander
1 dlTINE Lettrømme 18 %

Slik gjør du det

    1. Varm vann og melk til 37 °C og rør ut gjær i væsken. La stå i 5 minutter. Bland inn olivenolje, hvetemel og salt til en smidig deig. La heve under plast i 1 time.
    2. Ha deigen på et melet bord og elt godt. Kjevle ut til en rektangel og press ned i en langpanne dekket med bakepapir. La etterheve i 30 minutter.
    3. Sett ovnen på 200 °C. Fres kjøttdeig i smør i en stekepanne og hakk i små biter. Rør inn tacokrydder og stek til akkurat gjennomstekt.
    4. Trykk pizzabunnen flatere i midten, slik at du får en kant, og spre salsa utover pizzabunnen.
    5. Topp med tacokjøttdeig, mais, rødløk i tynne skiver og revet ost. Ha også litt revet ost på deigkanten, det blir ekstra godt.
    6. Stek i 30 minutter, til gyllen og osten er godt smeltet. Dryss hakket koriander på, og server med rømme.

      Tips:

      Server gjerne guacamole til. Mos avokado med rømme og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Tips:

Denne bunnen kan også brukes til tradisjonell langpannepizza. Bruk ferdig pizzasaus og stekt kjøttdeig, løk og masse revet ost.

Kommentarer