Tacopizza med tykk bunn

Tacopizza med tykk bunn

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 150 min
  • 30 min
Tacopizza er en spicy vri på den tradisjonelle, norske hjemmelagde pizzaen med kjøttsaus. Her får du tykk, saftig bunn og masse smak av taco.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 dl vann
2 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 pakke tørrgjær
1 ss olivenolje
7 dl hvetemel
1 ts salt

Topping

400 g kjøttdeig
1 ts TINE Meierismør
2 ss tacokrydder
3 dl tomatsalsa
2 dl mais
½ stk rødløk
5 dl TINE Revet Ost 4 oster

Til servering

1 bunt frisk koriander
1 dl TINE Lettrømme 18 %

Slik gjør du det

    1. Varm vann og melk til 37 °C og rør ut gjær i væsken. La stå i 5 minutter. Bland inn olivenolje, hvetemel og salt til en smidig deig. La heve under plast i 1 time.
    2. Ha deigen på et melet bord og elt godt. Kjevle ut til en rektangel og press ned i en langpanne dekket med bakepapir. La etterheve i 30 minutter.
    3. Sett ovnen på 200 °C. Fres kjøttdeig i smør i en stekepanne og hakk i små biter. Rør inn tacokrydder og stek til akkurat gjennomstekt.
    4. Trykk pizzabunnen flatere i midten, slik at du får en kant, og spre salsa utover pizzabunnen.
    5. Topp med tacokjøttdeig, mais, rødløk i tynne skiver og revet ost. Ha også litt revet ost på deigkanten, det blir ekstra godt.
    6. Stek i 30 minutter, til gyllen og osten er godt smeltet. Dryss hakket koriander på, og server med rømme.
      Tips!

      Server gjerne guacamole til. Mos avokado med rømme og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Tips!

Denne bunnen kan også brukes til tradisjonell langpannepizza. Bruk ferdig pizzasaus og stekt kjøttdeig, løk og masse revet ost.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat