Hjemmelaget salsa

Hjemmelaget salsa

2
  • Enkel
  • 30 min
Den beste salsaen lager du selv. Her er oppskrift på en frisk variant med tomat, løk, chili, lime og koriander. Du kan selv bestemme hvor hot den skal være! Salsa er selvskrevet tilbehør til taco og andre meksikanske retter.

Ingredienser

4 stk tomater
1 stk hvitløksfedd
2 stk vårløk
1 stk rød chili
½ stk rødløk
1 stk lime
½ ts salt
2 ss olivenolje
1 stk frisk koriander

Slik gjør du det

    1. Grovhakk tomat og ha i en bolle. Finhakk hvitløk, vårløk, chili og rødløk og vend med tomatene.
      Tips

      Du kan øke mengden chili om du ønsker en skikkelig hot salsa.

    2. Del lime i to og press over saften. Smak til med salt og vend inn olje. Grovhakk koriander og vend inn.
    3. La salsaen stå å trekke i 15 minutter før servering slik at smakene får satt seg. Server til taco eller andre meksikanske retter.
      Tips

      Salsa er selvskrevet tilbehør til taco og andre meksikanske retter, men den kan også spises til grillet eller stekt kjøtt og fisk, som dipp til nachos eller som topping på salater.

Tips

Frisk salsa, pico de gallo, som denne er enkelt og rask å lage selv. Ønsker du en salsa som er mer lik den du får kjøpt i norske butikker, kan du la blandingen småkoke med en boks hermetiserte tomater til den er myk og sausete. 

Kommentarer

  • Hilde

    6 måneder siden
    Hvor lenge kan den stå i kjøleskapet, om det er rester igjen?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Hilde,

      Så lenge den er oppbevart i en ren boks med lokk så kan den stå i cirka 1 uke.

      Se-lukt- smak før du kaster eventuelle rester. Det kan hende den holder lenger :)

      God matlaging!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat