Hjemmelaget salsa

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Den beste salsaen lager du selv. Her er oppskrift på en frisk variant med tomat, løk, chili, lime og koriander. Du kan selv bestemme hvor hot den skal være! Salsa er selvskrevet tilbehør til taco og andre meksikanske retter.

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stktomater
1 stkhvitløksfedd
2 stkvårløk
1 stkrød chili
½ stkrødløk
1 stklime
½ tssalt
2 ssolivenolje
1 stkfrisk koriander
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Grovhakk tomat og ha i en bolle. Finhakk hvitløk, vårløk, chili og rødløk og vend med tomatene.

      Tips:

      Du kan øke mengden chili om du ønsker en skikkelig hot salsa.

    2. Del lime i to og press over saften. Smak til med salt og vend inn olje. Grovhakk koriander og vend inn.
    3. La salsaen stå å trekke i 15 minutter før servering slik at smakene får satt seg. Server til taco eller andre meksikanske retter.

      Tips:

      Salsa er selvskrevet tilbehør til taco og andre meksikanske retter, men den kan også spises til grillet eller stekt kjøtt og fisk, som dipp til nachos eller som topping på salater.

Tips:

Frisk salsa, pico de gallo, som denne er enkelt og rask å lage selv. Ønsker du en salsa som er mer lik den du får kjøpt i norske butikker, kan du la blandingen småkoke med en boks hermetiserte tomater til den er myk og sausete. 

Kommentarer

  Legg til kommentar