Hjemmelaget salsa
Enkel•30 min min
Den beste salsaen lager du selv. Her er oppskrift på en frisk variant med tomat, løk, chili, lime og koriander. Du kan selv bestemme hvor hot den skal være! Salsa er selvskrevet tilbehør til taco og andre meksikanske retter.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stktomater
-
1 stkhvitløksfedd
-
2 stkvårløk
-
1 stkrød chili
-
½ stkrødløk
-
1 stklime
-
½ tssalt
-
2 ssolivenolje
-
1 stkfrisk koriander
Slik gjør du det
-
1
Grovhakk tomat og ha i en bolle. Finhakk hvitløk, vårløk, chili og rødløk og vend med tomatene.
Tips
Du kan øke mengden chili om du ønsker en skikkelig hot salsa.
-
2
Del lime i to og press over saften. Smak til med salt og vend inn olje. Grovhakk koriander og vend inn.
-
3
La salsaen stå å trekke i 15 minutter før servering slik at smakene får satt seg. Server til taco eller andre meksikanske retter.
Tips
Salsa er selvskrevet tilbehør til taco og andre meksikanske retter, men den kan også spises til grillet eller stekt kjøtt og fisk, som dipp til nachos eller som topping på salater.