Guacamole

Guacamole

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 20 min
Guacamole er mye mer enn det meksikanske kjøkken. Da er det en fordel at det er superenkelt å lage.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk spisemodne avokado
½ stk sitron eller 1 lime
1 stk hvitløksfedd , finhakket
4 ss frisk koriander , grovhakket
1 dl TINE Lettrømme 18 %
¼ ts chili , finhakket
½ ts fint salt
½ ts nykvernet pepper

Slik gjør du det

    1. Del hver avokado i to. Fjern stein, og skrap ut avokadokjøttet med en skje. Ha over i en bolle.
    2. Del sitron/lime i to, og press saft over avokadokjøttet.
    3. Mos sammen med en gaffel.
      Tips!

      Du kan eventuelt bruke en stavmikser, hvis du vil ha en silkemyk konsistens.

    4. Rør inn hvitløk, koriander og rømme. Smak til med chili, salt og pepper.
      Tips!

      Du kan også bruke Kesam Original, TINE Matyoghurt Gresk Type eller Crème Fraîche.

Tips!

#1: Guacamolen er klar til å spises med en gang, men den blir enda bedre etter noen timer i kjøleskapet. Da rekker smakene å sette seg.

#2: La avocadosteinene ligge i guacamolen. Da holder den seg bedre.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Olea

    4 år siden
    ikke så god som den her: http://latinorge.blogspot.no/2015/05/ekte-meksikansk-guacamole.html

    Kommenter  (1)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Olea, Det finnes svært mange ulike oppskrifter på Guacamole, og vi foretrekker vår. Men smak varierer fra person til person, så det får være opp til hver enkelt å avgjøre hvilken som er best :)

      Kommenter  (15)


Det er mye kjærlighet i god mat