Guacamole

Hjemmelaget guacamole

2
  • Enkel
  • 20 min
Oppskrift på hjemmelaget guacamole som er selvskreven til tacokvelden eller som dipp til tortillaen. Guacamole er en kald stappe laget av avokado som kommer fra det meksikanske kjøkkenet.

Ingredienser

2 stk spisemodne avokado
½ stk sitron eller 1 lime
1 stk hvitløksfedd , finhakket
4 ss frisk koriander , grovhakket
1 dl TINE Lettrømme 18 %
¼ ts chili , finhakket
½ ts fint salt
½ ts nykvernet pepper

Slik gjør du det

    1. Del hver avokado i to. Fjern stein, og skrap ut avokadokjøttet med en skje. Ha over i en bolle.
    2. Del sitron/lime i to, og press saft over avokadokjøttet.
    3. Mos sammen med en gaffel.
      Tips!

      Du kan eventuelt bruke en stavmikser, hvis du vil ha en silkemyk konsistens.

    4. Rør inn hvitløk, koriander og rømme. Smak til med chili, salt og pepper.
      Tips!

      Du kan også bruke Kesam Original, TINE Matyoghurt Gresk Type eller Crème Fraîche.

Tips!

#1: Guacamolen er klar til å spises med en gang, men den blir enda bedre etter noen timer i kjøleskapet. Da rekker smakene å sette seg.

#2: La avocadosteinene ligge i guacamolen. Da holder den seg bedre.

Kommentarer

  • Olea

    4 år siden
    ikke så god som den her: http://latinorge.blogspot.no/2015/05/ekte-meksikansk-guacamole.html

     (2)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Olea, Det finnes svært mange ulike oppskrifter på Guacamole, og vi foretrekker vår. Men smak varierer fra person til person, så det får være opp til hver enkelt å avgjøre hvilken som er best :)

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat