Guacamole

Hjemmelaget guacamole

6
69
Enkel20 min
Oppskrift på hjemmelaget guacamole som er selvskreven til tacokvelden eller som dipp til tortillaen. Guacamole er en kald stappe laget av avokado som kommer fra det meksikanske kjøkkenet.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 stk
    spisemodne avokado
  • ½ stk
    sitron eller 1 lime
  • 1 stk
    hvitløksfedd , finhakket
  • 4 ss
    frisk koriander , grovhakket
  • 1 dl
  • ¼ ts
    chili , finhakket
  • ½ ts
    fint salt
  • ½ ts
    nykvernet pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Del hver avokado i to. Fjern stein, og skrap ut avokadokjøttet med en skje. Ha over i en bolle.

  2. 2

    Del sitron/lime i to, og press saft over avokadokjøttet.

  3. 3

    Mos sammen med en gaffel.

    Tips

    Du kan eventuelt bruke en stavmikser, hvis du vil ha en silkemyk konsistens.

  4. 4

    Rør inn hvitløk, koriander og rømme. Smak til med chili, salt og pepper.

    Tips

    Du kan også bruke Kesam Original, TINE Matyoghurt Gresk Type eller Crème Fraîche.

Tips

#1: Guacamolen er klar til å spises med en gang, men den blir enda bedre etter noen timer i kjøleskapet. Da rekker smakene å sette seg.#2: La avocadosteinene ligge i guacamolen. Da holder den seg bedre.

Del denne oppskriften: