Kremet pesto
Enkel•15 min min
Kremet pesto passer ypperlig på ristede brødskiver, som dip eller som tilbehør til en rekke småretter.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 sspinjekjerner
-
½ stkpotte fersk basilikum
-
1 dlparmesan eller annen vellagret ost
-
1 fedd(stort) hvitløksfedd
-
2 ssolivenolje
-
2 dlTINE® Lettrømme 17 % eller Kesam
-
1 tssitronsaft
Slik gjør du det
-
1
Rist pinjekjerner i tørr, varm panne. La dem bli litt avkjølt. Ha store basilikumblader i food processor sammen med ost, pinjekjerner, hvitløk og olje. Kjør det til en grov mos. Tilsett TINE Lettrømme, sitronsaft og smak godt til med litt salt og pepper.
Ved servering
-
2
Bruk tykke skiver bondebrød og stek disse i stekepanne eller ovn. Smør på rikelig med pesto og server det som en enkel forrett, ha den på kokt pasta eller i bakt potet.