Kremet Pesto

Kremet pesto

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 15 min
Kremet pesto passer ypperlig på ristede brødskiver, som dip eller som tilbehør til en rekke småretter.

Ingredienser

Antall porsjoner

4 ss pinjekjerner
½ stk potte fersk basilikum
1 dl parmesan eller annen vellagret ost
1 fedd (stort) hvitløksfedd
2 ss olivenolje
2 dl TINE Lettrømme 18 % eller Kesam
1 ts sitronsaft

Slik gjør du det

    1. Rist pinjekjerner i tørr, varm panne. La dem bli litt avkjølt. Ha store basilikumblader i food processor sammen med ost, pinjekjerner, hvitløk og olje. Kjør det til en grov mos. Tilsett TINE Lettrømme, sitronsaft og smak godt til med litt salt og pepper.
  1. Ved servering

    1. Bruk tykke skiver bondebrød og stek disse i stekepanne eller ovn. Smør på rikelig med pesto og server det som en enkel forrett, ha den på kokt pasta eller i bakt potet.
Tips!

Hvis du ikke ønsker pestoen kremet, dropper du å ha i rømme eller Kesam.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Agnethe

    4 år siden
    Hei. Nå står jeg på kjøkkenet for å lage kremmet pesto og lurer på om jeg skal kjøre pestoen i food processor etter jeg har puttet i rømmen eller om jeg bare skal blande det inn med en sleiv? Mvh Agnethe

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Agnethe, Godt blir det uansett, men jeg vil anbefale deg å kjøre pestoen i food processoren for deretter å blande dette med rømme, sitronsaft, salt og pepper :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat