Skip to main content

Kremet pesto

Enkel
15min

Kremet pesto passer ypperlig på ristede brødskiver, som dip eller som tilbehør til en rekke småretter.

4.3
(10)
Next ImageKremet pesto

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 ss
pinjekjerner
0.5 stk
potte fersk basilikum
1 dl
parmesan eller annen vellagret ost
1 fedd
(stort) hvitløksfedd
2 ss
olivenolje
2 dl
1 ts
sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. Rist pinjekjerner i tørr, varm panne. La dem bli litt avkjølt. Ha store basilikumblader i food processor sammen med ost, pinjekjerner, hvitløk og olje. Kjør det til en grov mos. Tilsett TINE Lettrømme, sitronsaft og smak godt til med litt salt og pepper.

Ved servering

  1. Bruk tykke skiver bondebrød og stek disse i stekepanne eller ovn. Smør på rikelig med pesto og server det som en enkel forrett, ha den på kokt pasta eller i bakt potet.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Hvis du ikke ønsker pestoen kremet, dropper du å ha i rømme eller Kesam.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter