Tzatziki med Kesam®
Her er en digg oppskrift på tzatziki med Kesam®. Tzatziki er mye brukt i Tyrkia og Hellas. Den herlige sausen passer å servere til både grillet kjøtt og fisk. Smaken er frisk og god.
Enkel•20 min•1 personer
Ingredienser
- 1 stykk slangeagurk
- 2 stykk hvitløksfedd
- 3 dl Kesam® Naturell Laktosefri
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts hvit nykvernet pepper
Slik gjør du
1
Riv agurk grovt på et rivjern. Ha den revne agurken i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 minutter.
2
Finhakk hvitløk og bland med Kesam og agurk. Smak til med salt og pepper.
3
Tzatzikien blir best om den får stå 1 time i kjøleskapet for å trekke før servering.
TipsTzatziki er gresk, og passer godt til friske salater og grillmat.