Tzatziki

Tzatziki med Kesam®

Kommentarer 21
  • Enkel
  • 20 min
Her er en digg oppskrift på tzatziki med Kesam®. Tzatziki er mye brukt i Tyrkia og Hellas. Den herlige sausen passer å servere til både grillet kjøtt og fisk. Smaken er frisk og god.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk slangeagurk
2 stk hvitløksfedd
3 dl Kesam® Original
½ ts salt
¼ ts hvit nykvernet pepper

Slik gjør du det

    1. Riv agurk grovt på et rivjern. Ha den revne agurken i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 minutter.
    2. Finhakk hvitløk og bland med Kesam og agurk. Smak til med salt og pepper.
    3. Tzatzikien blir best om den får stå 1 time i kjøleskapet for å trekke før servering.
Tips!

Tzatziki er gresk, og passer godt til friske salater og grillmat.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Håvard

    9 måneder siden
    Them lies tar jo 1tog 20 min

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Det tar 20 minutter å ha den ferdig å klart til å spises, Håvard :) Men den smaker best om den får satt seg etter 1 time i kjøleskapet. Håper det smaker!

      Kommenter  (0)


  • Andrea

    3 år siden
    Anbefaler litt dill og sitron oppi. Frisk og godt! Naaam :)

    Kommenter  (6)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Andrea, Takk for hyggelig tilbakemelding og gode tips :)

      Kommenter  (1)

    • Johannes

      2 år siden
      Jeg prøvde med en dæsh med sriracha, lime og koriander til en litt spicy versjon av en gyros, ble veldig bra. Yoghurten gjør og så den ikke blir for spicy men heller framhever smaker.

      Kommenter  (0)


  • Petter

    3 år siden
    Jeg pleier å ha i litt eddik også i tzatzikien min.

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Petter, Man kan fint bruke litt eddik eller sitron i Tzatzikien , dersom man ønsker det, men viktig å passe på at det ikke blir for mye. Takk for godt innspill :)

      Kommenter  (1)


  • Benedicte Jacobsen

    3 år siden
    Jeg bruker å raspe agurken i en bolle og klemme den sammen til en klump. Etter to-tre skvis er mye vann borte og tsatzikien smaker kjempegodt uten å bli for tynn. Og det går ikke mer enn noen få minutter å lage tsatziki da 🙂

    Kommenter  (4)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Benedicte, Tusen takk for gode tips :)

      Kommenter  (3)


  • Geir

    3 år siden
    I dag har jeg vært på 8 av Norges størst matbutikker for å finne lettvarianten av denne yoghurten. Matbutikkene er som følger, Ultra Colosseum, Ultra Sandvika Storsenter, Coop Extra Slependen, Meny Slependen, Rema 1000 Slependen og Coop Mega Skøyen. Ingen av butikkene hadde den. Til orientering var det bare en av butikkene som hadde deres ordinære type. Det skal ikke være lett å finne lett gitt! Hadde jeg bodd litt perifert hadde jeg skjønt det, men når ingen av disse har den er det bort i mot umulig. forslag til hvor jeg skal lete? :)

    Kommenter  (8)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Geir, Det var skikkelig leit å høre. Alle Coop-butikker og de største Bunnprisbutikkene har TINE Matyoghurt Gresk type i sitt sortiment. Så finner du den ikke i hyllene, så er det bare å etterlyse den :) I verste fall får du lage tzatziki med kesam eller TINE Yoghurt Naturell.

      Kommenter  (0)


  • Anna

    4 år siden
    Hvor lenge holder den seg kaldt?

    Kommenter  (3)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Anna, Litt usikker på hva du mener, men den bør ikke stå i romtemperatur mer enn to timer. Dersom den gjør det bør du kaste de restene du har igjen. Var det tilstrekkelig svar på spørsmålet ditt?

      Kommenter  (0)

      • Anna

        4 år siden
        Ja, dårlig formulert av meg. Jeg lurte på hvor lenge den holder seg i kjøleskap.

        Kommenter  (10)

        • Hilsen kokkene fra Melkerampa

          4 år siden
          Hei igjen Anna, Siden det er mye agurk i Tzatziki og denne slipper endel væske etter noen dager i kjøleskap, så ville vi forsøkt å brukt den opp innen en uke etter du har laget den, for å unngå at den ble for tynn :)

          Kommenter  (3)


  • Anette Rasmussen

    4 år siden
    Jeg fjerner ytterste grønne skall og den indre litt bløte kjernen før jeg river agurken. Desidert den beste smaken kommer frem da ! Anbefales ! Og ekstra god med mye hvitløk:-)

    Kommenter  (2)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Anette, Takk for gode tips! Skraper man ut kjernen, trenger man heller ikke la agurken renne av seg, det er også kjekt:)

      Kommenter  (4)


  • Jan Christoffersen B.

    5 år siden
    Noen tips: Tilsett 1ss Extra Virgin Olivenolje av god kvalitet, helst gresk. Bruk gjerne litt mer hvitløk, totalt 3-4 fedd, revet på krydderrasp. Bruk gjerne den lette varianten av Tine Matyoghurt Gresk Type

    Kommenter  (4)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Takk for tipsene Jan, flott at du deler :)

      Kommenter  (0)


  • Siri Fjelde

    7 år siden
    Jeg skreller ikke agurken og synes det blir bedre.

    Kommenter  (8)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      7 år siden
      Hei Siri! Det er mange spennende varianter man kan lage av tzatziki. Ved ikke å skrelle agurken gir du dette tilbehøret et enda mer spennede fargepreg. Har du forresten forsøkt å lage rettens indiske "søskenbarn" Raita? Det gjør du ved å blande i litt hakket frisk mynte. Nam-nam!

      Kommenter  (7)


Det er mye kjærlighet i god mat