Tzatziki

Tzatziki med Kesam®

21
233
Enkel20 min
Her er en digg oppskrift på tzatziki med Kesam®. Tzatziki er mye brukt i Tyrkia og Hellas. Den herlige sausen passer å servere til både grillet kjøtt og fisk. Smaken er frisk og god.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    slangeagurk
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 3 dl
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    hvit nykvernet pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Riv agurk grovt på et rivjern. Ha den revne agurken i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 minutter.

  2. 2

    Finhakk hvitløk og bland med Kesam og agurk. Smak til med salt og pepper.

  3. 3

    Tzatzikien blir best om den får stå 1 time i kjøleskapet for å trekke før servering.

Tips

Tzatziki er gresk, og passer godt til friske salater og grillmat.

Del denne oppskriften: