Nachos med enkel guacamole

Nachos med enkel guacamole

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 30 min
Meksikansk nachos er gjerne knyttet til taco og fredagkosen, men hvorfor ikke lage denne enkle retten til hverdags?

Ingredienser

Antall porsjoner

Gratinerte nachos:

1 stk løk
1 stk rød chili
1 stk hvitløksfedd
2 ss rapsolje , solsikkeolje eller annen egnet olje til steking
400 g kjøttdeig
1 pakke tacokrydder
1 dl vann
1 boks brune bønner à 400 g
1 pose nachochips
100 g Norvegia® Revet eller annen revet gulost
2 poser vårløk

guacamole:

2 stk avokadoer
1 stk hvitløksfedd
½ stk lime , saften
1 ss TINE Lettrømme 18 % (kan sløyfes)
¼ ts salt
¼ ts nykvernet pepper

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225 °C, eller 200 °C grader dersom du benytter varmluftsfunksjonen. Finn fram en ildfast form.
    2. Skrell og finhakk løk. Skjær et snitt på langs av chilien og skrap ut alle frøene (med mindre du liker det skikkelig sterkt). Finhakk chili og hvitløk.
    3. Ha olje i en stekepanne på middels sterk varme, og stek kjøttdeig sammen med chili, løk og hvitløk. Tilsett tacokrydder og bland godt før du har i vann. Åpne boksen med de brune bønnene og hell av vannet. Ha bønnene i kjøttblandingen og rør rundt.
    4. Legg nachochips i bunnen av en ildfast form og ha kjøttblandingen oppå. Strø over revet ost, og deretter vårløk.
    5. Stek nachos midt i ovnen til osten er gyllenbrun, ca. 15 minutter.
  1. guacamole:

    1. Ta ut avokadosteinene og skrap ut kjøttet med en skje. Legg det i en bolle sammen med presset hvitløk, limesaft og rømme. Mos sammen med en gaffel, eller bruk en stavmikser for å få en silkemyk konsistens. Smak til med salt og pepper.
Tips!

Vil du variere, kan du helle over et glass med ferdiglaget salsa før du strør over osten og gratinerer i ovnen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Ola

    2 år siden
    Skal du steke eller koke kjøttdeigen, evt. Frityrsteke den?

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Ola, Anbefaler deg og steke kjøttdeigen! Lykke til :)

      Kommenter  (9)


Det er mye kjærlighet i god mat