Skip to main content

Nachos med enkel guacamole

Enkel
30min

Meksikansk nachos er gjerne knyttet til taco og fredagskosen, men hvorfor ikke lage denne enkle retten til hverdags?

4.0
(248)
Next ImageNachos med enkel guacamole

Ingredienser

Antall porsjoner

Gratinerte nachos

1 stk
løk
1 stk
rød chili
1 stk
hvitløksfedd
2 ss
TINE® Meierismør til steking
400 g
kjøttdeig
1 pakke
tacokrydder
1 dl
vann
1 boks
sorte bønner à 400 g
1 pose
nachochips
2 stilk
vårløk

Guacamole

2 stk
avokado
1 stk
hvitløksfedd
0.5 stk
lime, saften
0.25 ts
salt
0.25 ts
nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 225 °C, eller 200 °C grader dersom du benytter varmluftsfunksjonen. Finn fram en ildfast form.

  2. Skrell og finhakk løk. Skjær et snitt på langs av chilien og skrap ut alle frøene (med mindre du liker det skikkelig sterkt). Finhakk chili og hvitløk.

  3. Ha smør i en stekepanne på middels sterk varme, og stek kjøttdeig sammen med chili, løk og hvitløk. Tilsett tacokrydder og bland godt før du har i vann. Åpne boksen med de sorte bønnene og hell av vannet. Ha bønnene i kjøttblandingen og rør rundt.

  4. Legg nachochips i bunnen av en ildfast form og ha kjøttblandingen oppå. Strø over revet ost, og deretter vårløk.

  5. Stek nachos midt i ovnen til osten er gyllenbrun, ca. 15 minutter.

Guacamole

  1. Ta ut avokadosteinene og skrap ut kjøttet med en skje. Legg det i en bolle sammen med presset hvitløk, limesaft og rømme. Mos sammen med en gaffel, eller bruk en stavmikser for å få en silkemyk konsistens. Smak til med salt og pepper.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Vil du variere, kan du helle over et glass med ferdiglaget salsa før du strør over osten og gratinerer i ovnen.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter