Nachos med enkel guacamole
Meksikansk nachos er gjerne knyttet til taco og fredagskosen, men hvorfor ikke lage denne enkle retten til hverdags?

Ingredienser
Gratinerte nachos
Guacamole
Slik gjør du
- 1Sett stekeovnen på 225 °C, eller 200 °C grader dersom du benytter varmluftsfunksjonen. Finn fram en ildfast form. 
- 2Skrell og finhakk løk. Skjær et snitt på langs av chilien og skrap ut alle frøene (med mindre du liker det skikkelig sterkt). Finhakk chili og hvitløk. 
- 3Ha smør i en stekepanne på middels sterk varme, og stek kjøttdeig sammen med chili, løk og hvitløk. Tilsett tacokrydder og bland godt før du har i vann. Åpne boksen med de sorte bønnene og hell av vannet. Ha bønnene i kjøttblandingen og rør rundt. 
- 4Legg nachochips i bunnen av en ildfast form og ha kjøttblandingen oppå. Strø over revet ost, og deretter vårløk. 
- 5Stek nachos midt i ovnen til osten er gyllenbrun, ca. 15 minutter. 
Guacamole
- 6Ta ut avokadosteinene og skrap ut kjøttet med en skje. Legg det i en bolle sammen med presset hvitløk, limesaft og rømme. Mos sammen med en gaffel, eller bruk en stavmikser for å få en silkemyk konsistens. Smak til med salt og pepper. 
Tips
Vil du variere, kan du helle over et glass med ferdiglaget salsa før du strør over osten og gratinerer i ovnen.





