Nachos med enkel guacamole
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Gratinerte nachos:
-
1 stkløk
-
1 stkrød chili
-
1 stkhvitløksfedd
-
2 ssrapsolje , solsikkeolje eller annen egnet olje til steking
-
400 gkjøttdeig
-
1 pakketacokrydder
-
1 dlvann
-
1 boksbrune bønner à 400 g
-
1 posenachochips
-
100 gNorvegia® Revet eller annen revet gulost
-
2 poservårløk
guacamole:
-
2 stkavokado
-
1 stkhvitløksfedd
-
½ stklime , saften
-
1 ssTINE® Lettrømme 17 % (kan sløyfes)
-
¼ tssalt
-
¼ tsnykvernet pepper
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 225 °C, eller 200 °C grader dersom du benytter varmluftsfunksjonen. Finn fram en ildfast form.
-
2
Skrell og finhakk løk. Skjær et snitt på langs av chilien og skrap ut alle frøene (med mindre du liker det skikkelig sterkt). Finhakk chili og hvitløk.
-
3
Ha olje i en stekepanne på middels sterk varme, og stek kjøttdeig sammen med chili, løk og hvitløk. Tilsett tacokrydder og bland godt før du har i vann. Åpne boksen med de brune bønnene og hell av vannet. Ha bønnene i kjøttblandingen og rør rundt.
-
4
Legg nachochips i bunnen av en ildfast form og ha kjøttblandingen oppå. Strø over revet ost, og deretter vårløk.
-
5
Stek nachos midt i ovnen til osten er gyllenbrun, ca. 15 minutter.
guacamole:
-
6
Ta ut avokadosteinene og skrap ut kjøttet med en skje. Legg det i en bolle sammen med presset hvitløk, limesaft og rømme. Mos sammen med en gaffel, eller bruk en stavmikser for å få en silkemyk konsistens. Smak til med salt og pepper.