Nachos med enkel guacamole
Meksikansk nachos er gjerne knyttet til taco og fredagskosen, men hvorfor ikke lage denne enkle retten til hverdags?
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
Gratinerte nachos
- 1 stykk løk
- 1 stykk rød chili
- 1 stykk hvitløksfedd
- 2 ss TINE® Meierismør, til steking
- 400 g kjøttdeig
- 1 pakke tacokrydder
- 1 dl vann
- 1 boks sorte bønner, à 400 g
- 1 pose nachochips
- 200 g TINE® Ekte Revet Ost Original
- 2 stilk vårløk
Guacamole
- 2 stykk avokado
- 1 stykk hvitløksfedd
- 0.5 stykk lime, , saften
- 1 ss TINE® Lettrømme 17 %
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts nykvernet pepper
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 225 °C, eller 200 °C grader dersom du benytter varmluftsfunksjonen. Finn fram en ildfast form.
2
Skrell og finhakk løk. Skjær et snitt på langs av chilien og skrap ut alle frøene (med mindre du liker det skikkelig sterkt). Finhakk chili og hvitløk.
3
Ha smør i en stekepanne på middels sterk varme, og stek kjøttdeig sammen med chili, løk og hvitløk. Tilsett tacokrydder og bland godt før du har i vann. Åpne boksen med de sorte bønnene og hell av vannet. Ha bønnene i kjøttblandingen og rør rundt.
4
Legg nachochips i bunnen av en ildfast form og ha kjøttblandingen oppå. Strø over revet ost, og deretter vårløk.
5
Stek nachos midt i ovnen til osten er gyllenbrun, ca. 15 minutter.
Guacamole
1
Ta ut avokadosteinene og skrap ut kjøttet med en skje. Legg det i en bolle sammen med presset hvitløk, limesaft og rømme. Mos sammen med en gaffel, eller bruk en stavmikser for å få en silkemyk konsistens. Smak til med salt og pepper.
TipsVil du variere, kan du helle over et glass med ferdiglaget salsa før du strør over osten og gratinerer i ovnen.