Chili con chicken
Enkel•20 min min
«Chili con…» må ikke nødvendigvis være med oksekjøtt. Her er en oppskrift på en slagkraftig variant laget med kyllingkjøttdeig.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stkhvitløksfedd
-
400 gmalt kyllingkjøtt
-
1 ss
-
400 ghermetiske tomater (en boks innholder vanligvis ca 400 g)
-
½ tstabasco eller annen sterk krydder etter smak
-
3 sstomatpuré
-
3 tschilipulver
-
1 stkbuljongterning gjerne hønse- eller kjøttbuljong
-
2 bokserhvite bønner
-
1 dlhakket persille
-
3 dl
-
½ sshvetemel
Slik gjør du det
-
1
Rens og hakk hvitløk. Stek kyllingkjøttdeig i smør i en stekepanne. Legg i hvitløken og la den frese med. Ha alt over i en gryte.
-
2
Tilsett hakket tomat, tabasco, tomatpuré, chilipulver og smuldret buljongterning. Skyll bønnene og la dem renne av litt.
-
3
Bland bønnene i gryten og la alt koke i 2–3 minutter. Rør i persille og halvparten av Crème Fraîche blandet med hvetemel. Kok raskt opp.
-
4
Ha resten av Crème Fraîche i en skål og server til kyllingen.