Chili con chicken

Chili con chicken

9
70
Enkel20 min
«Chili con…» må ikke nødvendigvis være med oksekjøtt. Her er en oppskrift på en slagkraftig variant laget med kyllingkjøttdeig.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 400 g
    malt kyllingkjøtt
  • 1 ss
  • 400 g
    hermetiske tomater (en boks innholder vanligvis ca 400 g)
  • ½ ts
    tabasco eller annen sterk krydder etter smak
  • 3 ss
    tomatpuré
  • 3 ts
    chilipulver
  • 1 stk
    buljongterning gjerne hønse- eller kjøttbuljong
  • 2 bokser
    hvite bønner
  • 1 dl
    hakket persille
  • 3 dl
  • ½ ss
    hvetemel

Slik gjør du det

  1. 1

    Rens og hakk hvitløk. Stek kyllingkjøttdeig i smør i en stekepanne. Legg i hvitløken og la den frese med. Ha alt over i en gryte.

  2. 2

    Tilsett hakket tomat, tabasco, tomatpuré, chilipulver og smuldret buljongterning. Skyll bønnene og la dem renne av litt.

  3. 3

    Bland bønnene i gryten og la alt koke i 2–3 minutter. Rør i persille og halvparten av Crème Fraîche blandet med hvetemel. Kok raskt opp.

  4. 4

    Ha resten av Crème Fraîche i en skål og server til kyllingen.

Tips

Dette er en rett som smaker enda bedre dagen etter at den er laget.

Del denne oppskriften: