Chili con chicken

Chili con chicken

4
  • Enkel
  • 20 min
«Chili con…» må ikke nødvendigvis være med oksekjøtt. Her er en oppskrift på en slagkraftig variant laget med kyllingkjøttdeig.

Ingredienser

2 stk hvitløksfedd
400 g malt kyllingkjøtt
1 ss TINE Meierismør
400 g hermetiske tomater (en boks innholder vanligvis ca 400 g)
½ ts tabasco eller annen sterk krydder etter smak
3 ss tomatpuré
3 ts chilipulver
1 stk buljongterning gjerne hønse- eller kjøttbuljong
2 bokser hvite bønner
1 dl hakket persille
3 dl TINE Lett Crème Fraîche 10 %
½ ss hvetemel

Slik gjør du det

    1. Rens og hakk hvitløk. Stek kyllingkjøttdeig i smør i en stekepanne. Legg i hvitløken og la den frese med. Ha alt over i en gryte.
    2. Tilsett hakket tomat, tabasco, tomatpuré, chilipulver og smuldret buljongterning. Skyll bønnene og la dem renne av litt.
    3. Bland bønnene i gryten og la alt koke i 2–3 minutter. Rør i persille og halvparten av Crème Fraîche blandet med hvetemel. Kok raskt opp.
    4. Ha resten av Crème Fraîche i en skål og server til kyllingen.
Tips!

Dette er en rett som smaker enda bedre dagen etter at den er laget.

Kommentarer

  • Anders

    2 måneder siden
    Når slutta kylling å være kjøtt? Foreslår å endre navnet til "Chili con carne de pollo".

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Anders!

      Nei kylling er fortsatt et type kjøtt. Men da ikke alle er like stødig i spansk, satset vi på dette navnet til denne retten! ;)

       (0)


  • Anonym

    3 år siden
    Dersom man tar bort bønnene må disse erstattes av mer kjørt eller kuttede grønnsaker?

     (0)

    • Mmmmmmmm

      1 måneder siden
      Ne

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat