
Kylling med urter
Enkel•25 min min
Smaksrik ovnsbakt kylling med Crème Fraîce og herlige smaker fra Provence.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 dlris
-
3 ss
-
1 tssalt
-
½ tspepper
-
½ tsprovencekrydder
-
½ dlfriske, hakkede urter
-
4 stkkyllingfileter
-
1 stksquash
-
8 stkcherrytomater
-
2 dl
Slik gjør du det
-
1
Du trenger en ildfast form. Sett stekeovnen på 210 °C.
-
2
Kok ris etter anvisning på pakken.
-
3
Smelt smør og bland inn salt, pepper, provencekrydder og litt hakkede urter. Pensle filetene med urtesmøret og brun dem i en stekepanne, gjerne grillpanne, i 2-3 minutter på hver side.
-
4
Kutt squash i passe store biter (ca. 2x2 cm) og legg sammen med filetene og cherrytomater i den ildfaste formen og sett det i ovnen. Ta formen ut etter 4-5 minutter, ha på Crème Fraîche og resten av de hakkede urtene. Sett formen tilbake i ovnen og etterstek i nye 5 minutter til filetene er passe stekt og alt er gjennomvarmt.
-
5
Server med ris og en gjerne en god salat til.