Skip to main content

Kyllingfilet i grønnsaksform

Enkel
30min

Enkel og saftig kyllingfilet i grønnsaksform.

3.6
(136)
Next ImageKyllingfilet i grønnsaksform

Ingredienser

Antall porsjoner

Kylling og grønnsaker

1 stk
gul paprika
1 stk
rød paprika
2 stk
rødløk
1 stk
squash
4 stk
tomat
2 ss
olivenolje
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
4 stk
kyllingfilet
3 dl
hurtigris eller annen type ris

Fremgangsmåte

  1. Varm opp ovnen til 180 °C varmluft eller 200 °C på over- og undervarme. Vask og kutt paprika, rødløk og squash i jevnstore biter. Skjær tomat i grove biter. Krydre kyllingen med salt og pepper og stek den lett på hver side slik at den får stekeskorpe.

  2. Ha alle grønnsakene i en ildfast form og vend inn olivenolje, salt og pepper. Legg kyllingfiletene på toppen av grønnsakene. Krydre til med salt og pepper før du steker alt midt i ovnen i ca. 20 minutter.

  3. Mens retten steker i ovnen, koker du ris etter anvisningen på pakken. Server kylling, grønnsaker og ris sammen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

#1: Du kan fint bytte ut kyllingfilet med for eksempel laksefilet, men da bør du steke grønnsakene alene de første 10 minuttene, før de får selskap av fisken de siste 10.

#2: Ønsker du en stekeflate på kyllingene, så kan du brune dem såvidt på hver side i en varm stekepanne tilsatt en blanding av olje og smør. Ha kyllingfiletene deretter over i den ildfaste fomren og stek dem videre der som angitt i oppskriften.

#3: Ønsker du å ha full kontroll over kjøttet? Bruk steketermometer! Stikk det inn i den tykkeste delen av kyllingen og ta den ut når det viser 73°C. La kyllingen hvile noen minutter før servering.

Flere fristende oppskrifter