
Kyllingfilet i grønnsaksform
Enkel og saftig kyllingfilet i grønnsaksform.

Ingredienser
Antall porsjoner
Kylling og grønnsaker
Fremgangsmåte
- 1
Varm opp ovnen til 180 °C varmluft eller 200 °C på over- og undervarme. Vask og kutt paprika, rødløk og squash i jevnstore biter. Skjær tomat i grove biter. Krydre kyllingen med salt og pepper og stek den lett på hver side slik at den får stekeskorpe.
- 2
Ha alle grønnsakene i en ildfast form og vend inn olivenolje, salt og pepper. Legg kyllingfiletene på toppen av grønnsakene. Krydre til med salt og pepper før du steker alt midt i ovnen i ca. 20 minutter.
- 3
Mens retten steker i ovnen, koker du ris etter anvisningen på pakken. Server kylling, grønnsaker og ris sammen.
Tips
#1: Du kan fint bytte ut kyllingfilet med for eksempel laksefilet, men da bør du steke grønnsakene alene de første 10 minuttene, før de får selskap av fisken de siste 10.
#2: Ønsker du en stekeflate på kyllingene, så kan du brune dem såvidt på hver side i en varm stekepanne tilsatt en blanding av olje og smør. Ha kyllingfiletene deretter over i den ildfaste fomren og stek dem videre der som angitt i oppskriften.
#3: Ønsker du å ha full kontroll over kjøttet? Bruk steketermometer! Stikk det inn i den tykkeste delen av kyllingen og ta den ut når det viser 73°C. La kyllingen hvile noen minutter før servering.