Spicy kyllingpita
Enkel•30 min min
Enkel og god middag med pitabrød, kylling og grønnsaker. Garantert en barnefavoritt.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkpitabrød , gjerne av fullkorn
-
12 sscherrytomater
-
1 posevalgfri salat
-
1 stkagurk
-
4 stkvårløk
-
2 stkpaprika , valgfri farge
-
4 stkkyllingfileter
-
1 tschilipulver
-
½ tssalt
-
2 sssolsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
Dressing:
-
2 dl
-
3 sssitronsaft
-
½ tspepper
-
1 ssoregano/mynte
Slik gjør du det
-
1
Sett på stekeovnen etter anvisningen på pitabrødpakken.
Tips
Varier gjerne med forskjellige typer grønnsaker og salat.
-
2
Vask og skjær opp cherrytomat, salat, agurk, vårløk og paprika.
-
3
Skjær kyllingfilet i jevnstore biter. Krydre med salt og chilipulver. Stek kyllingbitene i en varm panne tilsatt olje til de er gjennomstekt, i 3–4 minutter.
-
4
Fukt pitabrødene lett med vann, og stek dem etter anvisningen på pakken.
-
5
Bland Kesam, sitronsaft, pepper og oregano.
Tips
Du kan også bruke tørket oreganokrydder, men da holder det men halve mengden.
-
6
Ha salat, cherrytomat, agurk, vårløk, paprika og kylling i pitabrød, og server med dressing.