Pitabrød
Hvorfor kjøpe pitabrød når du enkelt kan lage dem hjemme på ditt eget kjøkken? Pitabrød trenger ikke heve lenge og skal stekes i svært varm ovn slik at brødene blåser opp og danner en lomme. Lommen kan du fylle med salat, kylling, falafal, kebab, laks, ja - nesten alt mulig rart! Hjemmelagde pitabrød passer også fint å servere som kuvertbrød ved siden av salater eller supper.
Enkel•30 min•8 personer
Ingredienser
Hjemmebakte pitabrød
- 25 g gjær
- 2.5 dl TINE® Fettfri Skummetmelk
- 1 ts salt
- 1 ss TINE® Meierismør
- 400 g hvetemel
Slik gjør du
1
Forhåndsvarm stekeovnen til 275 ºC og finn fram et stekebrett kledd med bakepapir
2
Smelt smøret og tilsett melken. La blandingen bli fingervarm (37ºC). Rør gjæren ut i lunken væske. Bland melkeblandingen sammen med de øvrige ingrediensene. Elt deigen godt, dekk den med et håndkle eller plast og la den hvile i 10 minutter.
3
Del deigen i åtte jevnstore emner, som du kjevler til flate, runde kaker, ca. 15 cm i diameter. Legg pitabrødene på stekebrettet og stek dem midt i ovnen i 7 - 8 minutter.
4
Avkjøl pitabrødene på rist. Skjær et snitt i brødene før servering.
Tips#1: Du kan fint bruke rester av rømme, creme fraiche eller kesam som væske i deigen til pitabrødene. Pitabrødene kan også lages med vann i stedet for melk.#2: Grove pitabrød får du ved å erstatte deler av hvetemelet med sammalt hvete, grov eller annet grovt mel.