Pita-pizza med bacon

Pita-pizza med bacon

3
28
Enkel30 min
Pitabrød er løsningen dersom du vil lage rask pizza til middag. Topp med hjemmelaget pizzasaus, bacon og ost.
Visste du at...

Heter det ikke ost, er det ikke ost.

Inneholder produktet fett fra andre kilder enn melk, kan det ikke kalles ost.

TINE® Revet Ost
Alltid ekte ost

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 100 g
    bacon
  • 1 stk
    løk
  • 3 stk
    hvitløksfedd
  • 2 ss
    olivenolje
  • 800 g
    hermetiske tomater (1 boks er som regel 400 g)
  • 2 ss
    tomatpuré
  • ½ ts
    salt
  • 1 ts
    sukker
  • ¼ ts
    pepper
  • 4 stk
    pitabrød , gjerne grove
  • 100 g

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C varmluft, eller 220 °C uten varmluft.

  2. 2

    Skjær bacon i grove skiver. Skjær og finhakk løk og hvitløk. Stek løk og hvitløk i olje i en gryte, på middels sterk varme til det er gjennomsiktig, ca. 5 minutter.

  3. 3

    Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré, salt, sukker og pepper. Kok opp og la det småkoke på middels sterk varme. Kok så lenge du har tid, minst 10 minutter. Rør med jevne mellomrom.

  4. 4

    Legg pitabrød på en stekeplate og ha på tomatsaus, ost og bacon. Stek i ovnen til osten er gyllen, i 8–10 minutter.

Tips

Ferdiglaget pizzasaus kan oppbevares 3–4 dager i kjøleskapet og opptil 3 måneder i fryseren.

Del denne oppskriften: