Skip to main content

Enchiladas

Enkel
30min

Enchiladas er en av det meksikanske kjøkkenets mest kjente retter. Fyll tortillalefser med kjøtt og annet godt.

4.6
(131)
Next ImageEnchiladas

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
løk
400 g
karbonadedeig eller kjøttdeig
1 ss
solsikkeolje
1 pose
tacokrydder
1 dl
vann
8 stk
tortillalefse, gjerne fullkorn
2 dl
Norvegia® Original eller annen god gulost
12 stk
cherrytomat
0.5 stk
slangeagurk
4 stk
salatblad
1 glass
tacosaus

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 225 °C, og finn frem en ildfast form.

  2. Finhakk løk. Stek løk og karbonadedeig i olje til det er lett gjennomstekt. Tilsett tacokrydder og vann, og la det koke i ytterligere noen minutter, til væsken har trukket inn.

  3. Fordel kjøttblandingen på tortillas og rull sammen. Legg rullene over i den ildfaste formen og dryss over revet ost.

  4. Gratiner enchiladas midt i ovnen i 5–7 min, til osten har smeltet og blitt gyllen.

    Tips

    Skjær opp tomat, agurk og salat og server ved siden av sammen med tacosaus og rømme.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Enchiladas kan du fylle med akkurat det du har lyst på. Her bruker vi karbonadedeig, men du kan fint bruke strimler av kylling eller svinekjøtt, eller lage en ren vegetarvariant.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter