Enchiladas

Enchiladas

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 30 min
Enchiladas er en av det meksikanske kjøkkenets mest kjente retter. Fyll tortillalefser med kjøtt og annet godt.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk løk
400 g karbonadedeig eller kjøttdeig
1 ss solsikkeolje
1 pose tacokrydder
1 dl vann
8 stk tortillalefser , gjerne fullkorn
2 dl Norvegia® Original eller annen god gulost
12 stk cherrytomater
½ stk slangeagurk
4 stk salatblader
1 glass tacosaus
3 dl TINE Lettrømme 18 %

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 225 °C, og finn frem en ildfast form.
    2. Finhakk løk. Stek løk og karbonadedeig i olje til det er lett gjennomstekt. Tilsett tacokrydder og vann, og la det koke i ytterligere noen minutter, til væsken har trukket inn.
    3. Fordel kjøttblandingen på tortillas og rull sammen. Legg rullene over i den ildfaste formen og dryss over revet ost.
    4. Gratiner enchiladas midt i ovnen i 5–7 min, til osten har smeltet og blitt gyllen.
      Tips!

      Skjær opp tomat, agurk og salat og server ved siden av sammen med tacosaus og rømme.

Tips!

Enchiladas kan du fylle med akkurat det du har lyst på. Her bruker vi karbonadedeig, men du kan fint bruke strimler av kylling eller svinekjøtt, eller lage en ren vegetarvariant.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Gunni Eilertsen

    5 år siden
    Kjære Tine. Leste med interesse gjennom Enchiladas oppskriften og sitter igjen med noen spørsmål. Hvordan måler man tortillalefsene i dl? Skal man rulle de sammen, brette de eller hakke? 12 dl cherrytomater, hvor mange sånn ca pakker blir det? Kan jo ikke være nødvendig å ta med dl mål når man går på butikken? Samme med salat også, målt i dl?? Dere skjønner sikkert at dette er en humoristisk henvendelse, men vi blir jo alltid oppfordret til å følge oppskrifter nøye. :-)

    Kommenter  (4)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      5 år siden
      Du har helt rett i at man skal lese oppskriftene nøye, Gunni. :) Og man skal være nøye når oppskrifter skrives og legges inn. Vi har rettet opp oppskriften. Takk for god tilbakemelding!

      Kommenter  (3)


Det er mye kjærlighet i god mat