Enchiladas
Enkel•30 min min
Enchiladas er en av det meksikanske kjøkkenets mest kjente retter. Fyll tortillalefser med kjøtt og annet godt.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkløk
-
400 gkarbonadedeig eller kjøttdeig
-
1 sssolsikkeolje
-
1 posetacokrydder
-
1 dlvann
-
8 stktortillalefser , gjerne fullkorn
-
2 dlNorvegia® Original eller annen god gulost
-
12 stkcherrytomater
-
½ stkslangeagurk
-
4 stksalatblader
-
1 glasstacosaus
-
3 dl
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 225 °C, og finn frem en ildfast form.
-
2
Finhakk løk. Stek løk og karbonadedeig i olje til det er lett gjennomstekt. Tilsett tacokrydder og vann, og la det koke i ytterligere noen minutter, til væsken har trukket inn.
-
3
Fordel kjøttblandingen på tortillas og rull sammen. Legg rullene over i den ildfaste formen og dryss over revet ost.
-
4
Gratiner enchiladas midt i ovnen i 5–7 min, til osten har smeltet og blitt gyllen.
Tips
Skjær opp tomat, agurk og salat og server ved siden av sammen med tacosaus og rømme.