Skip to main content

Biffburrito

Enkel
30min

Burrito er en meksikansk rett med myke tortillalefser. Varier med kjøttsaus, bønner, ris, guacamole, revet ost og rømme.

4.0
(52)
Next ImageBiffburrito

Ingredienser

Antall porsjoner

Biffburrito:

4 stk
store tortillalefse eller wraps, gjerne fullkorn
1 stk
løk
2 stk
hvitløksfedd
1 stk
paprika
2 ss
koriander
12 stk
cherrytomat
400 g
biffstrimler
1 ss
solsikkeolje til steking
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper
400 g
kidneybønner

Guacamole:

2 stk
avokado
1 ss
hvitløksfedd
1 ss
olivenolje
3 ss
limesaft (ev. sitron)
0.5 ts
salt eller havsalt
0.5 ts
pepper

Tilbehør:

4 ss
tomatsalsa

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 100 °C. Pakk tortillalefser inn i aluminiumsfolie og varm dem i 10-12 minutter eller som anvist på pakken.

  2. Hakk løk, hvitløk og paprika. Finhakk frisk koriander og del cherrytomat i fire.

  3. Skjær biffkjøtt i strimler eller biter. Stek kjøttet i olje sammen med løk, hvitløk og paprika, og krydre med salt og pepper. Vend inn bønner og koriander.

Guacamole:

  1. Del avokado på langs og fjerne steinen med en skje. Skrap ut avokadokjøttet og ha det i en bolle. Mos lett med gaffel til du får ønsket konsistens.

  2. Press hvitløk og bland den i avokadoen sammen med olivenolje, limesaft, salt og pepper. Sett den kaldt frem til servering.

  3. Fordel alt på tortillalefsene og ha på rømme, guacamole og salsa. Rull sammen til en burrito.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Legg avokadosteinene i guacamolen. Da holder den bedre på fargen.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter