Biffburrito
Enkel•30 min min
Burrito er en meksikansk rett med myke tortillalefser. Varier med kjøttsaus, bønner, ris, guacamole, revet ost og rømme.
Ingredienser
Antall porsjoner
Biffburrito:
-
4 stkstore tortillalefser eller wraps, gjerne fullkorn
-
1 stkløk
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 stkpaprika
-
2 sskoriander
-
12 stkcherrytomater
-
400 gbiffstrimler
-
1 sssolsikkeolje til steking
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
400 gkidneybønner
Guacamole:
-
2 stkavokado
-
1 sshvitløksfedd
-
1 ssolivenolje
-
3 sslimesaft (ev. sitron)
-
½ tssalt eller havsalt
-
½ tspepper
Tilbehør:
-
4 ss
-
4 sstomatsalsa
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 100 °C. Pakk tortillalefser inn i aluminiumsfolie og varm dem i 10-12 minutter eller som anvist på pakken.
-
2
Hakk løk, hvitløk og paprika. Finhakk frisk koriander og del cherrytomat i fire.
-
3
Skjær biffkjøtt i strimler eller biter. Stek kjøttet i olje sammen med løk, hvitløk og paprika, og krydre med salt og pepper. Vend inn bønner og koriander.
Guacamole:
-
4
Del avokado på langs og fjerne steinen med en skje. Skrap ut avokadokjøttet og ha det i en bolle. Mos lett med gaffel til du får ønsket konsistens.
-
5
Press hvitløk og bland den i avokadoen sammen med olivenolje, limesaft, salt og pepper. Sett den kaldt frem til servering.
-
6
Fordel alt på tortillalefsene og ha på rømme, guacamole og salsa. Rull sammen til en burrito.