Biffburrito

Biffburrito

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Burrito er en meksikansk rett med myke tortillalefser. Varier med kjøttsaus, bønner, ris, guacamole, revet ost og rømme.

Antall porsjoner

Ingredienser

Biffburrito:

4 stk store tortillalefser eller wraps, gjerne fullkorn
1 stk løk
2 stk hvitløksfedd
1 stk paprika
2 ss koriander
12 stk cherrytomater
400 g biffstrimler
1 ss solsikkeolje til steking
¼ ts salt
¼ ts pepper
400 g kidneybønner

Guacamole:

2 stk avokadoer
1 ss hvitløksfedd
1 ss olivenolje
3 ss limesaft (ev. sitron)
½ ts salt eller havsalt
½ ts pepper

Tilbehør:

4 ss TINE Lettrømme 18 %
4 ss tomatsalsa

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 100 °C. Pakk tortillalefser inn i aluminiumsfolie og varm dem i 10-12 minutter eller som anvist på pakken.
    2. Hakk løk, hvitløk og paprika. Finhakk frisk koriander og del cherrytomat i fire.
    3. Skjær biffkjøtt i strimler eller biter. Stek kjøttet i olje sammen med løk, hvitløk og paprika, og krydre med salt og pepper. Vend inn bønner og koriander.
  1. Guacamole:

    1. Del avokado på langs og fjerne steinen med en skje. Skrap ut avokadokjøttet og ha det i en bolle. Mos lett med gaffel til du får ønsket konsistens.
    2. Press hvitløk og bland den i avokadoen sammen med olivenolje, limesaft, salt og pepper. Sett den kaldt frem til servering.
    3. Fordel alt på tortillalefsene og ha på rømme, guacamole og salsa. Rull sammen til en burrito.
Tips!

Legg avokadosteinene i guacamolen. Da holder den bedre på fargen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat