Skip to main content

Rask laksepanne

Enkel
15min

Laks er enkelt og raskt å tilberede. Når du steker laksefilet på denne måten skal den kun stekes ett minutt på hver side før den får ligge å godgjøre seg i den smakfulle sausen i fem minutter.

3.9
(102)
Next ImageRask laksepanne

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

600 g
laksefilet uten skinn
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 stk
fennikel
1 stk
løk
1 ts
soyasaus
0.5 stk
sitron
200 g
sukkererter

Fremgangsmåte

  1. Skjær laks i skiver. Skjær fenikkel og løk i strimler.

  2. Ha smør i stekepannen og stek biter av lakspå høy varme i ca. 1 minutt på hver side, krydre med salt og pepper. Ta laksen deretter ut av stekepannen.

  3. Fres fenikkel og løk i 1 minutt. Skru ned varmen og bland inn creme fraiche, soyasaus og sitronsaft. Legg laksebiter på toppen og la det surre i ca. 5 minutter på middels varme.

    Tips

    Blir sausen for tykk kan du spe med litt vann og eventuelt litt fiskefond.

  4. Grovhakk sukkererter og strø over rett før servering.

    Tips

    Det er også godt med kokt potet til denne retten.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Resultatet blir best når du tilbereder laksen romtemperert.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter