Rask laksepanne

(73)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Laks er enkelt og raskt å tilberede. Når du steker SALMA på denne måten skal den kun stekes ett minutt på hver side før den får ligge å godgjøre seg i den smakfulle sausen i fem minutter.

Antall porsjoner

Ingredienser

600 gSALMA
2 ssTINE Meierismør
½ tssalt
¼ tspepper
1 stkfennikel
1 stkløk
3 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 tssoyasaus
½ stksitron
200 gsukkererter

Slik gjør du det

    1. Skjær laks i skiver. Skjær fenikkel og løk i strimler.
    2. Ha smør i stekepannen og stek biter av SALMA på høy varme i ca. 1 minutt på hver side, krydre med salt og pepper. Ta laksen deretter ut av stekepannen.
    3. Fres fenikkel og løk i 1 minutt. Skru ned varmen og bland inn creme fraiche, soyasaus og sitronsaft. Legg laksebiter på toppen og la det surre i ca. 5 minutter på middels varme.

      Tips:

      Blir sausen for tykk kan du spe med litt vann og eventuelt litt fiskefond.

    4. Grovhakk sukkererter og strø over rett før servering.

      Tips:

      Det er også godt med kokt potet til denne retten.

Tips:

Resultatet blir best når du tilbereder laksen romtemperert.

Kommentarer

  Legg til kommentar