Håndkle og blad
Rask laksepanne
(8484)

Rask laksepanne

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Laks er enkelt og raskt å tilberede. Når du steker SALMA på denne måten skal den kun stekes ett minutt på hver side før den får ligge å godgjøre seg i den smakfulle sausen i fem minutter.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

600 gSALMA
2 ssTINE Meierismør
½ tssalt
¼ tspepper
1 stkfennikel
1 stkløk
3 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 tssoyasaus
½ stksitron
200 gsukkererter
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Skjær laks i skiver. Skjær fenikkel og løk i strimler.
    2. Ha smør i stekepannen og stek biter av SALMA på høy varme i ca. 1 minutt på hver side, krydre med salt og pepper. Ta laksen deretter ut av stekepannen.
    3. Fres fenikkel og løk i 1 minutt. Skru ned varmen og bland inn creme fraiche, soyasaus og sitronsaft. Legg laksebiter på toppen og la det surre i ca. 5 minutter på middels varme.
      Blått hjerte
      Tips!

      Blir sausen for tykk kan du spe med litt vann og eventuelt litt fiskefond.

    4. Grovhakk sukkererter og strø over rett før servering.
      Blått hjerte
      Tips!

      Det er også godt med kokt potet til denne retten.

Blått hjerte
Tips!

Resultatet blir best når du tilbereder laksen romtemperert.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat