Rask laksepanne
Enkel•15 min min
Laks er enkelt og raskt å tilberede. Når du steker laksefilet på denne måten skal den kun stekes ett minutt på hver side før den får ligge å godgjøre seg i den smakfulle sausen i fem minutter.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
600 glaksefileter uten skinn
-
2 ss
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 stkfennikel
-
1 stkløk
-
3 dl
-
1 tssoyasaus
-
½ stksitron
-
200 gsukkererter
Slik gjør du det
-
1
Skjær laks i skiver. Skjær fenikkel og løk i strimler.
-
2
Ha smør i stekepannen og stek biter av lakspå høy varme i ca. 1 minutt på hver side, krydre med salt og pepper. Ta laksen deretter ut av stekepannen.
-
3
Fres fenikkel og løk i 1 minutt. Skru ned varmen og bland inn creme fraiche, soyasaus og sitronsaft. Legg laksebiter på toppen og la det surre i ca. 5 minutter på middels varme.
Tips
Blir sausen for tykk kan du spe med litt vann og eventuelt litt fiskefond.
-
4
Grovhakk sukkererter og strø over rett før servering.
Tips
Det er også godt med kokt potet til denne retten.