Rask laksepanne
Laks er enkelt og raskt å tilberede. Når du steker laksefilet på denne måten skal den kun stekes ett minutt på hver side før den får ligge å godgjøre seg i den smakfulle sausen i fem minutter.
Enkel•15 min•4 personer
Ingredienser
- 600 g laksefilet uten skinn
- 2 ss TINE® Meierismør
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 stykk fennikel
- 1 stykk løk
- 3 dl TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 1 ts soyasaus
- 0.5 stykk sitron
- 200 g sukkererter
Slik gjør du
1
Skjær laks i skiver. Skjær fenikkel og løk i strimler.
2
Ha smør i stekepannen og stek biter av lakspå høy varme i ca. 1 minutt på hver side, krydre med salt og pepper. Ta laksen deretter ut av stekepannen.
3
Fres fenikkel og løk i 1 minutt. Skru ned varmen og bland inn creme fraiche, soyasaus og sitronsaft. Legg laksebiter på toppen og la det surre i ca. 5 minutter på middels varme.
TipsBlir sausen for tykk kan du spe med litt vann og eventuelt litt fiskefond.
4
Grovhakk sukkererter og strø over rett før servering.
TipsDet er også godt med kokt potet til denne retten.
TipsResultatet blir best når du tilbereder laksen romtemperert.