Rask laksepanne

Rask laksepanne

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 15 min
Laks er enkelt og raskt å tilberede. Når du steker SALMA på denne måten skal den kun stekes ett minutt på hver side før den får ligge å godgjøre seg i den smakfulle sausen i fem minutter.

Ingredienser

Antall porsjoner

600 g SALMA
2 ss TINE Meierismør
½ ts salt
¼ ts pepper
1 stk fennikel
1 stk løk
3 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 ts soyasaus
½ stk sitron
200 g sukkererter

Slik gjør du det

    1. Skjær laks i skiver. Skjær fenikkel og løk i strimler.
    2. Ha smør i stekepannen og stek biter av SALMA på høy varme i ca. 1 minutt på hver side, krydre med salt og pepper. Ta laksen deretter ut av stekepannen.
    3. Fres fenikkel og løk i 1 minutt. Skru ned varmen og bland inn creme fraiche, soyasaus og sitronsaft. Legg laksebiter på toppen og la det surre i ca. 5 minutter på middels varme.
      Tips!

      Blir sausen for tykk kan du spe med litt vann og eventuelt litt fiskefond.

    4. Grovhakk sukkererter og strø over rett før servering.
      Tips!

      Det er også godt med kokt potet til denne retten.

Tips!

Resultatet blir best når du tilbereder laksen romtemperert.

Kommentar

Kommentarer

  • Tuppi

    2 år siden
    Denne middagsretten er nydelig og veldig rask å lage Sunn mat som jeg anbefaler???? Dersom jeg ikke har alt som er i oppskriften tar jeg noe lignende istede for eller utelater. Men laks og creme Freche må være med????

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Tuppi, Så hyggelig at du anbefaler denne retten videre, det viser hvor godt den falt i smak hos dere :) Flott at du tilfører eller endrer litt på den etter som hva man har i hus. Det er bare fantasien som setter grenser i matlaging. God høst!

      Kommenter  (5)


  • Elin Stine

    6 år siden
    Anbefaler denne til middag! Vi bruker vanlig laksefilet vi kjøper i ferskvaredisken til hverdags og den blir kjempegod i cremefraiche-sausen

    Kommenter  (30)

    • Silje

      2 år siden
      hei

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat