Ovnsbakt kyllingbryst med risotto
Middels•30 min min
Fristende oppskrift på kyllingrett med deilig kantarellrisotto og bønner. Kyllingen får en herlig smak av sitrus og rosmarin.
Ingredienser
Antall porsjoner
nøttesmør:
-
1 dl
-
1 ½ tsvann
Kyllingbryst:
-
4 stkkyllingbryst
-
3 stkhvitløksfedd
-
1 sssitronskall
-
4 ssfersk rosmarin (smak til etter hva du selv liker)
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
Risotto:
-
2 stksjalottløk
-
300 grisottoris
-
2 dlhvitvin
-
7 dlkyllingfond (evt. kyllingbuljong)
-
3 ssNorvegia® Ekstra Vellagret - fra ostehjul (finrevet)
-
50 g
-
100 gkantareller
-
50 gfeves bønner
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
2 sssitronsaft
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 220 °C.
-
2
Ha smør i en stekepanne og varm opp på middels varme. Når det begynner å boble, er det viktig å følge med slik at smøret ikke blir svidd. Rør inn litt vann når boblingen er på vei ned. Gjør dette et par ganger, til du har et gyllent smør der nesten all væsken har fordampet.
-
3
Pensle kyllingfilet med nøttesmør. Legg kyllingen i en langpanne med hvitløk, sitronskall, rosmarin, salt og pepper. Bak i stekeovnen i 10–12 minutter. La hvile.
-
4
Fres løk og ris i en stekepanne. Ha på hvitvin og kok inn. Ha i fond litt etter litt og kok inn.
-
5
Tilsett finrevet ost samt smør kantarell og bønner. Smak til med salt, pepper og sitronsaft