Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Ovnsbakt kyllingbryst med risotto

Middels
30min

Fristende oppskrift på kyllingrett med deilig kantarellrisotto og bønner. Kyllingen får en herlig smak av sitrus og rosmarin.

3.9
(53)
Next ImageOvnsbakt kyllingbryst med risotto

Ingredienser

Antall porsjoner

nøttesmør:

1.5 ts
vann

Kyllingbryst:

4 stk
kyllingbryst
3 stk
hvitløksfedd
1 ss
sitronskall
4 ss
fersk rosmarin (smak til etter hva du selv liker)
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper

Risotto:

2 stk
sjalottløk
300 g
risottoris
2 dl
hvitvin
7 dl
kyllingfond (evt. kyllingbuljong)
100 g
kantarell
50 g
feves bønner
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper
2 ss
sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 220 °C.

  2. Ha smør i en stekepanne og varm opp på middels varme. Når det begynner å boble, er det viktig å følge med slik at smøret ikke blir svidd. Rør inn litt vann når boblingen er på vei ned. Gjør dette et par ganger, til du har et gyllent smør der nesten all væsken har fordampet.

  3. Pensle kyllingfilet med nøttesmør. Legg kyllingen i en langpanne med hvitløk, sitronskall, rosmarin, salt og pepper. Bak i stekeovnen i 10–12 minutter. La hvile.

  4. Fres løk og ris i en stekepanne. Ha på hvitvin og kok inn. Ha i fond litt etter litt og kok inn.

  5. Tilsett finrevet ost samt smør kantarell og bønner. Smak til med salt, pepper og sitronsaft

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter