Ovnsbakt kyllingbryst med risotto

Ovnsbakt kyllingbryst med risotto

Kommentarer 0
  • Middels
  • 30 min
Fristende oppskrift på kyllingrett med deilig kantarellrisotto og bønner. Kyllingen får en herlig smak av sitrus og rosmarin.

Ingredienser

Antall porsjoner

nøttesmør:

1 dl TINE Meierismør
1 ½ ts vann

Kyllingbryst:

4 stk kyllingbryst
3 stk hvitløksfedd
1 ss sitronskall
4 ss fersk rosmarin (smak til etter hva du selv liker)
¼ ts salt
¼ ts pepper

Risotto:

2 stk sjalottløk
100 g risottoris
1 dl hvitvin
2 dl kyllingfond (evt. kyllingbuljong)
3 ss Norvegia® Ekstra Vellagret - fra ostehjul (finrevet)
50 g TINE Meierismør
100 g kantareller
50 g feves bønner
¼ ts salt
¼ ts pepper
2 ss sitronsaft

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 220 °C.
    2. Ha smør i en stekepanne og varm opp på middels varme. Når det begynner å boble, er det viktig å følge med slik at smøret ikke blir svidd. Rør inn litt vann når boblingen er på vei ned. Gjør dette et par ganger, til du har et gyllent smør der nesten all væsken har fordampet.
    3. Pensle kyllingfilet med nøttesmør. Legg kyllingen i en langpanne med hvitløk, sitronskall, rosmarin, salt og pepper. Bak i stekeovnen i 10–12 minutter. La hvile.
    4. Fres løk og ris i en stekepanne. Ha på hvitvin og kok inn. Ha i fond litt etter litt og kok inn.
    5. Tilsett finrevet ost samt smør kantarell og bønner. Smak til med salt, pepper og sitronsaft

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat