Krydret kylling med pære

Krydret kylling med pære

Kommentarer 4
  • Middels
  • 50 min
  • 35 min
Smakfull kyllingrett med krydret og søtlig smak av ingefær og pære. Med den pikante ostesausen blir dette en god ovnsrett.

Ingredienser

Antall porsjoner

Marinade:

1 stk chili
1 ss friskrevet ingefær
1 stk sitron (finrevet skall av)
2 ss flytende honning
3 ss olivenolje

kylling:

4 stk kyllinglår
1 ts salt
¼ ts nykvernet pepper
2 stk pærer
2 ss sitronsaft

Pasta med fløte og blåmuggost:

200 g pasta
2 dl TINE Matfløte
100 g Selbu Blå

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 ºC.
  1. marinade:

    1. Del chili i to og ta ut frø og hinner. Finhakk chili. Bland chili, ingefær, sitronsaft, honning og olivenolje i en ildfast form.
  2. kylling:

    1. Skjær kyllinglår i to og legg over i formen. Øs over marinade og sett formen kaldt i minst 10 minutter.
      Tips!

      Legger du kyllinglårene i marinade om morgenen, er retten fort ferdig til kveldskosen.før kveldskosen.

    2. Krydre kyllingen med salt og pepper. Del pære i 4 båter og legg dem ved siden av kyllingen. Tilbered i ovnen i ca. 35 minutter til kyllingen er gjennomstekt. Snu litt på kyllingen under stekingen. Bland med sitronskall når det er ca. 10 minutter igjen.
  3. Pasta med fløte og blåmuggost:

    1. Kok pasta som anvist på pakken. Hell av kokevannet og hell pastaen tilbake i kjelen. Rør inn matfløte og kok opp igjen. Ha i smuldret blåmuggost og rør slik at den smelter. Server med nykvernet pepper over.
Tips!

Kjøper du kyllinglårene frosne i butikken, bør du la dem tine i kjøleskapet over natten.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Pia

    4 år siden
    I oppskriften står det at man skal bruke skallet av en sitron. I beskrivelsen står det at sitronsaften blandes med resten av marinaden. Skal både skall og saft brukes?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Pia, Beklager, her var det en feil i oppskriften. Sitronsaften skal i marinaden, mens sitronskallet blandes i formen mot slutten av steketiden. Jeg retter opp i oppskriften med en gang, takk for tilbakemeldingen :)

      Kommenter  (0)


  • Reidun Granberg

    6 år siden
    Skal pærene i ovnen 35 minutter sammen med kyllingen? Oppskriften er upresis!

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Reidun. Beklager at oppskriften muligens var litt upresis, men, ja, pærene skal i formen sammen med kyllingen og dermed stekes sammen i 35 minutter. Jeg må også bare beklage det sene svaret mitt. Håper du fant ut av det. Ha en fin dag videre.

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat