Skip to main content

Krydret kylling med pære

Middels
50min

Smakfull kyllingrett med krydret og søtlig smak av ingefær og pære. Med den pikante ostesausen blir dette en god ovnsrett.

4.5
(28)
Next ImageKrydret kylling med pære

Ingredienser

Antall porsjoner

Marinade:

1 stk
chili
1 ss
friskrevet ingefær
1 stk
sitron (finrevet skall av)
2 ss
flytende honning
3 ss
olivenolje

kylling:

4 stk
kyllinglår
1 ts
salt
0.25 ts
nykvernet pepper
2 stk
pære
2 ss
sitronsaft

Pasta med fløte og blåmuggost:

200 g
pasta

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 ºC.

marinade:

  1. Del chili i to og ta ut frø og hinner. Finhakk chili. Bland chili, ingefær, sitronsaft, honning og olivenolje i en ildfast form.

kylling:

  1. Skjær kyllinglår i to og legg over i formen. Øs over marinade og sett formen kaldt i minst 10 minutter.

    Tips

    Legger du kyllinglårene i marinade om morgenen, er retten fort ferdig til kveldskosen.før kveldskosen.

  2. Krydre kyllingen med salt og pepper. Del pære i 4 båter og legg dem ved siden av kyllingen. Tilbered i ovnen i ca. 35 minutter til kyllingen er gjennomstekt. Snu litt på kyllingen under stekingen. Bland med sitronskall når det er ca. 10 minutter igjen.

Pasta med fløte og blåmuggost:

  1. Kok pasta som anvist på pakken. Hell av kokevannet og hell pastaen tilbake i kjelen. Rør inn matfløte og kok opp igjen. Ha i smuldret blåmuggost og rør slik at den smelter. Server med nykvernet pepper over.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Kjøper du kyllinglårene frosne i butikken, bør du la dem tine i kjøleskapet over natten.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter