Håndkle og blad
Krydret kylling med pære
(1919)

Krydret kylling med pære

  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

Smakfull kyllingrett med krydret og søtlig smak av ingefær og pære. Med den pikante ostesausen blir dette en god ovnsrett.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Marinade:

1 stkchili
1 ssfriskrevet ingefær
1 stksitron (finrevet skall av)
2 ssflytende honning
3 ssolivenolje

kylling:

4 stkkyllinglår
1 tssalt
¼ tsnykvernet pepper
2 stkpærer
2 sssitronsaft

Pasta med fløte og blåmuggost:

200 gpasta
2 dlTINE Matfløte
100 gSelbu Blå
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 ºC.
    1. Del chili i to og ta ut frø og hinner. Finhakk chili. Bland chili, ingefær, sitronsaft, honning og olivenolje i en ildfast form.
    1. Skjær kyllinglår i to og legg over i formen. Øs over marinade og sett formen kaldt i minst 10 minutter.
      Blått hjerte
      Tips!

      Legger du kyllinglårene i marinade om morgenen, er retten fort ferdig til kveldskosen.før kveldskosen.

    2. Krydre kyllingen med salt og pepper. Del pære i 4 båter og legg dem ved siden av kyllingen. Tilbered i ovnen i ca. 35 minutter til kyllingen er gjennomstekt. Snu litt på kyllingen under stekingen. Bland med sitronskall når det er ca. 10 minutter igjen.
    1. Kok pasta som anvist på pakken. Hell av kokevannet og hell pastaen tilbake i kjelen. Rør inn matfløte og kok opp igjen. Ha i smuldret blåmuggost og rør slik at den smelter. Server med nykvernet pepper over.
Blått hjerte
Tips!

Kjøper du kyllinglårene frosne i butikken, bør du la dem tine i kjøleskapet over natten.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat