Krydret kylling med pære

Krydret kylling med pære

4
20
Middels50 min
Smakfull kyllingrett med krydret og søtlig smak av ingefær og pære. Med den pikante ostesausen blir dette en god ovnsrett.

Ingredienser

Antall porsjoner

Marinade:

  • 1 stk
    chili
  • 1 ss
    friskrevet ingefær
  • 1 stk
    sitron (finrevet skall av)
  • 2 ss
    flytende honning
  • 3 ss
    olivenolje

kylling:

  • 4 stk
    kyllinglår
  • 1 ts
    salt
  • ¼ ts
    nykvernet pepper
  • 2 stk
    pærer
  • 2 ss
    sitronsaft

Pasta med fløte og blåmuggost:

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 200 ºC.

marinade:

  1. 2

    Del chili i to og ta ut frø og hinner. Finhakk chili. Bland chili, ingefær, sitronsaft, honning og olivenolje i en ildfast form.

kylling:

  1. 3

    Skjær kyllinglår i to og legg over i formen. Øs over marinade og sett formen kaldt i minst 10 minutter.

    Tips

    Legger du kyllinglårene i marinade om morgenen, er retten fort ferdig til kveldskosen.før kveldskosen.

  2. 4

    Krydre kyllingen med salt og pepper. Del pære i 4 båter og legg dem ved siden av kyllingen. Tilbered i ovnen i ca. 35 minutter til kyllingen er gjennomstekt. Snu litt på kyllingen under stekingen. Bland med sitronskall når det er ca. 10 minutter igjen.

Pasta med fløte og blåmuggost:

  1. 5

    Kok pasta som anvist på pakken. Hell av kokevannet og hell pastaen tilbake i kjelen. Rør inn matfløte og kok opp igjen. Ha i smuldret blåmuggost og rør slik at den smelter. Server med nykvernet pepper over.

Tips

Kjøper du kyllinglårene frosne i butikken, bør du la dem tine i kjøleskapet over natten.

Del denne oppskriften: