Krydret kylling med pære
Smakfull kyllingrett med krydret og søtlig smak av ingefær og pære. Med den pikante ostesausen blir dette en god ovnsrett.
Middels•50 min•4 personer
Ingredienser
Marinade:
- 1 stykk chili
- 1 ss friskrevet ingefær
- 1 stykk sitron, (finrevet skall av)
- 2 ss flytende honning
- 3 ss olivenolje
kylling:
- 4 stykk kyllinglår
- 1 ts salt
- 0.25 ts nykvernet pepper
- 2 stykk pære
- 2 ss sitronsaft
Pasta med fløte og blåmuggost:
- 200 g pasta
- 2 dl TINE® Matfløte
- 100 g Selbu Blå® Original
Slik gjør du
marinade:
1
Del chili i to og ta ut frø og hinner. Finhakk chili. Bland chili, ingefær, sitronsaft, honning og olivenolje i en ildfast form.
kylling:
1
Skjær kyllinglår i to og legg over i formen. Øs over marinade og sett formen kaldt i minst 10 minutter.
TipsLegger du kyllinglårene i marinade om morgenen, er retten fort ferdig til kveldskosen.før kveldskosen.
2
Krydre kyllingen med salt og pepper. Del pære i 4 båter og legg dem ved siden av kyllingen. Tilbered i ovnen i ca. 35 minutter til kyllingen er gjennomstekt. Snu litt på kyllingen under stekingen. Bland med sitronskall når det er ca. 10 minutter igjen.
Pasta med fløte og blåmuggost:
1
Kok pasta som anvist på pakken. Hell av kokevannet og hell pastaen tilbake i kjelen. Rør inn matfløte og kok opp igjen. Ha i smuldret blåmuggost og rør slik at den smelter. Server med nykvernet pepper over.
TipsKjøper du kyllinglårene frosne i butikken, bør du la dem tine i kjøleskapet over natten.