Krydret kylling med pære
Middels•50 min35 min
Ingredienser
Antall porsjoner
Marinade:
-
1 stkchili
-
1 ssfriskrevet ingefær
-
1 stksitron (finrevet skall av)
-
2 ssflytende honning
-
3 ssolivenolje
kylling:
-
4 stkkyllinglår
-
1 tssalt
-
¼ tsnykvernet pepper
-
2 stkpærer
-
2 sssitronsaft
Pasta med fløte og blåmuggost:
-
200 gpasta
-
2 dl
-
100 g
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 ºC.
marinade:
-
2
Del chili i to og ta ut frø og hinner. Finhakk chili. Bland chili, ingefær, sitronsaft, honning og olivenolje i en ildfast form.
kylling:
-
3
Skjær kyllinglår i to og legg over i formen. Øs over marinade og sett formen kaldt i minst 10 minutter.
Tips
Legger du kyllinglårene i marinade om morgenen, er retten fort ferdig til kveldskosen.før kveldskosen.
-
4
Krydre kyllingen med salt og pepper. Del pære i 4 båter og legg dem ved siden av kyllingen. Tilbered i ovnen i ca. 35 minutter til kyllingen er gjennomstekt. Snu litt på kyllingen under stekingen. Bland med sitronskall når det er ca. 10 minutter igjen.
Pasta med fløte og blåmuggost:
-
5
Kok pasta som anvist på pakken. Hell av kokevannet og hell pastaen tilbake i kjelen. Rør inn matfløte og kok opp igjen. Ha i smuldret blåmuggost og rør slik at den smelter. Server med nykvernet pepper over.