Krydret kylling med pære

(18)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

Smakfull kyllingrett med krydret og søtlig smak av ingefær og pære. Med den pikante ostesausen blir dette en god ovnsrett.

Antall porsjoner

Ingredienser

Marinade:

1 stkchili
1 ssfriskrevet ingefær
1 stksitron (finrevet skall av)
2 ssflytende honning
3 ssolivenolje

kylling:

4 stkkyllinglår
1 tssalt
¼ tsnykvernet pepper
2 stkpærer
2 sssitronsaft

Pasta med fløte og blåmuggost:

200 gpasta
2 dlTINE Matfløte
100 gSelbu Blå
 Les kommentarer (4) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 ºC.
  • marinade:

    1. Del chili i to og ta ut frø og hinner. Finhakk chili. Bland chili, ingefær, sitronsaft, honning og olivenolje i en ildfast form.
  • kylling:

    1. Skjær kyllinglår i to og legg over i formen. Øs over marinade og sett formen kaldt i minst 10 minutter.

      Tips:

      Legger du kyllinglårene i marinade om morgenen, er retten fort ferdig til kveldskosen.før kveldskosen.

    2. Krydre kyllingen med salt og pepper. Del pære i 4 båter og legg dem ved siden av kyllingen. Tilbered i ovnen i ca. 35 minutter til kyllingen er gjennomstekt. Snu litt på kyllingen under stekingen. Bland med sitronskall når det er ca. 10 minutter igjen.
  • Pasta med fløte og blåmuggost:

    1. Kok pasta som anvist på pakken. Hell av kokevannet og hell pastaen tilbake i kjelen. Rør inn matfløte og kok opp igjen. Ha i smuldret blåmuggost og rør slik at den smelter. Server med nykvernet pepper over.

Tips:

Kjøper du kyllinglårene frosne i butikken, bør du la dem tine i kjøleskapet over natten.

Kommentarer

  Legg til kommentar