Lønnesirupmarinerte kyllingkubber
Saftig snaddermat er til for å deles med venner og familie. Her får du oppskrift på deilige klissete og utrolig smakfulle kyllingklubber. Husk å beregne god tid, for de blir aller best om de får ligge i marinaden i minst 4 timer.
Enkel•1 t•4 personer
Ingredienser
- 1 kg kyllingklubbe
- 1 dl lønnesirup
- 0.5 dl chilisaus
- 1 stykk liten løk
- 2 ss eplesidereddik
- 1 ss sennep
- 1 ts worcestershiresaus
Dipp med ingefær:
- 1 beger TINE® Lettrømme 17 %
- 1 ss revet frisk ingefær
- 0.25 ts salt
Slik gjør du
1
Finhakk løken og skjær noen snitt i kjøttet på kyllingklubbene. Bland lønnesirup, chilisaus, hakket løk, eddik, sennep og Worcestershiresaus i tett plastpose.
2
Legg kyllingklubbene i, rist slik at marinaden dekker kyllingkubbene. La de ligge i marinaden i kjøleskapet i minst fire timer. Sett stekeovnen på 200 °C.
3
Stek kyllingklubbene i ovnen eller grill dem. Pensle gjerne med marinaden i løpet av steketiden. Stek til de er gjennomstekte, ca. 30 minutter. Server med dipp til og gjerne noen rå grønnsaker.
4
Bland alt til dippen og smak også til med litt nykvernet pepper. La den stå og trekke minst ½ time før servering, da kommer smaken bedre fram.
TipsDet er lurt å ha våtservietter eller godt tørkepapir for hånden når disse blir servert.