Kyllingvinger med enkel blåmuggdipp
Gjør som amerikanerne, og prøv dipp med blåmuggost kyllingvinger.
Enkel•20 min•4 personer
Ingredienser
- 1.2 kg kyllingvinger
- 0.25 ts salt og pepper, eller annet krydder
- 3 stykk gulrot
- 3 stilk stangselleri
BLÅMUGGOSTDIPP
- 150 g Selbu Blå® Original, , i biter
- 200 g TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 0.5 stykk hvitløksfedd, , finhakket og most
- 0.5 ts sitronsaft
- 0.25 ts pepper
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 200 ºC. Finn frem en ildfast form eller langpanne.
2
Legg kyllingvingene i formen. Krydre med salt og pepper. Pensle gjerne kyllingvingene med litt olje. Stek i ca. 30 minutter.
3
Vask og skrell gulrot. Vask stangselleri. Skjær i staver.
4
Bland blåmuggost, Crème Fraîche, hvitløk, sitronsaft og pepper til en fyldig dipp.
5
Legg grønnsaker, kyllingvinger og dipp på et fat og server.