Skip to main content

Ovnsbakt laks med dill- og sitronsmør og risotto

Middels
50min

Ekstra smaksrik laksemiddag servert med kremet risotto, gode grønnsaker og syrlig dillsmør. Like god til hverdags som til fest.

4.5
(17)
Next ImageOvnsbakt laks med dill- og sitronsmør og risotto

Ingredienser

Antall porsjoner

Dill- og sitronsmør:

4 ss
frisk dill
0.5 stk
sitron, revet skall av

Risotto:

1 l
vann
1 stk
grønnsaksbuljongterning
1 stk
sjalottløk
3 dl
arborioris eller annen risottoris
1 dl
Sunniva® Original Eplejuice eller annen eplejuice
100 g
revet Norvegia® Vellagret - fra ostehjul eller annen godt lagret gulost

laks:

4 stk
laksefilet (á ca. 140 g)
1 ts
salt
0.25 ts
pepper

Tilbehør:

150 g
sukkererter
1 stk
fennikel
0.5 ss
salt
1 ss
sitronsaft
1 ss
olivenolje

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 150 ºC og finn fram en ildfast form.

Dill- og sitronsmør:

  1. Bland smør med dill og sitronskall. Form smøret til en rull i matpapir eller folie, og legg den i kjøleskapet.

Risotto:

  1. Kok opp vann og buljongterning.

  2. Skrell og finhakk løk. Surr ris og løk i smør til risen er blank.

  3. Hell på eplejuice og la det koke inn. Når det har kokt inn, kan du helle på litt og litt av den varme buljongen. Rør om av og til. Det viktigste er at du lar litt og litt av væsken koke inn mellom hver gang. Kok til risen er mør, i ca. 20 minutter.

  4. Riv ost eller bruk ferdig revet ost. Rør osten inn i risottoen og la den smelte.

laks:

  1. Vask, tørk og legg laksestykkene i en ildfast form. Krydre med salt og nykvernet pepper. Stek formen midt i ovnen i 10–15 minutter.

Tilbehør:

  1. Skjær sukkererter og fennikel i strimler. Bland med salt, sitronsaft og olivenolje. Damp dette i litt smør i en kjele i et par minutter. Server laks med dill- og sitronsmør, grønnsaker og risotto.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bytt gjerne ut risotto med fullkornspasta eller poteter.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter