Lakselasagne med fetaostkrem

Lakselasagne med fetaostkrem

Kommentarer 15
  • Enkel
  • 30 min
  • 25 min
Oppskrift på en spennende og annerledes type lasagne med laks og deilig fetaostkrem. En sikker hit hos både voksne og barn.

Antall porsjoner

Ingredienser

200 g fetaost
3 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 % eller rømme
½ ts salt
¼ ts pepper
12 stk lasagneplater
1 ss TINE Meierismør til formen
4 stk tomater i skiver
600 g laksefilet i tynne skiver
3 stk modne avokadoer i skiver
100 g Jarlsberg® Revet

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 180 °C. Finn frem en ildfast form.
    2. Kjør feta og Crème Fraîche i mikser, eller mos med gaffel. Smak til med salt og pepper.
    3. Kok lasagneplater myke og la dem renne av på et papir.
      Tips!

      Hvis du ønsker litt hardere lasagneplater, lar du være å koke dem på forhånd.

    4. Smør en ildfast form eller porsjonsformer. Legg lasagneplater, tomatskiver, lakseskiver, avokadoskiver og fetasaus lagvis. Dryss litt salt og pepper mellom hvert lag. Avslutt med lasagneplater, fetasaus og revet ost.
    5. Stek lasagnen midt i ovnen i ca. 20 minutter. For å få en mer gyllen farge på lasagnen, øker du temperaturen til 220 °C og lar den stå i noen minutter.
Tips!

Hvis du ønsker det, kan du bytte ut fetaostkremen med en vanlig hvit saus.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Jens

    3 måneder siden
    Fungerer det å bare legge pastaplatene i formen uten å koke de, også ha de litt lengre i ovnen

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Jens,

      Nei, dessverre er ikke det en mulighet i denne oppskriften da det er for lite væske til at pastaplatene koker i ovnen :) God matlaging!

      Kommenter  (0)

      • Jens

        3 måneder siden
        Takk for svar!
        Hva med å tilsette litt mer væske?

        Kommenter  (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          3 måneder siden
          Da blir det ikke ostekrem, men ostesaus ;)

          Kommenter  (0)


  • Cathrine

    7 måneder siden
    Denne var kjempegod! Puttet hvitløk i ostesausen, som anbefalt av en i kommentarfeltet, også hadde jeg pesto og salat ved siden av. Vurderer å prøve med pesto inni lasagnen neste gang!

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Så hyggelig å høre at det falt i smak, Cathrine :) Pesto i lasagnen er veldig godt. Anbefales!

      Kommenter  (0)


  • Maren

    3 år siden
    Smaker kjempegodt med en tomat og mozzarellasalat og frakt brød til.

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Maren, Takk for hyggelig tilbakemelding og gode tips :)

      Kommenter  (0)


  • Maren

    3 år siden
    Anbefaler å bytte ut avokado med spinat og bruke en chilli og et fedd hvitløk i ostesausen.

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Maren, Takk for gode tips til hvordan man kan variere denne retten :)

      Kommenter  (0)


  • Hanne Berg

    3 år siden
    Kan denne retten lages dagen før ?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Hanne, Ja, det går helt fint :) God middag!

      Kommenter  (0)


  • Aishah

    4 år siden
    Hei! Hvordan skal man legge alt lagvis?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      4 år siden
      Hei! Legg først lasagneplater, så tomatskiver. Deretter lakseskiver, så avokadoskiver og så fetasaus. Dryss litt salt og pepper mellom hvert lag. Avslutt med lasagneplater og fetasaus.

      Kommenter  (0)


  • turid eliassen

    7 år siden
    Denne retten smaker fantastisk....Brukte fetaos tmed knuste tomat istedenfor naturell.

    Kommenter  (4)


Det er mye kjærlighet i god mat