Lakselasagne med fetaostkrem

Lakselasagne med fetaostkrem

15
  • Enkel
  • 30 min
  • 25 min
Oppskrift på en spennende og annerledes type lasagne med laks og deilig fetaostkrem. En sikker hit hos både voksne og barn.

Ingredienser

200 g fetaost
3 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 % eller rømme
½ ts salt
¼ ts pepper
12 stk lasagneplater
1 ss TINE Meierismør til formen
4 stk tomater i skiver
600 g laksefilet i tynne skiver
3 stk modne avokadoer i skiver
100 g Jarlsberg® Revet

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 180 °C. Finn frem en ildfast form.
    2. Kjør feta og Crème Fraîche i mikser, eller mos med gaffel. Smak til med salt og pepper.
    3. Kok lasagneplater myke og la dem renne av på et papir.
      Tips

      Hvis du ønsker litt hardere lasagneplater, lar du være å koke dem på forhånd.

    4. Smør en ildfast form eller porsjonsformer. Legg lasagneplater, tomatskiver, lakseskiver, avokadoskiver og fetasaus lagvis. Dryss litt salt og pepper mellom hvert lag. Avslutt med lasagneplater, fetasaus og revet ost.
    5. Stek lasagnen midt i ovnen i ca. 20 minutter. For å få en mer gyllen farge på lasagnen, øker du temperaturen til 220 °C og lar den stå i noen minutter.
Tips

Hvis du ønsker det, kan du bytte ut fetaostkremen med en vanlig hvit saus.

Kommentarer

  • Jens

    1 år siden
    Fungerer det å bare legge pastaplatene i formen uten å koke de, også ha de litt lengre i ovnen

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Jens,

      Nei, dessverre er ikke det en mulighet i denne oppskriften da det er for lite væske til at pastaplatene koker i ovnen :) God matlaging!

       (0)

      • Jens

        1 år siden
        Takk for svar!
        Hva med å tilsette litt mer væske?

         (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          1 år siden
          Da blir det ikke ostekrem, men ostesaus ;)

           (0)


Det er mye kjærlighet i god mat