Lakselasagne med fetaostkrem
Enkel•30 min25 min
Oppskrift på en spennende og annerledes type lasagne med laks og deilig fetaostkrem. En sikker hit hos både voksne og barn.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
200 gfetaost
-
3 dlTINE® Lett Crème Fraîche 17 % eller rømme
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
12 stklasagneplater
-
1 ssTINE® Meierismør til formen
-
4 stktomater i skiver
-
600 glaksefilet i tynne skiver
-
3 stkmodne avokado i skiver
-
100 gJarlsberg® Revet
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 180 °C. Finn frem en ildfast form.
-
2
Kjør feta og Crème Fraîche i mikser, eller mos med gaffel. Smak til med salt og pepper.
-
3
Kok lasagneplater myke og la dem renne av på et papir.
Tips
Hvis du ønsker litt hardere lasagneplater, lar du være å koke dem på forhånd.
-
4
Smør en ildfast form eller porsjonsformer. Legg lasagneplater, tomatskiver, lakseskiver, avokadoskiver og fetasaus lagvis. Dryss litt salt og pepper mellom hvert lag. Avslutt med lasagneplater, fetasaus og revet ost.
-
5
Stek lasagnen midt i ovnen i ca. 20 minutter. For å få en mer gyllen farge på lasagnen, øker du temperaturen til 220 °C og lar den stå i noen minutter.