Urtemarinert laks med timainstekte rødbeter
Her er en oppskrift på en fristende godbit fra havet. Urtemarinaden setter en god smak på den fine laksefileten.
Middels•30 min•4 personer
Ingredienser
Urtemarinert SALMA:
- 1 ss gressløk
- 1 ss kapers
- 1 ss fersk ingefær
- 1 ss frisk timian
- 1 ss chili
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 2 ss olivenolje
- 600 g laksefilet, , fordelt på 4 porsjonsstykker á 150 g
Timainstekte rødbeter
- 350 g rødbeter
- 1 ss TINE® Meierismør
- 2 stykk sjalottløk, , i tynne skiver
- 2 ss frisk timian, , finhakket
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 225 °C.
2
Finhakk gressløk, kapers, ingefær, timian og chili. Bland med salt, nykvernet pepper og olje. Fordel marinaden over fiskebitene og legg i en ildfast form.
3
Stek fisken på midterste rille ca. 15 minutter, til den er knapt mør. La den hvile et par minutter før servering.
Rødbetkompott:
1
Skjær rødbete i båter og stek i smør sammen med finhakket sjalottløk. Dryss på kapers og frisk timian.
TipsRømme smaker godt sammen med laks og rødbeter.
TipsSALMA er av mange verdenskjente kokker ansett som den beste laksen i verden. Den er ferskpakket i beskyttende emballasje med ferskhetsgaranti.