Skip to main content

Laks på squash

Enkel
30min

Oppskrift på en enkel lakseform med kremet saus på en seng av squash. Perfekt å spise til hverdagsmiddag. Server gjerne retten med fullkornsris ved siden av.

3.8
(54)
Next ImageLaks på squash

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

800 g
skinn og benfri laksefilet
1 stk
stor squash, delt i skiver
0.5 stk
purre i ringer
3 stk
små vårløk, delt i ringer
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
2 dl
fiskekraft, gjerne vann + buljongterning eller hvitvin
1 dl
finklippet dill, eller basilikum
2 stk
gulrot delt i staver
3 dl
ris

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 220 °C og finn fram en ildfast form.

  2. Legg squashskiver, gulrot, purre og vårløk lagvis i formen. Legg på et par smørklatter og dryss over litt salt og nykvernet pepper. Del laksefiletene i pene serveringsstykker og legg dem oppå grønnsakene. Dryss over litt salt og pepper. Hell over fiskekraften. Bland Crème Fraîche med urtene og legg en god skje på hvert fiskestykke.

  3. Stek retten midt i ovnen til fisken er gjennomkokt, ca. 20 minutter.

  4. Kok ris etter anvisning på pakken.

    Tips

    Denne retten smaker også godt med poteter eller pasta. 

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du må gjerne bruke enda mer grønnsaker i denne retten, som for eksempel tynne staver av gulrot, små bunter av brokkoli eller skiver av rødløk.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter