Skip to main content

Laksesalat med avokado, epler og Kesam® med honning

Enkel
20min

Oppskrift på en god salat med laks, frukt, bær og grønnsaker, toppet med frisk honningkesam og sitronolje.

4.1
(66)
Next ImageLaksesalat med avokado, epler og Kesam® med honning

Ingredienser

Antall porsjoner

Laksesalat:

600 g
laksefilet uten skinn
1.5 dl
blåbær
150 g
blandet grønn salat
2 stk
avokado
1 stk
eple
2 dl
vårløk
0.5 dl
ristede solsikkekjerner
1 dl
rosiner
0.5 dl
sitron, revet skall av

Honningkesam:

0.5 ss
flytende honning
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper

Sitronolje:

2 ss
sitronsaft
1 dl
olivenolje
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Del laksefileten i tykke strimler og stek de gylne i litt smør, i en panne på sterk varme.

  2. Fordel salat på tallerkener eller et fat.

  3. Del avokado og eple i biter. Finhakk vårløk. Rist solsikkekjerner i en varm og tørr stekepanne til de er gylne.

  4. Fordel laks, blåbær, avokade, eple og vårløk på tallerkenene/fatet og dryss over solsikkekjerner, rosiner og revet sitronskall.

honningkesam:

  1. Bland Kesam og honning og smak godt til med salt og pepper.

sitronolje:

  1. Press sitronsaft og bland med olje. Smak godt til med salt og pepper. Hell sitronolje over salaten og server med honningkesam.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter