Laksesalat med avokado, epler og Kesam® med honning
Enkel•20 min min
Oppskrift på en god salat med laks, frukt, bær og grønnsaker, toppet med frisk honningkesam og sitronolje.
Ingredienser
Antall porsjoner
Laksesalat:
-
600 glaksefileter uten skinn
-
1 ss
-
1 ½ dlblåbær
-
150 gblandet grønn salat
-
2 stkavokado
-
1 stkeple
-
2 dlvårløk
-
½ dlristede solsikkekjerner
-
1 dlrosiner
-
½ dlsitron , revet skall av
Honningkesam:
-
2 dl
-
½ ssflytende honning
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
Sitronolje:
-
2 sssitronsaft
-
1 dlolivenolje
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Del laksefileten i tykke strimler og stek de gylne i litt smør, i en panne på sterk varme.
-
2
Fordel salat på tallerkener eller et fat.
-
3
Del avokado og eple i biter. Finhakk vårløk. Rist solsikkekjerner i en varm og tørr stekepanne til de er gylne.
-
4
Fordel laks, blåbær, avokade, eple og vårløk på tallerkenene/fatet og dryss over solsikkekjerner, rosiner og revet sitronskall.
honningkesam:
-
5
Bland Kesam og honning og smak godt til med salt og pepper.
sitronolje:
-
6
Press sitronsaft og bland med olje. Smak godt til med salt og pepper. Hell sitronolje over salaten og server med honningkesam.