Laksesalat med avokado, epler og Kesam® med honning
Oppskrift på en god salat med laks, frukt, bær og grønnsaker, toppet med frisk honningkesam og sitronolje.
Enkel•20 min•4 personer
Ingredienser
Laksesalat:
- 600 g laksefilet uten skinn
- 1 ss TINE® Meierismør
- 1.5 dl blåbær
- 150 g blandet grønn salat
- 2 stykk avokado
- 1 stykk eple
- 2 dl vårløk
- 0.5 dl ristede solsikkekjerner
- 1 dl rosiner
- 0.5 dl sitron, , revet skall av
Honningkesam:
- 2 dl Kesam® Naturell Laktosefri
- 0.5 ss flytende honning
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
Sitronolje:
- 2 ss sitronsaft
- 1 dl olivenolje
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
Slik gjør du
1
Del laksefileten i tykke strimler og stek de gylne i litt smør, i en panne på sterk varme.
2
Fordel salat på tallerkener eller et fat.
3
Del avokado og eple i biter. Finhakk vårløk. Rist solsikkekjerner i en varm og tørr stekepanne til de er gylne.
4
Fordel laks, blåbær, avokade, eple og vårløk på tallerkenene/fatet og dryss over solsikkekjerner, rosiner og revet sitronskall.
honningkesam:
1
Bland Kesam og honning og smak godt til med salt og pepper.
sitronolje:
1
Press sitronsaft og bland med olje. Smak godt til med salt og pepper.
Hell sitronolje over salaten og server med honningkesam.