placeholder image
0

Laksesalat med avokado, epler og Kesam® med honning

(23)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på en god salat med SALMA, frukt, bær og grønnsaker, toppet med frisk honningkesam og sitronolje.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Laksesalat:

600 gSALMA
1 ssTINE Meierismør
1 ½ dlblåbær
150 gblandet grønn salat
2 stkavokadoer
1 stkeple
2 dlvårløk
½ dlristede solsikkekjerner
1 dlrosiner
½ dlsitroner, revet skall av

Honningkesam:

2 dlKesam® Original
½ ssflytende honning
¼ tssalt
¼ tspepper

Sitronolje:

2 sssitronsaft
1 dlolivenolje
¼ tssalt
¼ tspepper

Slik gjør du det

  • laksesalat:

    1. Del SALMA i tykke strimler og stek de gylne i litt smør, i en panne på sterk varme.
    2. Fordel salat på tallerkener eller et fat.
    3. Del avokado og eple i biter. Finhakk vårløk. Rist solsikkekjerner i en varm og tørr stekepanne til de er gylne.
    4. Fordel laks, blåbær, avokade, eple og vårløk på tallerkenene/fatet og dryss over solsikkekjerner, rosiner og revet sitronskall.
  • honningkesam:

    1. Bland Kesam og honning og smak godt til med salt og pepper.
  • sitronolje:

    1. Press sitronsaft og bland med olje. Smak godt til med salt og pepper. Hell sitronolje over salaten og server med honningkesam.

Kommentarer