Håndkle og blad
Laksesalat med avokado, epler og honningkesam
(3232)

Laksesalat med avokado, epler og Kesam® med honning

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på en god salat med SALMA, frukt, bær og grønnsaker, toppet med frisk honningkesam og sitronolje.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Laksesalat:

600 gSALMA
1 ssTINE Meierismør
1 ½ dlblåbær
150 gblandet grønn salat
2 stkavokadoer
1 stkeple
2 dlvårløk
½ dlristede solsikkekjerner
1 dlrosiner
½ dlsitron, revet skall av

Honningkesam:

2 dlKesam® Original
½ ssflytende honning
¼ tssalt
¼ tspepper

Sitronolje:

2 sssitronsaft
1 dlolivenolje
¼ tssalt
¼ tspepper
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Del SALMA i tykke strimler og stek de gylne i litt smør, i en panne på sterk varme.
    2. Fordel salat på tallerkener eller et fat.
    3. Del avokado og eple i biter. Finhakk vårløk. Rist solsikkekjerner i en varm og tørr stekepanne til de er gylne.
    4. Fordel laks, blåbær, avokade, eple og vårløk på tallerkenene/fatet og dryss over solsikkekjerner, rosiner og revet sitronskall.
    1. Bland Kesam og honning og smak godt til med salt og pepper.
    1. Press sitronsaft og bland med olje. Smak godt til med salt og pepper. Hell sitronolje over salaten og server med honningkesam.
kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat