Gravet laks med sennepssaus
Enkel•25 min min
Gravlaksoppskrift servert med en spennende sennepssaus som blir ekstra frisk og lett med Kesam®. Husk at fisken skal stå i kjøleskap 2-4 døgn før den skal serveres.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 sssalt
-
2 sssukker
-
1 ssgrovknuste korianderfrø
-
2 tsgrovmalt pepper
-
1 dlfrisk dill
-
1 kglaksefilet uten skinn
Sennepsaus:
-
2 dl
-
2 sssterk grov sennep
Slik gjør du det
-
1
Bland salt, sukker, korianderfrø og pepper. Dryss en tredjedel av krydderne i bunnen av et fat med kanter. Legg på rikelig med grovhakket frisk dill.
-
2
Legg i halvparten av fiskefiletene og dryss på neste tredjedel av krydderblandingen og dill.
-
3
Legg på resten av fisken og dryss på siste del av krydderblandingen og dill.
-
4
Dekk med folie og legg på et lite press. La fisken stå 2-4 døgn på et kjølig sted. Snu den daglig.
Sennepsaus:
-
5
Rør sammen kesam og sennep.
Tips
Smak gjerne til med litt sitronsaft eller cognac og ørlite sukker.
Servering
-
6
Skjær fisken i tynne skiver ved servering og server med sennepssaus.
Tips
Server gjerne stuede poteter eller potetsalat til.