Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Gravet laks med sennepssaus

Enkel
25min

Gravlaksoppskrift servert med en spennende sennepssaus som blir ekstra frisk og lett med Kesam®. Husk at fisken skal stå i kjøleskap 2-4 døgn før den skal serveres.

4
(16)
Lagre
Skriv ut
Del
Gravet laks med sennepssaus

porsjoner

6

2 ss
salt
2 ss
sukker
1 ss
grovknuste korianderfrø
2 ts
grovmalt pepper
1 dl
frisk dill
1 kg
laksefilet uten skinn

Sennepsaus:

2 ss
sterk grov sennep

Slik gjør du

Sennepsaus:

  1. Tips

    Smak gjerne til med litt sitronsaft eller cognac og ørlite sukker.

Servering

  1. Tips

    Server gjerne stuede poteter eller potetsalat til.

Tips

Ferdig gravet laks kan dypfryses, selv om den ferske fisken var fryst før graving. Denne oppskriften holder til ca. 6 personer om det er til middag og til ca. 8 personer om det er til forrett.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter