Eggesalat
Enkel•15 min min
Eggesalat er supert som en liten rett til julefrokosten, koldtbordet eller som garnityr til spekemat eller på brødskiva med røkelaks.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkegg , hardkokt
-
2 dl
-
1 dlmajones
-
2 tschilisaus
-
½ tssukker
-
½ tssalt
-
¼ tskvernet pepper
-
1 buntfinhakket gressløk
-
½ stksitron
Slik gjør du det
-
1
Kok egg til hardkokte, ca. 8 minutter. Skyll i kaldt vann. Skrell dem og kutt i terninger. Del 1 egg i båter til pynt.
-
2
Rør sammen rømme, majones, chilisaus, sukker, salt, pepper og gressløk. Tilsett eggene og rør inn i blandingen.
-
3
Smak til med litt friskpresset sitronsaft. Pynt med egge-båtene på toppen ved servering og gjerne litt salat eller dill.