Eggesalat

Eggesalat

2
62
Enkel15 min
Eggesalat er supert som en liten rett til julefrokosten, koldtbordet eller som garnityr til spekemat eller på brødskiva med røkelaks.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 6 stk
    egg , hardkokt
  • 2 dl
  • 1 dl
    majones
  • 2 ts
    chilisaus
  • ½ ts
    sukker
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    kvernet pepper
  • 1 bunt
    finhakket gressløk
  • ½ stk
    sitron

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok egg til hardkokte, ca. 8 minutter. Skyll i kaldt vann. Skrell dem og kutt i terninger. Del 1 egg i båter til pynt.

  2. 2

    Rør sammen rømme, majones, chilisaus, sukker, salt, pepper og gressløk. Tilsett eggene og rør inn i blandingen.

  3. 3

    Smak til med litt friskpresset sitronsaft. Pynt med egge-båtene på toppen ved servering og gjerne litt salat eller dill.

Tips

Eggesalaten kan også servers som en liten forrett.

Del denne oppskriften: