Eggesalat med spekeskinke
Enkel•15 min min
Med frisk salat, spekeskinke og godt brød eller knekkebrød til, forvandles eggesalaten til et fullverdig middagsmåltid.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
8 stkegg
-
1 dlmajones
-
1 dl
-
1 sssennep
-
1 sshvitvinseddik
-
3 ssgressløk , finhakket
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
6 dlsalatblanding , i biter
-
8 skiverspekeskinke
-
12 stkcherrytomater , delt i to
Til servering:
-
4 skiverbrød eller knekkebrød
-
50 g
Slik gjør du det
-
1
Kok egg til hardkokte, ca. 8 minutter. Skyll i kaldt vann, skrell og grovhakk.
-
2
Pisk sammen majones, lettrømme, sennep, hvitvinseddik og gressløk. Smak til med salt og pepper. Vend inn egg.
Tips
Tilsett gjerne litt karri eller tabasco i eggesalaten om du ønsker litt mer eksotisk smak.
-
3
Fordel salat, spekeskinke og tomat på tallerkener. Topp med eggesalat og server med brød eller knekkebrød med smør.