Eggesalat med spekeskinke

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Med frisk salat, spekeskinke og godt brød eller knekkebrød til, forvandles eggesalaten til et fullverdig middagsmåltid.

Antall porsjoner

Ingredienser

8 stkegg
1 dlmajones
1 dlTINE Lettrømme 18 %
1 sssennep
1 sshvitvinseddik
3 ssgressløk, finhakket
½ tssalt
¼ tspepper
6 dlsalatblanding, i biter
8 skiverspekeskinke
12 stkcherrytomater, delt i to

Til servering:

4 skiverbrød eller knekkebrød
50 gTINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Kok egg til hardkokte, ca. 8 minutter. Skyll i kaldt vann, skrell og grovhakk.
    2. Pisk sammen majones, lettrømme, sennep, hvitvinseddik og gressløk. Smak til med salt og pepper. Vend inn egg.

      Tips:

      Tilsett gjerne litt karri eller tabasco i eggesalaten om du ønsker litt mer eksotisk smak.

    3. Fordel salat, spekeskinke og tomat på tallerkener. Topp med eggesalat og server med brød eller knekkebrød med smør.

Tips:

Lag gjerne dobbel porsjon med eggesalat for det er godt som pålegg på brødskiva.

Kommentarer