Eggesalat med spekeskinke
Med frisk salat, spekeskinke og godt brød eller knekkebrød til, forvandles eggesalaten til et fullverdig middagsmåltid.
Enkel•15 min•4 personer
Ingredienser
- 8 stykk egg
- 1 dl majones
- 1 dl TINE® Lettrømme 17 %
- 1 ss sennep
- 1 ss hvitvinseddik
- 3 ss gressløk, , finhakket
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 6 dl salatblanding, , i biter
- 8 skive spekeskinke
- 12 stykk cherrytomat, , delt i to
Til servering:
- 4 skive brød, eller knekkebrød
- 50 g TINE® Meierismør
Slik gjør du
1
Kok egg til hardkokte, ca. 8 minutter. Skyll i kaldt vann, skrell og grovhakk.
2
Pisk sammen majones, lettrømme, sennep, hvitvinseddik og gressløk. Smak til med salt og pepper. Vend inn egg.
TipsTilsett gjerne litt karri eller tabasco i eggesalaten om du ønsker litt mer eksotisk smak.
3
Fordel salat, spekeskinke og tomat på tallerkener. Topp med eggesalat og server med brød eller knekkebrød med smør.
TipsLag gjerne dobbel porsjon med eggesalat for det er godt som pålegg på brødskiva.