Chevresalat med valnøtter
Sprø skiver med bakt chevre topper denne friske salaten. Med salt spekeskinke, søt honning og knasende nøtter blir dette raskt en favoritt.
Enkel•15 min•4 personer
Ingredienser
- 1 skive Norsk Chevre Hvitmugg Haukeli, , i skiver
- 12 skive baguette
- 4 dl småbladet salat
- 1 stykk rødløk, , finsnittet
- 4 dl syltet rødbet, , i skiver og delt i to
- 150 g spekeskinke
- 3 ss balsamicoeddik
- 2 dl valnøtter
- 4 ss flytende honning
Slik gjør du
1
Sett ovnen på 210 °C. Fordel ost på baguettskivene, og legg utover et stekebret. Stek i ovnen i 8-10 minutter.
2
Fordel salat utover et fat eller tallerkener. Fordel løk, rødbete og spekeskinke utover. Drypp over balsamicoeddik.
3
Rist valnøtter raskt i en tørr, varm panne, i ca. 2 minutter. Strø over salaten. Legg chevreskivene på, og topp med flytende honning.
TipsPæreskiver setter en ekstra spiss på salaten. Server den gjerne i mindre porsjoner til lunsj.