Cæsarsalat med grillet kylling
Cæsarsalat er en italiensk klassiker, som er enkel og rask å lage hjemme. Her har vi byttet ut parmesan med salatost og serverer hardkokt egg til, noe som gjør at salaten får et hint av Salat Nicoise, en klassisk salat fra Frankrike.
Enkel•15 min•4 personer
Ingredienser
- 4 stykk egg, , delt i fire
- 1 stykk romanosalat, , i biter
- 10 stykk cherrytomat, , delt i to
- 1 stykk grillet kylling, , i biter
- 1 glass artisjokk
- 220 g TINE® Norsk Salatost Urter&Hvitløk
- 3 dl brødkrutong
Enkel cæsardressing:
- 1 dl majones
- 1 dl TINE® Lettrømme 17 %
- 1 ts Dijonsennep
- 1 stykk hvitløksfedd, , finhakket
- 1 stykk ansjosfilet, , finhakket
- 1 ss sitronsaft
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
Slik gjør du
1
Kok egg i kokende vann, til de er hardkokte, ca. 8 minutter. Skyll i kaldt vann, skrell og del eggene i fire.
2
Fordel salat, tomat, egg, kylling, artisjokk og salatost utover et fat.
TipsDu kan bruke gulostterninger eller parmesan om du ikke har salatost tilgjengelig.
3
Rør sammen majones, rømme, sennep, hvitløk, ansjosfilet, sitronsaft, salt og pepper til en dressing og drypp over salaten. Server med ekstra salatost og dressing. Topp med krutonger og pepper.
TipsPrøv TINE® Norsk Salatost Chili&Fennikel om du vil ha et hint av sterkere smak.