Skip to main content

Cæsarsalat med grillet kylling

Enkel
15min

Cæsarsalat er en italiensk klassiker, som er enkel og rask å lage hjemme. Her har vi byttet ut parmesan med salatost og serverer hardkokt egg til, noe som gjør at salaten får et hint av Salat Nicoise, en klassisk salat fra Frankrike.

4.0
(13)
Next ImageCæsarsalat med grillet kylling

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stk
egg, delt i fire
1 stk
romanosalat, i biter
10 stk
cherrytomat, delt i to
1 stk
grillet kylling, i biter
1 glass
artisjokk
3 dl
brødkrutong

Enkel cæsardressing:

1 dl
majones
1 ts
Dijonsennep
1 stk
hvitløksfedd, finhakket
1 stk
ansjosfilet, finhakket
1 ss
sitronsaft
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Kok egg i kokende vann, til de er hardkokte, ca. 8 minutter. Skyll i kaldt vann, skrell og del eggene i fire.

  2. Fordel salat, tomat, egg, kylling, artisjokk og salatost utover et fat.

    Tips

    Du kan bruke gulostterninger eller parmesan om du ikke har salatost tilgjengelig.
  3. Rør sammen majones, rømme, sennep, hvitløk, ansjosfilet, sitronsaft, salt og pepper til en dressing og drypp over salaten. Server med ekstra salatost og dressing. Topp med krutonger og pepper.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Prøv TINE® Norsk Salatost Chili&Fennikel om du vil ha et hint av sterkere smak.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter