
Salat med yoghurt- og srirachadressing
Enkel•60 min min
En frisk vegetarisk sommersalat med en kremet dressing med kick!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stklite salathode
-
2 stkavokado
-
4 stkvårløk
-
1 stkreddikbunt
-
1 pakkesukkererter
-
1 pakkecherrytomat
Yoghurt- og srirachadressing
-
2 dl
-
2 ssolivenolje
-
1 sssitronsaft
-
1 feddhvitløk
-
1 tssriracha
-
2 ssgressløk, hakket
-
½ tspepper
-
½ tssalt
-
2 ssferskpresset sitronsaft
Slik gjør du det
-
1
Lag dressingen først. Rør sammen yoghurt, olivenolje, sitronsaft, hvitløk, srirachasaus og finhakket gressløk i en bolle.
-
2
Smak til med salt og pepper, og sett i kjøleskapet i minst 1 time så smakene setter seg.
-
3
Vask og del salat i biter. Skrell og del avokado i skiver. Skvis litt sitronsaft over avokadoen, så den ikke blir brun. Finhakk vårløk, kutt reddik i tynne skiver og del sukkererter og cherrytomater i to.
-
4
Legg grønnsakene utover et serveringsfat, dryss over salt, pepper og litt olivenolje. Server med yoghurt- og srirachadressingen.