En frisk vegetarisk sommersalat med en kremet dressing med kick!
Enkel•1 t•4 personer
Ingredienser
1 stykk lite salathode
2 stykk avokado
4 stykk vårløk
1 stykk reddikbunt
1 pakke sukkererter
1 pakke cherrytomat
Yoghurt- og srirachadressing
2 dl TINE® Yoghurt Naturell
2 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
1 fedd hvitløk
1 ts sriracha
2 ss gressløk, hakket
0.5 ts pepper
0.5 ts salt
2 ss ferskpresset sitronsaft
Slik gjør du
1
Lag dressingen først. Rør sammen yoghurt, olivenolje, sitronsaft, hvitløk, srirachasaus og finhakket gressløk i en bolle.
2
Smak til med salt og pepper, og sett i kjøleskapet i minst 1 time så smakene setter seg.
3
Vask og del salat i biter. Skrell og del avokado i skiver. Skvis litt sitronsaft over avokadoen, så den ikke blir brun. Finhakk vårløk, kutt reddik i tynne skiver og del sukkererter og cherrytomater i to.
4
Legg grønnsakene utover et serveringsfat, dryss over salt, pepper og litt olivenolje. Server med yoghurt- og srirachadressingen.
Tips
Denne dressingen passer til mange type salater. Prøv på kyllingsalat, salat med grillede grønnsaker eller bønnesalater.
Lagre
Skriv ut
Del
Salat med yoghurt- og srirachadressing
Enkel
1t
En frisk vegetarisk sommersalat med en kremet dressing med kick!