Salat med yoghurt- og srirachadressing

Salat med yoghurt- og srirachadressing

0
  • Enkel
  • 60 min
En frisk vegetarisk sommersalat med en kremet dressing med kick!

Ingredienser

1 stk lite salathode
2 stk avokadoer
4 stk vårløk
1 stk reddikbunt
1 pakke sukkererter
1 pakke cherrytomat

Yoghurt- og srirachadressing

2 dl TINE Yoghurt Naturell
2 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
1 fedd hvitløk
1 ts sriracha
2 ss gressløk, hakket
½ ts pepper
½ ts salt
2 ss ferskpresset sitronsaft

Slik gjør du det

    1. Lag dressingen først. Rør sammen yoghurt, olivenolje, sitronsaft, hvitløk, srirachasaus og finhakket gressløk i en bolle.
    2. Smak til med salt og pepper, og sett i kjøleskapet i minst 1 time så smakene setter seg.
    3. Vask og del salat i biter. Skrell og del avokado i skiver. Skvis litt sitronsaft over avokadoen, så den ikke blir brun. Finhakk vårløk, kutt reddik i tynne skiver og del sukkererter og cherrytomater i to.
    4. Legg grønnsakene utover et serveringsfat, dryss over salt, pepper og litt olivenolje. Server med yoghurt- og srirachadressingen.
Tips!
Denne dressingen passer til mange type salater. Prøv på kyllingsalat, salat med grillede grønnsaker eller bønnesalater.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat