Skip to main content

Salat med yoghurt- og srirachadressing

Enkel
1t

En frisk vegetarisk sommersalat med en kremet dressing med kick!

3.7
(15)
Next ImageSalat med yoghurt- og srirachadressing

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
lite salathode
2 stk
avokado
4 stk
vårløk
1 stk
reddikbunt
1 pakke
sukkererter
1 pakke
cherrytomat

Yoghurt- og srirachadressing

2 ss
olivenolje
1 ss
sitronsaft
1 fedd
hvitløk
1 ts
sriracha
2 ss
gressløk, hakket
0.5 ts
pepper
0.5 ts
salt
2 ss
ferskpresset sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. Lag dressingen først. Rør sammen yoghurt, olivenolje, sitronsaft, hvitløk, srirachasaus og finhakket gressløk i en bolle.

  2. Smak til med salt og pepper, og sett i kjøleskapet i minst 1 time så smakene setter seg.

  3. Vask og del salat i biter. Skrell og del avokado i skiver. Skvis litt sitronsaft over avokadoen, så den ikke blir brun. Finhakk vårløk, kutt reddik i tynne skiver og del sukkererter og cherrytomater i to.

  4. Legg grønnsakene utover et serveringsfat, dryss over salt, pepper og litt olivenolje. Server med yoghurt- og srirachadressingen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Denne dressingen passer til mange type salater. Prøv på kyllingsalat, salat med grillede grønnsaker eller bønnesalater.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter