Salat med yoghurt- og srirachadressing

Salat med yoghurt- og srirachadressing

0
3
Enkel60 min
En frisk vegetarisk sommersalat med en kremet dressing med kick!

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    lite salathode
  • 2 stk
    avokadoer
  • 4 stk
    vårløk
  • 1 stk
    reddikbunt
  • 1 pakke
    sukkererter
  • 1 pakke
    cherrytomat

Yoghurt- og srirachadressing

  • 2 dl
  • 2 ss
    olivenolje
  • 1 ss
    sitronsaft
  • 1 fedd
    hvitløk
  • 1 ts
    sriracha
  • 2 ss
    gressløk, hakket
  • ½ ts
    pepper
  • ½ ts
    salt
  • 2 ss
    ferskpresset sitronsaft

Slik gjør du det

  1. 1

    Lag dressingen først. Rør sammen yoghurt, olivenolje, sitronsaft, hvitløk, srirachasaus og finhakket gressløk i en bolle.

  2. 2

    Smak til med salt og pepper, og sett i kjøleskapet i minst 1 time så smakene setter seg.

  3. 3

    Vask og del salat i biter. Skrell og del avokado i skiver. Skvis litt sitronsaft over avokadoen, så den ikke blir brun. Finhakk vårløk, kutt reddik i tynne skiver og del sukkererter og cherrytomater i to.

  4. 4

    Legg grønnsakene utover et serveringsfat, dryss over salt, pepper og litt olivenolje. Server med yoghurt- og srirachadressingen.

Tips

Denne dressingen passer til mange type salater. Prøv på kyllingsalat, salat med grillede grønnsaker eller bønnesalater.

Del denne oppskriften: